Реклама
Реклама
Реклама

У Ревде вибрали три території для благоустрою

  1. Історія територій, запропонованих жителями

Сьогодні, 16 лютого, стало відомо, які три міські громадські території будуть впорядковані в найближчі роки. це площа Перемоги з парком Перемоги (В єдиній концепції), Палацу культури та Еланский парк, повідомляє прес-служба адміністрації. За яку візьмуться першої, буде вирішено рейтинговим голосуванням 18 березня, одночасно з виборами президента Російської Федерації. Сьогодні, 16 лютого, стало відомо, які три міські громадські території будуть впорядковані в найближчі роки

У вересні старі гойдалки та гірки з Єланського парку прибрали. Багато ревдінци в соцмережах висловлювали побажання, щоб упорядкували саме його. Фото // Володимир Коцюба-Білих, Ревда-інфо.ру

пропозиції почали збирати з 22 січня в двадцяти точках міста (керуючі компанії, школи, торгові центри, мерія) і в інтернеті. І повинні були закінчити 22 лютого. Але в підсумку зупинили збір листів на тиждень раніше.

- Основна маса людей висловила пропозиції, визначилися безумовні лідери, - пояснила глава ревда Ірина Тейшева. - Крім того, нам потрібен час для формування ескізних проектів, тому ми вирішили не продовжувати збір до 22 лютого.

Сквери ревда: якими вони були і якими стали

Всього надійшло 6 676 анкет. Підсумки розподілилися наступним чином. Решта пропозицій городян стосувалися благоустрою дворів, тротуарів і доріг.

Хто обробляв анкети

Громадська рада з благоустрою в складі: голова міської Думи Андрій Мокрецов, перший заступник глави адміністрації Олександр Країв, директор Управління міським господарством Микола Блінов, голова депутатської комісії з ЖКГ Олександр морив, голова громадської ради з житлово-комунального господарства Валерій Гуляко, фахівці фінансового та юридичного управління, УГГ і керівники управляючих компаній.

- З огляду на, що парк Перемоги і площа Перемоги зараз розглядаються в єдиній концепції благоустрою, трійка лідерів склалася наступна: парк Перемоги і площа Перемоги, парк Палацу культури і Еланский парк, - резюмує Тейшева.

За її словами, ескізні проекти парку Перемоги та площі Перемоги, парку Палацу культури вже готові. Відділу з містобудування та архітектури адміністрації дано доручення підготувати ескізний проект благоустрою Єланського парку. На ньому особливо наполягали мами ревда: після того, як восени тут прибрали старі аварійні гірки і каруселі, їм стало ніде гуляти і грати з дітьми. Про долю цього парку на прохання відразу чотирьох мам ревда ми запитали Ірину Тейшеву під час прес-конференції 9 лютого.

Вона пообіцяла, що до 1 березня всі проекти будуть опубліковані в міських газетах і показані по телебаченню. А до 18-березня з'являться в місцях голосування.

  • Голосувати за території благоустрою можна буде 18 березня на виборчих дільницях: там же, де відбудуться вибори президента.
  • Взяти участь зможуть всі ревдінци, мають прописку в нашому окрузі, у віці від 14 років. Головне: мати при собі паспорт.
  • У бюлетені потрібно буде вибрати одну з трьох запропонованих громадських територій. За підсумками голосування вирішать, в якому порядку приводити ділянки в порядок: в 2019-2022 роки.

Історія територій, запропонованих жителями

Парк Палацу культури. Після відкриття Палацу культури СУМЗ в 1954 році працівники цього підприємства взялися за створення парку. Спочатку вирубали просіки для основних алей. Пізніше з'явилася дерев'яна естрадний майданчик, торгові павільйони, фонтан, танцмайданчик для молоді. Грав духовий оркестр.

Грав духовий оркестр

У 1966 році в парку встановили бюст Павла Зикіна. У 1970-ті роки в парку з'явилися атракціони. Фото // архів Ревда-інфо.ру

Парк Перемоги. 21 квітня 1960 року виконком ревда виніс рішення «Про будівництво міської площі та скверу». У ньому йшлося про те, що вирішено затвердити представлений проект планування території. Це означало, що створюється єдиний комплекс в центрі міста. Треба було висадити не одну сотню дерев і чагарників на площі 0,97 га.

Рекомендувалося залучати до посадкам всіх трудящих міста. Розбити парк потрібно було в стислі терміни - до 20-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні в 1965 році. Фото // архів Ревда-інфо.ру

Еланский парк. Колись на цьому місці був пустир, де стояла церква святителів Алексія, Петра і Іони. Пізніше в ній розташовувався Будинок піонерів. У 50-х роках будівлю знесли. Майже на цьому місці зараз бар «Ескобар». Еланский парк був відкритий в рік 270-річчя ревда - в 2004-му - з пам'ятним каменем в центрі. Під ним колба з землею з могили засновника нашого міста Акинфия Демидова в Тулі. Її привезли учні школи №28.

Колись на місці сьогоднішнього Єланського парку був пустир, де стояла церква святителів Алексія, Петра і Іони. Благоустрій парку завершилося в 2004 році. Фото // архів Ревда-інфо.ру

Площа Перемоги. Перший генеральний план розвитку ревда був розроблений ще до початку Великої Вітчизняної війни в 1941 році. Але активна забудова міста почалася в кінці 40-х років. На місці сучасної площі Перемоги було Радянське поле. Будівництво малоповерхових і комфортних будинків пішло по периметру. У 1957 році виконком ревда розглядав питання про будівництво кінотеатру, в тому числі виникла ідея і про створення майбутнього парку Перемоги. Але лише 21 квітня 1960 року було винесено рішення «Про будівництво міської площі та скверу», як єдиного комплексу. Зовнішність міській площі і парку Перемоги остаточно сформувалися до вересня 1967 року.

7 листопада 1967 року тут вперше пройшла демонстрація на честь 50-річчя Жовтневої революції. Фото // архів Ревда-інфо.ру 7 листопада 1967 року тут вперше пройшла демонстрація на честь 50-річчя Жовтневої революції Водна станція. Її урочисто відкрили 12 червня 1936 року. На святі відбулися змагання з плавання, стрибків у воду з вишки і водному поло. Працював ресторан Дітріх (Будинок інженерно-технічних працівників). Фото // архів Ревда-інфо.ру comments powered by HyperComments