Реклама
Реклама
Реклама

Уніфікована форма інв-15. Акт інвентаризації готівки, скачати бланк акта інвентаризації грошових коштів, вказівки щодо заповнення акта інвентаризації готівкових коштів

  1. СКАЧАТИ БЛАНК АКТА ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ КОШТІВ (Уніфікована форма № інв-15) Зразок форми акта інвентаризації...

СКАЧАТИ БЛАНК АКТА ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ КОШТІВ
(Уніфікована форма № інв-15)

Зразок форми акта інвентаризації готівкових грошових коштів можна скачати за посиланням: Зразок форми акта інвентаризації готівкових грошових коштів можна скачати за посиланням:

Завантажити зразок бланка акта інвентаризації готівкових грошових коштів в MS Excel


Даний зразок бланка акта інвентаризації готівкових грошових коштів програма Правконс заповнює автоматично! Детальніше про програми автоматизації бухобліку

Вказівки щодо заповнення форми акта інвентаризації готівки
(Уніфікована форма № інв-15)

Витяг з постанови Держкомстату РФ від 18 серпня 1998 № 88:

Застосовується для відображення результатів інвентаризації фактичної наявності грошових коштів, різних цінностей і документів (готівки, марок, чеків (чекових книжок) та інших), що знаходяться в касі організації.

Інвентаризація готівкових грошових коштів, різних цінностей і документів проводиться комісією, яка призначається наказом (рішенням, постановою, розпорядженням) керівника організації. Комісія перевіряє достовірність даних бухгалтерського обліку та фактичної наявності грошових коштів, різних цінностей і документів, що знаходяться в касі, шляхом повного перерахунку. Результати інвентаризації оформляються актом у двох примірниках і підписуються всіма членами комісії та особами, відповідальними за схоронність цінностей, і доводиться до відома керівника організації. Один примірник акта передається в бухгалтерію організації, другий - залишається у матеріально відповідальної особи.

При зміні матеріально відповідальних осіб акт складається в трьох примірниках. Один примірник передається матеріально відповідальній особі, яка здала цінності, другий - матеріально відповідальній особі, яка прийняла цінності, і третій - в бухгалтерію.

Під час інвентаризації операції з приймання та видачі грошових коштів, різних цінностей і документів не виробляються.

Не допускається проведення інвентаризації при неповному складі інвентаризаційної комісії. Ніяких підчищень і виправлень в описах не допускається. Виправлення обумовлюються і підписуються членами комісії та матеріально відповідальною особою.


джерело: Зразок заповнення бланка акта інвентаризації готівкових коштів >>

джерело: Інвентаризація, уніфіковані форми документів >>

В розділ: Бухгалтерський облік в програмах Правконс >>