Реклама
Реклама
Реклама

Станції метро "Рассказовка" і "Новопеределкіно" відкриють на початку 2018 року

Фото: m24.ru/Михаил Сипко

Споруджувані станції "Рассказовка" і "Новопеределкіно" Калінінський-Солнцевський лінії метро візьмуть перших пасажирів на початку 2018 року. Про це заявив Сергій Собянін в прямому ефірі телеканалу "ТВ Центр" .

"Будівництво просто гігантська. Це найбільша гілка метро: від" Ділового центру "до" Парку Перемоги ", до" Раменок "і від" Раменок "до" Солнцево ", Передєлкіно," Рассказовкі ", більше 20 кілометрів лінії метро, ​​велика кількість станцій ", - зазначив мер. За його словами, відрізок жовтої гілки до "Раменок" вже побудований і введений в експлуатацію. "Але те, що стосується Передєлкіно," Солнцево "і" Рассказовкі ", я думаю, що всі основні роботи в цьому році вже будуть закінчені. Ми її обкатаємо, і десь на початку наступного року запустимо вже для пасажирів", - уточнив Собянін. Мер також нагадав, що побудувати цю гілку москвичам пообіцяли ще 20 років тому, тому тепер городяни з нетерпінням чекають завершення робіт.

Крім того, Собянін повідомив, що ділянка шляху до станції метро "Селігерський" Люблінсько-Дмитрівській лінії планують побудувати до кінця 2017 року. "Це дуже складний проект, місцями ця гілка була надглибокого залягання і доводилося пробивати, що називається" дідівськими "методами, вручну. На щастя, всі основні важкі ділянки вже пройдені, і я сподіваюся, що в кінці цього року - на початку наступного вона поїде ", - пояснив мер столиці.

Будівництво Калінінського-Солнцевський лінії метро здійснюється в кілька етапів. Якщо відрізок від "Ділового центру" до "Парку Перемоги" відкрили на початку 2014 року, то друга ділянка - до станції "Раменкі" - ввели в експлуатацію в березні 2017 року.

На третьому і четвертому етапах - до кінця 2017 - планують побудувати відрізки від "Раменок" до "Солнцева" і від "Солнцева" до "Рассказовкі". Тут розташуються станції: "Мічурінський проспект", "Очаково", "Говорово", "Солнцево", "Борівське шосе", "Новопеределкіно" і "Рассказовка" . Після цього нова ділянка з'єднають з Калінінської лінією метро. Нещодавно стартували оздоблювальні роботи на станціях "Солнцево" і "Новопеределкіно".