Реклама
Реклама
Реклама

Після затримання заступника голови уряду Оренбурзької області губернатор Юрій Берг пішов у відпустку

На фото: Юрій Берг

Опублікував (а): Ян Шпільман 17-06-2018, 10:50 5 069 0

Міністра сільського господарства регіону та заступника голови уряду Михайла Маслова підозрюють в розкраданні 100 млн рублів.

Губернатор Оренбурзької області Юрій Берг з 15 червня пішов у відпустку на два тижні, повідомляє Orenday. Цьому рішенню глави регіону передували затримання і звільнення з посади за указом губернатора міністра сільського господарства і заступника голови обласного уряду Михайла Маслова.

Раніше Ленінський районний суд Оренбурга заарештував Михайла Маслова до 13 серпня. У відношенні не порушили справу про шахрайство (частина 4 статті 159 КК). Міністра підозрюють в розкраданні понад 100 млн рублів.

За версією слідства, Михайло Маслов вчинив розкрадання бюджетних коштів разом з керівником агропромислового комплексу «Вишневський» Віктором Желєзнова в 2015-2016 роках. Йдеться про субсидії від Мінсільгоспу АПК на будівництво нових або модернізацію вже наявних сільськогосподарських підприємств.

Слідчі вважають, що учасники злочинної змови істотно завищили вартість робіт, а частина бюджетних коштів, подученний «Вишневським», вивели через фірми-одноденки.