Реклама
Реклама
Реклама

Євген Чичваркін: 5 правил для відкриття успішного магазину

Щоб зробити успішний магазин, потрібно дотримуватися 5 правил

Щоб зробити успішний магазин, потрібно дотримуватися 5 правил.

ПЕРШЕ - вибрати гарне місце. Якщо ти торгуєш унікальними речами, може здатися, що ти заберешся бог знає куди, і все до тебе приїдуть. Це тимчасово, поки хтось не відкриє магазин там, де зручно. У деяких випадках видалення від ідеального місця на 50 метрів може сильно вдарити по виручці. Місце так важливо, що його навіть можна вибрати, поки ти ще не вирішив, чим будеш займатися.

ДРУГЕ - чим торгувати. На першому етапі широта асортименту не так важлива, як наявність жаданого товару. Щоб його знайти, потрібно мати багато контактів з кінцевими користувачами. Реальних покупців треба вивчити уважно, щоб зрозуміти, яка «хімія» походить в їх головах в момент, коли вони дістають гроші з кишені. Щоб продавати, потрібні люди.

Схема мотивації - це ТРЕТЄ. Люди повинні при непродаж голодувати, а при хорошій продажу - жирувати. В ідеалі вони повинні заробляти тільки на відсотках. Скидай їх прямо з моста - якщо не потонув, буде жити; якщо потонув, роби розбір польотів.

ЧЕТВЕРТА - це промо. Немає кращої зовнішньої реклами, ніж сам процес продажу, тому магазин повинен бути прозорий. Це стосується навіть продажу банківських вкладів, хоча в Росії показувати продаж вкладів не прийнято. Далі. Повз свого магазину потрібно багато раз пройти. Проїхати. Пройти. Ще раз проїхати. Ще раз пройти. І зробити так, щоб він виділявся. До біса рекламні фірми. Треба все робити самому, і варто пробувати взагалі все. Ймовірно, нормальні думки вперше прийдуть через три місяці. Але все нікчемне треба робити, щоб зрозуміти, що буде працювати. Якщо у тебе все нормально з головою, в якийсь момент зловиш хвилю. При цьому важливо розуміти: якщо в магазин спонтанно не заходять перехожі, підігрів через ЗМІ не має сенсу. Не треба думати, що повз ходять одні дебіли, а ось коли ти даси рекламу, то розуміють людіс'едутся з усього міста.

І останнє П'ЯТЕ. Покупка повинна стати пригодою. У людини має залишитися щось ще, крім товару. Ні за що в нашому урбанізованому світі людина не готова платити більше, ніж за враження. Тому що будинок - метро - робота - метро - будинок. Це дістає.