Реклама
Реклама
Реклама

Бориса Акуніна на концерті "Океану Ельзи" в Лондоні вразив патріотизм українців

Акуніна вразила публіка на концерті "Океану Ельзи" / Фото УНІАН

Відомого російського письменника Бориса Акуніна (справжнє ім'я Григорій Чхартішвілі - УНІАН) вразив патріотизм українців на концерті рок-групи " Океан Ельзи ".

Про це письменник повідомив в своєму ЖЖ .

Кілька днів тому Акунін відвідав концерт «Океану Ельзи» в Лондоні і опинився під сильним враженням від публіки.

"Я опинився у великому залі, наповненому людьми у вишиванках. У дівчат на головах вінки а-ля Наталка Полтавка. Ледь що все хором кричать« Слава Україні! Героям слава! »І розмахують жовто-блакитними прапорами. А в кінці весь зал разом з Вакарчуком заспівав національний гімн - «Ще не вмерла України и слава, і воля» ", - розповів про те, що відбувається на концерті письменник.

Далі Акунін пише, що, дивлячись на все це, він відчув почуття заздрості.

"Адже якщо у нас великий натовп почне кричати« Слава Росії! »І розмахувати прапорами, це буде або якась казенно-патріотична акція, або збіговисько агресивних ксенофобів. Ну, а уявити собі співвітчизників, добровільно співаючих михалковський гімн про" братніх народів союз вікової ", я взагалі не можу, уяви не вистачає", - пояснив він свої почуття.

Акунін також звернув увагу, що люди на концерті в основному говорили між собою по-російськи, "включаючи Наталок-полтавок".

Читайте також 40 тисяч людей заспівали Гімн України на концерті групи "Океан Ельзи" у Львові "Ветерани нашого співтовариства, ймовірно, пам'ятають, що років зо три тому я був в Україні і написав тоді тут, в блозі, що країни, по-моєму, поки не виходить - у всякому разі, я не відчув і не зрозумів, що таке Україна . Всіх місцевих про це питав, і ніхто, навіть розумні львівські професори, не змогли мені вивести формулу українськості ", - зазначив письменник.

"А зараз ця формула є. Видно неозброєним оком. Називається« національне відродження ». І спасибі за це українці, ймовірно, повинні сказати Януковичу і Путіну, тому що перший спровокував Майдан, а другий допоміг українцям згуртуватися і стати нацією", - вважає Акунін .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter