Реклама
Реклама
Реклама

Названі найпопулярніші міста для оренди квартир в Україні

  1. Всі шляхи ведуть до столиці
  2. На добу майже ніхто не орендує

Послуга подобової оренди квартир користується великою популярністю серед українців. Про це свідчить статистика замовлень сервісу добового бронювання житла Dobovo.com. Так, наші співвітчизники бронюють житло в зв'язку з відпочинком, відрядженням або візитом на вихідні в незнайоме місто.

Користуючись аналітичними даними Dobovo.com ми визначили: де найчастіше, як надовго і на яких умовах орендували квартиру на добу українці.

* статистика взята в період з 18.02.2017 по 18.04.2017.

Всі шляхи ведуть до столиці

Абсолютно очікувано в рейтингу ТОП-5 міст, де найчастіше орендують житло на добу, виявився Київ. За 2 останніх місяці тільки на сервісі Dobovo.com тут забронювали квартиру 5624 людини. З них 1-кімнатні квартири орендували 2749 чоловік, 2-кімнатні - тисяча вісімсот дев'яносто один, 3-кімнатні - 668, 4-кімнатні - 101 і 5-кімнатні - 22 користувача.

Друге місце в рейтингу міст з найвищою подобової орендою зайняв Львів. Тут за 2 останніх місяці житло орендували 1618 користувачів. Багато в чому на це вплинув туристичний імідж «міста Лева» і недавні свята.

Отже, у Львові 1-кімнатні квартири орендували 1003 людини, 2-кімнатні - 469, 3-кімнатні - 110, 4-кімнатні - 17, 5-кімнатні - 1.

Третє місце займає не менш популярний туристичний місто - Одеса. Тут за 2 останніх місяці скористалися послугою подобової оренди 966 користувачів. З них 478 осіб орендували 1-кімнатну квартиру, 348 - 2-кімнатну, 91 - 3-кімнатну і 17 - 4-кімнатну і тільки 1 гість міста - 5-кімнатну квартиру. Будинок на добу в Одесі віддали перевагу орендувати 4 користувача.

Будинок на добу в Одесі віддали перевагу орендувати 4 користувача

На четвертому місці опинився Харків. У цьому місті зупинилося 370 чоловік в квартирі на добу.

А замикає наш рейтинг ТОП-5 міст Дніпро. За 2 останніх місяці тут бронювали квартири 177 користувачів.

На добу майже ніхто не орендує

Незважаючи на можливість орендувати житло рівно на добу, українці вважають за краще знімати житло в іншому місті на більш тривалий термін. Так, за даними аналітичного відділу Dobovo.com середній показник оренди житла в ТОП-5 містах України виглядає наступним чином:

У Києві, Харкові, Львові та Дніпрі середня тривалість подобової оренди квартири - 3 доби. В Одесі українці орендують квартиру в середньому на 4 доби.

Втім, класичний варіант оренди житла на 1 добу більш популярний в будні дні. Таким чином, можна зробити висновок, що більш ніж на добу українці зупиняються в зв'язку з невеликим відпусткою або робочою поїздкою.

Читайте також Як зміняться ціни на оренду житла в Києві в період "Євробачення".