Реклама
Реклама
Реклама

Правила знімання: як дешевше орендувати житло в Москві?

  1. Скільки коштує оренда житла в Москві? Згідно з даними компанії «Інком-Нерухомість», середня вартість...
  2. як економити

Скільки коштує оренда житла в Москві?

Згідно з даними компанії «Інком-Нерухомість», середня вартість оренди 1-кімнатної квартири в Москві становить 29,3 тис. Руб. у місяць. Зазвичай цей варіант вибирають сім'ї без дітей або приїжджі фахівці з зарплатою «вище середнього». За 2-кімнатну квартиру платити треба 36,6 тис. Руб. в місяць, а за 3-кімнатну - 44,2 тис. руб. При цьому на околиці міста невелику квартиру можна зняти за 20-25 тис. Руб., А апартаменти бізнес-класу в центрі стоять 150-500 тис. Руб. у місяць.

На вартість житла впливають такі параметри:

  • адреса будинку і транспортна доступність (якщо до метро 15-20 хвилин, то вартість оренди буде на 15-20% менше);
  • стан квартири (якщо потрібен косметичний ремонт, то можна попросити знижку в розмірі 10%);
  • тип будинку і його вік (жити в «хрущовці» на 10% дешевше, ніж в сучасному панельному будинку);
  • стан меблів (якщо вона стара, то квартира здається дешевше в середньому на 7%);
  • безпеку житла (якщо в будинку немає відеоспостереження або консьєржа, то оренда на 5% дешевше);
  • поверх (квартири на першому і останньому поверсі на 5% дешевше);
  • побутова техніка (без неї власник повинен зробити знижку в 5%).

Ті, хто готовий витрачати на дорогу 2-3 години, можуть заощадити до 30% на оренду житла в Підмосков'ї. Але вигода буде незначною, а час, витрачений на дорогу, - болісним. «Можна пожертвувати якістю ремонту і знімати квартиру в Москві за ті ж гроші, що в найближчому Підмосков'ї, але з трохи гіршим ремонтом. При оренді квартири в далекому Підмосков'ї додадуться транспортні витрати. Виходить, що і економія мінімальна, а життя проходить в електричці або в пробці в машині », - розповідає керівник департаменту оренди компанії« Азбука Житла »Роман Бабичев.

Середня вартість оренди квартир в різних районах Москви (тис. Руб.)

)

як економити

  1. Почніть орендувати влітку. Москвичі і студенти на літо залишають місто, з'являється багато вільних квартир, ціни на які знижуються. У бажаючих є хороша можливість закріпити цю ціну на довгий термін.
  2. Зніміть квартиру з поганим ремонтом. Якщо на стінах висять радянські шпалери, а ремонт не робився останні 15 років, то можна отримати велику знижку, а також домовитися про самостійне косметичному ремонті в рахунок орендної плати.
  3. Знімайте житло далеко від метро. Так, це незручно, але якщо жити в 20-30 хвилинах пішки від метро, ​​то можна заощадити 5-10 тис. Руб. у місяць. За рік це вийде 60-120 тис. Руб. Ідеальний варіант - якщо у вас є машина і ви не прив'язані до громадського транспорту.
  4. Торгуйтеся. Пройшли часи, коли вибирали власники, кому віддати в оренду свої московські хороми. Поки пропозицій на ринку більше, ніж бажаючих орендувати житло. Це дає привід на фінальній стадії переговорів попросити знижку в кілька тисяч рублів за кожен платіж.
  5. Орендувати вскладчину. Студенти або колеги по роботі можуть без проблем орендувати 2-кімнатну квартиру в межах садового кільця на 3-4 чоловік. В такому випадку скидатися припаде до 12-15 тис. Руб. у місяць.

Читайте також:
«Побутова аналітика: оренда квартири vs іпотека»
«Інструкція: як орендувати житло?»

Скільки коштує оренда житла в Москві?