Реклама
Реклама
Реклама

Затишна Москва - благоустрій міських парків - із благоустрою й захист навколишнього середовища - ЖКГ і міське господарство - Життя в Москві - МОЛНЕТ.RU

Столичні парки і сквери, звичайні і особливо охоронювані природні території - це унікальне багатство міста, яке є основою для створення затишної атмосфери міста.

За минулі 2,5 року виконано благоустрій Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького, парку «Сокольники», а також реконструкція Бульварного кільця і ​​50 міських парків в різних районах міста. «Лосиний острів» та інші природні території були очищені від сміття ... Робота з благоустрою зелених зон для комфортного відпочинку москвичів триває. У зелених зонах створюється нова інфраструктура для відпочинку в межах міста. До неї відносяться пішохідні та велодоріжки, лижні траси, катки, футбольні поля , Дитячі майданчики, куточки для тихого відпочинку.

Програма реалізується з 2013 року. Основне завдання - створення нових парків, і робота ця ведеться спільно з жителями міста. Ще 2012 року від москвичів надходили пропозиції щодо організації парків на місці безгоспних територій. З цих пропозицій були відібрані 49 найбільш перспективних проектів, повідомляє агентство REGNUM . В результаті на території загальною площею 104 га буде розбито 19 нових парків за рахунок бюджету міста та 30 - за рахунок коштів інвесторів.

В першу чергу місцями відпочинку повинні стати зелені зони і парки міста - вважає влада. Основним завданням 2013 року є створення 49 нових «народних парків» в місцях, запропонованих москвичами. Крім того, проводиться благоустрій скверів на Садовому кільці (докладніше про благоустрій столичних скверів читайте в матеріалі « Послуги із благоустрою й озеленення громадських просторів столиці »).

Плани благоустрою зелених територій на 2014 і наступні роки включають створення в Москві кількох парків світового рівня: в Зарядье, в Нагатіно, Мневниках і на території Нової Москви. Проекти поки знаходяться в розробці.

У 2013 році повноваження і ресурси на благоустрій дворів передані під контроль місцевого самоврядування - це зроблено для того, чтби москвичі самі вирішували, який вигляд надати їх двору або найближчого скверу. Тому районні проекти благоустрою паркових зон ми розроблятимуться розробляти на основі побажань москвичів.

Восени очікуються великі посадки дерев. Ми будемо швидко приймати рішення, узгоджуючи їх з депутатами і жителями в основному, і далі рухатися.
- С. Собянін

Природні зони на приєднаних територіях також будуть впорядковані - в Новій Москві з'явиться тематичний парк для проведення історичних реконструкцій, повідомляє m24.ru . Створення парку планується провести в три етапи і завершити в 2018 році.

Перший етап вже завершено, і частина території готова до використання: 17 і 18 серпня цього року в поселенні рязановський Новомосковського адміністративного округу відбудеться масштабна подія - фестиваль «Стрілецька слобода». На святі будуть представлені - повідомляється на порталі НАО - всі аспекти життя країни XVII століття: мирне життя, битви і кінні змагання та багато іншого.

Уже в цьому році будуть посаджені десятки тисяч дерев в парках, скверах і на подвір'ях. Всього за кілька років я ставлю завдання посадити в Москві мільйон дерев додатково. Це чудова програма стартує в цьому році.
- С. Собянін

Пристосування парків, паркових зон, скверів і бульварів до організації відпочинку та дозвілля населення - один з пунктів виконання програми з благоустрою столиці.

У 2010-му і на початку 2011 року багато парки перебували в аварійному стані. У 2011-2012 роках більшість парків крокової доступності було приведено в порядок - в них були створені всі умови для цивілізованого і безпечного відпочинку.

У 2011 році почалося проведення масштабних робіт в парках культури і відпочинку на основі впровадження єдиного московського міського стандарту: встановлені лавки, урни та туалети;  прокладені доріжки;  облаштовані дитячі, спортивні та танцмайданчика;  створена інфраструктура для занять літніми та зимовими видами спорту;  створені зони вільного доступу в Інтернет (Wi-Fi) У 2011 році почалося проведення масштабних робіт в парках культури і відпочинку на основі впровадження єдиного московського міського стандарту: встановлені лавки, урни та туалети; прокладені доріжки; облаштовані дитячі, спортивні та танцмайданчика; створена інфраструктура для занять літніми та зимовими видами спорту; створені зони вільного доступу в Інтернет (Wi-Fi). Всі парки стали безкоштовними для відвідувачів. Завдяки виконаній роботі в столиці суттєво змінилася інфраструктура відпочинку. З 2012 року парки перетворилися в основні міські майданчики для проведення всіх великих міських акцій і свят.

Благоустрій рекреаційних ділянок, що виконують функцію буферних зон, в свою чергу буде сприяти поліпшенню екологічної обстановки столичного природного комплексу, а також створення умов для зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. На території всіх парків створюються умови для організації активного відпочинку і дозвілля.

Для розвитку велосипедного транспорту формується інфраструктура мережі велодоріжок і   велопарковок Для розвитку велосипедного транспорту формується інфраструктура мережі велодоріжок і велопарковок . У парках міста в 2012 році було прокладено близько 45 км веломаршрутів, з них найдовший - 16,8 км в зоні відпочинку «Борисовські ставки» і в заплаві річки Городні.

У парках міста в 2012 році було прокладено близько 45 км веломаршрутів, з них найдовший - 16,8 км в зоні відпочинку «Борисовські ставки» і в заплаві річки Городні

У 2012 році в парку «Сокольники» створений комплекс «Смарагдове місто» площею 5 тис. Кв. м, де распложено більше 30 різноманітних атракціонів, ігрових майданчиків, які адаптовані для дітей з обмеженими функціональними можливостями.

Благоустрій особливо охоронюваних природних територій (ООПТ) також проводиться відповідно до загального плану з облаштування комфортного міського середовища. Зелені зони столиці повинні радувати москвичів.

Як повідомляє на своєму сайті Департамент природокористування і охорони навколишнього середовища Москви , За перше півріччя 2013 року в Департамент природокористування і охорони навколишнього середовища Москви надійшло більше 7500 звернень громадян. Найбільш хвилюючі городян питання пов'язані з порушенням природоохоронного законодавства в області утримання зелених насаджень (законність вирубки дерев, псування зелених насаджень, ґрунтового покриву та ін.), Із забрудненням атмосферного повітря, з захаращення природних територій відходами.

У ЦАО ВОРОБ'ЇВСЬКЕ і Андріївську набережні, які зберігали статус особливо охоронюваних природних територій, упорядкували і приєднали до території парку Горького, повідомляє m24.ru . Там провели капітальний ремонт дорожнього покриття та оновили освітлення. На Воробьевской набережній москвичі вже можуть кататися на велосипедній доріжці довжиною в 4 кілометри. У планах - відновлення екологічних стежок і установка системи відеоспостереження. Оновлений парк буде включати «Музеон», Нескучний сад, Воробйови гори і територію ЦПКіВ. Роботи по злиттю цих зон вже почалися.

Буквально недавно ми прийняли рішення про передачу парку [ЦПКіВ - прим.ред.] Самій території Воробйових гір. Таким чином, ми створили найбільший міський парк в Європі.
- С. Собянін

Як повідомляє на свом сайті ГПБУ « Управління ООПТ по ЮЗАО і ЦАО », В плани з благоустрою природних зон входять установка 40 модулів для роздільного збору сміття на території, розробка проекту та пристрій дорожньо-тропиночной мережі з облаштуванням для доступу людей з обмеженими можливостями, ремонт доріжок.

Після завершення всіх робіт з благоустрою в Москві з'явиться одна велика прогулянкова зона від Красного Октября уздовж Кримської набережної до Мосфільмовской вулиці.

А в Східному окрузі столиці (за інформацією ГПБУ « Управління ООПТ по ВАО ») Запланована установка інформаційних знаків, ремонт двох існуючих тенісних кортів в лісопарку« Терлецький »і багато іншого.

Підходять до кінця паботи з облаштування Ізмайловського парку. Там вже відкриті екологічні стежки, відреставровані пішохідні доріжки, побудовано зони для велосипедистів, а також введені в експлуатацію тенісні корти, які взимку перетворяться на ковзанку.