Реклама
Реклама
Реклама

Подорожчання маршруток в Києві - скільки тепер коштує доїхати в передмістя

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

21 листопада 2018, 16:25 Переглядів: 21 листопада 2018, 16:25 Переглядів:   Фото: Григорій Салай   Доїхати з Києва в передмістя в листопаді стало дорожче: перевізники дружно піднімають ціни на проїзд в маршрутках

Фото: Григорій Салай

Доїхати з Києва в передмістя в листопаді стало дорожче: перевізники дружно піднімають ціни на проїзд в маршрутках. Так, в ці вихідні подорожчав проїзд в Бровари та Вишневе, тижнем раніше - в Бучу та Ірпінь. Місцеві жителі обурені і шукають альтернативу: бучанці пересідають на більш дешеві електрички, а броварчани воліють попутки. Ну, а в Вишневому вийшли на протест, заявляючи, що перевізники зловживають становищем монополістів.

Самі водії виправдовуються: за останній місяць пальне значно подорожчало, так що возити пасажирів стало дорожче, тому змушені піднімати ціни на проїзд, щоб уникнути збитків. Правда, маршрутки при цьому виглядають не кращим чином, скаржаться пасажири.

Вишневе і Боярка: ціни зросли на кілька гривень, люди вийшли на протест

Частина маршрутів в цьому напрямку подорожчала ще 13 листопада - з 15 до 18 до Вишневого, і до 20 гривень - до Боярки. Пасажирів про майбутнє зростання цін попереджали оголошення в салоні.

Фото: Facebook

Маршрутка №820 "протрималася" до неділі, 18 листопада. Оголошень з попередженням тут ми не помітили. На питання про причини подорожчання водій віджартовується: "Зате ми швидше і зручніше трамвая!". При цьому вартість проїзду по Києву залишилася незмінною - 7 гривень.

Після подорожчання 17 листопада жителі міста вийшли на протест під міську раду. Кажуть: маршрутки подорожчали, але умови проїзду не покращилися: між столицею і передмістям і раніше курсують старі "бусики", які часто ламаються.

Бровари: вартість підняли втретє за рік

З неділі подорожчали вартість проїзду з Києва до Броварів - з 13 до 16 гривень. Два маршрути, які з часів минулого подорожчання зберігали вартість проїзду в 11 гривень, тепер стоять 13.

Фото: Антоніна Заглінський

"Ціни піднімають, а в маршрутку страшно зайти: смердить, брудно. На сидіння взагалі страшно сісти. Я так штани джинсові світлі вимазала ззаду в мазут. А взимку взагалі в салоні холодно, а влітку в дощ капає зі стелі салону вода з брудом. Водії не раз при мені їздили п'яними ", - скаржиться броварчанка Юлія Харченко.

Водії не раз при мені їздили п'яними , - скаржиться броварчанка Юлія Харченко

Тим часом біля "Лісової" на Броварському проспекті шикуються приватні машини, які підвозять до передмістя за 15 гривень. Городяни домовляються про підвезення в Телеграма: група "Бровари Попутник" налічує більше тисячі передплатників.

Відзначимо, що броварські маршрутки вже піднімали ціни зовсім недавно: 15 серпня вартість у більшості перевізників зросла до 15 грн. Протягом літа "намиста" возили пасажирів з тимчасової знижкою за 12 грн. До цього вартість проїзду становила 12-14 гривень.

"За таку ціну в маршрутках повинні роздавати кави, і на підлозі повинен бути килим з натурального хутра", - іронізує в Facebook Artem Polishchuk.

Буча, Ірпінь і Ворзель: городяни пересідають на електричку

Перевізник почав піднімати ціни ще 10 листопада: тепер вартість проїзду в маршрутках, які курсують між Академмістечком і передмістями становить 17 гривень до Ірпеня, і 20 - до Бучі і Ворзеля. У стільки ж обійдеться проїзд в маршрутках з Оболоні. "Ціни підняли без оголошень, по-тихому, в суботу", - розповів нам один з пасажирів.

При цьому головна альтернатива маршруткам, - приміська електричка, - в ціні не змінилася.

"Від Бучі до Святошино - 8 гривень, 20 хвилин в дорозі і ніяких пробок!", - розповів нам житель передмістя Андрій.

Правда, і тут не без проблем: розклад не особливо зручний, а ранкові поїзди забиті під зав'язку охочими дістатися до столиці.

"Потрапити в ранкову електричку - це справжній квест! Адже до Києва їдуть не тільки з Ірпеня та Бучі, але й більш віддалені передмістя, де проїзд подорожчав ще більше, ніж у нас. Та й вагонів замало, так що потрапити в електричку не завжди вдається ", - нарікає мешканка Ірпеня Катерина.

Зараз міські активісти створили петицію, в якій просять "Укрзалізницю" змінити розклад приміських поїздів.

Проїзд по області: у Фастів везуть за 55 гривень, а в Обухові за три місяці ціна виросла на третину

Чим далі їхати від Києва - тим менше перевізників. Так, якщо на маршрутах в Вишневе і Бровари працюють кілька різних перевізників, то в Обухові та Фастові - "маршруткового монополія". Місцеві жителі скаржаться, що там піднімають тарифи навіть коли вартість палива і деталей залишається незмінною. Наприклад, з 17 листопада доїхати до Обухова обійдеться в 30 гривень - подорожчання склало 5 гривень. На стільки ж піднімали вартість проїзду влітку.

Перевізник виправдовується: вартість піднімають вже втретє, щоб вийти на економічно обгрунтований тариф. А городяни, тим часом, все частіше користуються попутками - так дорога обходиться дешевше.

У Фастові проїзд до 55 гривень подорожчав з 14 листопада - при тому, що доїхати до столиці на електричці обійдеться в ... 10 гривень. Місцеві жителі в соцмережах і зовсім закликають бойкотувати маршрутки.

Місцеві жителі в соцмережах і зовсім закликають бойкотувати маршрутки

"Вони часто їздять без графіка, розбиті, взимку дме з усіх дірок і шансон" кричить ". Квитків не дають ніколи", - скаржиться в соцмережах місцевий житель Дмитро.

Чоловік каже, що зараз добирається до Києва і назад на попутках: дорога в обидва напрямки обходиться в середньому в 40-50 гривень. Місцеві жителі домовляються про підвезення в Телеграм-групі "Їдемо Разом (Фастів Київ)".

Також ціна проїзду зросла і в напрямку інших міст. Так, маршрутка від Києва до Бородянки подорожчала на 5 грн - до 35 гривень, а по місту курсує по 8 грн. Проїзд до Гостомеля виріс до 14 грн, Немішаєве - 23 грн, а Клавдієво - 30 грн.

Незважаючи на загальне невдоволення маршрутками, пасажири маршруток закликають "колег по нещастю" вирішувати проблему комплексно - звертатися зі скаргами на перевізників до місцевої влади і обласну адміністрацію, створювати електронні петиції, але не зривати злість на простих водіїв, які керують злощасні маршрутки.

"При чому тут водій, що розцінки підняли? Ви перед тим, як сідає в маршрутку і тріпати йому нерви, подумайте, скільки таких як ви за день він перевозить і в якому психологічному стані за кермом, і наскільки буде безпечною саме ваша поїздка, після чергового скандалу. Він же людина, не робот ", - закликає в Facebook Nataliia Popova.

Раніше, в кінці жовтня, експерти попереджали, що проїзд в приміських маршрутках може подорожчати на 1-4 грн . Столичні перевізники відкрито про збільшення вартості проїзду не говорили, але і не виключали його.

Нагадаємо, перевізники в Києві мають право самі піднімати вартість проїзду, сповістивши про це владу і пасажирів.

"Після підвищення вартості проїзду в міськтранспорту до 8 гривень маршрутники почали поступово підвищувати тариф до 7 і 8 гривень в залежності від популярності маршруту. Такі зміни ми фіксуємо щотижня, але поки ніхто з них не заявив про вартість більше 8 гривень", - розповіли нам в комунальній службі перевезень КМДА.

"Зараз стелю в вартості проїзду в столиці - 8 гривень. Якщо і далі буде продовжувати дорожчати паливо, ціни доведеться піднімати , - пояснює "Сегодня" Володимир Назаренко, директор компанії "Трансгруп". - Поки важко сказати, на скільки може подорожчати разова поїздка, потрібно розраховувати ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Київ Київ

, вартість , маршрутки , подорожчання , проїзд , бровари , вишневе , фастов , перевізники , місцеві жителі , ціни на проїзд

Ви зараз переглядаєте новина "У Києві масово дорожчають приміські маршрутки". інші транспорт дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Міла Князьська-Ханова

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

При чому тут водій, що розцінки підняли?