Реклама
Реклама
Реклама

Чинне заяву на ЕНВД для ІП при реєстрації в 2018 році

  1. Правила заповнення заяви на ЕНВД для ІП в 2018 році
  2. Бланк заяву для переходу на ЕНВД - скачати в excel
  3. Зразок заяви на постановку ІП на ЕНВД
  4. Заява на ЕНВД для ІП при реєстрації: коли необхідно подати?
  5. Де можна скачати бланк заяви (повідомлення) на ЕНВД для ІП на 2018 рік?

Вмененка є системою оподаткування, перехід на яку здійснюється в добровільному порядку

Вмененка є системою оподаткування, перехід на яку здійснюється в добровільному порядку. Для переходу потрібно подати в інспекцію заяву. Форма заяви для переходу називається ЕНВД-2. ІП може подати заяву на перехід на ЕНВД як протягом діяльності, так і прямо в момент постановки на облік як ІП. Як заповнити заяву на ЕНВД в 2018 році, ми розповіли в статті, а також привели діючий бланк заяви.

Термінова новина для всіх підприємців: Банки змінили правила роботи з ІП . Подробиці читайте в журналі "Спрощенка"

Правила заповнення заяви на ЕНВД для ІП в 2018 році

Термін для подачі заяви для переходу на вмененку (його ще називають для поставновка на облік як платник ЕНВД) встановлено п. 3 ст. 346.28 НК РФ. Законодавці зобов'язують ІП подати документ протягом 5 днів з моменту початку діяльності, яка потрапляє під ЕНВД.

При цьому в податковому кодексі не прописані ситуації переходу на спецрежим через деякий час після початку діяльності.

У листі Мінфіну від 20.06.2016 № 03-11-11 / 35722 використовується зрозуміліша формулювання. Чиновники пишуть, що подати заяву потрібно протягом 5 днів з дати початку застосування ЕНВД. Тобто знімається прив'язка до початку ведення діяльності, з який підприємець хоче платити поставлений податок.

Такий трактування платники податків і держоргани дотримувалися і раніше, але в разі сумнівів, слід орієнтуватися на зазначений лист.

Підводячи підсумок - індивідуальний підприємець має право перейти на ЕНВД з будь-якої дати, зазначеної в заповненому за всіма правилами і поданим у термін заяві. У відповідь на заяву податківці зобов'язані видати повідомлення, яке підтверджує право застосування вмененке.

Бланк заяву для переходу на ЕНВД - скачати в excel

Бланк форми заяви застосовується з 2013 року і затверджений Наказом ФНС Росії від 11.12.2012 № ММВ-7-6 / 941 @, з тих пір він не змінювався. Форма називається ЕНВД-2.

Завантажити бланк заяви за формою ЕНВД-2 для переходу ІП на ЕНВД Завантажити бланк заяви за формою ЕНВД-2 для переходу ІП на ЕНВД

Титульний аркуш містить дані про підприємця і дату переходу на податковий спецрежим. Друга сторінка містить кодове позначення виду діяльності, а також адреса, за якою діяльність буде здійснюватися.

При цьому ні дані про фізичних показниках, виходячи з яких буде розраховуватися поставлений дохід (наприклад, площа торгового залу або кількість працівників), ні дані, що підтверджують відповідність критеріям для платника податків ЕНВД (наприклад, дотримання ліміту по загальній чисельності персоналу) в заяві не вказуються.

Також закон не зобов'язує платників податків подавати ще які-небудь документи, крім заяви. Податківці в свою чергу такі документи не мають права вимагати. Це підтверджується і в листі ФНС Росії від 28.12.2015 № ГД-18-14 / 1 644.

Зразок заяви на постановку ІП на ЕНВД

Нижче ви можете подивитися приклад заповнення заяви про перехід на вмененку з початку 2018 року, яке оформлено заздалегідь в 2018 році. Передчасна подача заяви кодексом не забороняється.

Заява на ЕНВД для ІП при реєстрації: коли необхідно подати?

При подачі заяви на ЕНВД з моменту реєстрації є деякі тонкощі. В цілому діє загальне правило про інформування податківців протягом 5 днів з моменту початку застосування вмененке. Але якщо подати документи на перехід одночасно з документами на реєстрацію ІП, то може скластися ситуація, коли при початку ведення додаткової діяльності, підприємець змушений буде платити податки виходячи з основної системи оподаткування.

Справа в тому, що перехід на ССО з ЕНВД можливий, тільки якщо припинений вид діяльності, який з дати реєстрації ІП був на вмененке, про це йдеться в п. 2 ст. 346.13 НК РФ. В інших випадках переклад діяльності на спрощенку допустимо тільки з початку календарного року.

Щоб уникнути таких незручностей, підприємцю рекомендується одночасно з документами на реєстрацію (або протягом місяця після цього) подати повідомлення про перехід на спрощенку, після чого вже перевести і окремий вид діяльності на вмененку.

Де можна скачати бланк заяви (повідомлення) на ЕНВД для ІП на 2018 рік?

Бланк заяви на вмененку в екселя можна скачати на офіційному сайті податкової інспекції, але легше це зробити прямо на нашому сайті за цим посиланням.

Заява про перехід ІП на ЕНВД скачати безкоштовно excel Заява про перехід ІП на ЕНВД скачати безкоштовно excel

Крім того, заяву можна заповнити онлайн. Індивідуальні підприємці можуть скористатися для цього особистим кабінетом платника податків на сайті ФНС.

Де можна скачати бланк заяви (повідомлення) на ЕНВД для ІП на 2018 рік?
Заява на ЕНВД для ІП при реєстрації: коли необхідно подати?
Де можна скачати бланк заяви (повідомлення) на ЕНВД для ІП на 2018 рік?