Реклама
Реклама
Реклама

Далекий Схід і Севастополь

Стали відомі символи нових банкнот в 200 і 2000 рублів Стали відомі символи нових банкнот в 200 і 2000 рублів   Вантовий міст через Босфор Східний на острів Російський   Далекий Схід і Севастополь виграли у фіналі голосування за символи нових банкнот номіналами 200 і 2000 рублів, випливає з результатів конкурсу, що завершився в ефірі телеканалу «Росія 1»

Вантовий міст через Босфор Східний на острів Російський

Далекий Схід і Севастополь виграли у фіналі голосування за символи нових банкнот номіналами 200 і 2000 рублів, випливає з результатів конкурсу, що завершився в ефірі телеканалу «Росія 1».

Голосування за символи нових грошових знаків, випуск яких запланований на 2017 рік, почалося в квітні поточного року. В ході конкурсу жителі країни повинні були визначити дві російські території, символи яких вони хочуть бачити на нових купюрах.

За підсумками онлайн-голосування, що завершився в п'ятницю о 12.00 за московським часом, найбільше голосів набрали Севастополь і Казань. Слідом йшли Далекий Схід, Волгоград і Сочі. Під час телеефіру жителі країни могли за допомогою SMS вплинути на результат голосування. Їх голоси підсумовувалися з голосами, поданими раніше через сайт www. Твоя-Россія.рф, а також в ході дня відкритих дверей в Банку Росії.

Далекий Схід, який уособлюють космодром «Східний» і міст на острів Російський, в підсумку посів перше місце.

Херсонес / Фото РІА "Новости"

Севастополь, представлений пам'ятником затопленим кораблям і Херсонесом Таврійським, отримав друге місце.

Севастополь, представлений пам'ятником затопленим кораблям і Херсонесом Таврійським, отримав друге місце

Пам'ятник затопленим кораблям в Севастополі

Який з двох перемогли міст буде зображений на банкноті в 200 рублів, а який - на банкноті в 2000 рублів, визначить Рада директорів Банку Росії. Банкноти з'являться в обігу вже в 2017 році.

«Рішення про те, який з міст, регіонів виявиться на який купюрі, буде приймати рада директорів ЦБ, але ми, звичайно, все пам'ятаємо про пісню« Владивосток 2000 », - зазначила глава ЦБ Ельвіра Набіулліна.

Більше цікавих матеріалів, фотографій, приколів в Telegram-каналі blogrb . Підписуйтесь!