Реклама
Реклама
Реклама

У другому мікрорайоні розпочалося впорядкування / ФОТО /

Нові стандарти благоустрою

Як доповів заступник голови міста, директор департаменту ЖКГ Максим Коротаєв, завдяки затвердженій програмі «Розвиток житлово-комунального господарства міста Нижньовартовська до 2020 року» вдалося виробити новий стандарт комфортності для міських дворів і проводити реконструкцію тих територій, які їм не відповідали. Відправною точкою став в минулому році п'ятий мікрорайон. На черзі - другий.

«У цьому році на благоустрій в бюджеті міста закладено 150 млн. Рублів. Благоустрій в даному мікрорайоні, як і в минулому році, проходить на умовах співфінансування - в розмірі 5% з боку жителів. У цьому році 39 будинків другого мікрорайону і чотири будинки п'ятого мікрорайону беруть участь в «Марафоні благоустрою». Три будинки в другому мікрорайоні не прийняли рішення брати участь », - сказав Максим Коротаєв.

Заходи з благоустрою заздалегідь обговорювалися з жителями. Проекти реконструкцій дворів узгоджені з власниками житла. Для наочності дані схеми встановлені біля кожного будинку. За словами мешканців мікрорайону, їх побажання були враховані під час зустрічей з представниками керуючої компанії.

«По кожному будинку проходило окремі збори. Обговорювалося все до дрібниць - навіть передбачили десь розширення території. Ми врахуємо досвід п'ятого мікрорайону і краще візьмемо на озброєння, а також постараємося не допускати недоліків. Біля кожного під'їзду будуть спуски, кожен заздалегідь погоджували з представниками товариства інвалідів. Наші жителі виступають і за функціональність, і за красу. Єдине прохання до мешканців - ставитися з розумінням до робіт і прибирати особистий автотранспорт », - розповів в.о. головного інженера ПАТ «Житловий трест №1» Олександр Наріжний.

Зараз роботи ведуться у дворі будинку №24 по вулиці Омської. Тут готують прибудинкову територію до будівництва великої екопарковкі, установці малих архітектурних форм та спортивних містечок. У мікрорайоні заасфальтують більше 34 тис. Кв. м доріг, встановлять 12 нових контейнерних майданчиків, замінять більш семи тисяч кв. м огорож і інше.

«Вважаю це корисною справою. Будуть нові саджанці, благоустрій - в мікрорайоні буде дуже красиво », - поділився житель мікрорайону №2 Олексій Михальков.

«Упевнені, що буде краще, ніж є. План дивилися, стверджували кілька разів. Спілкувалися з представниками керуючої компанії. Хотіли, щоб були красиві огорожі, тротуари, асфальтування в кожному дворі. Я повністю підтримую марафон. Якщо не зараз, то коли б це ще змінилося », - розповів ще один житель мікрорайону Анвар Заріпов.

Від двору до двору

З огляду на побажання мешканців, у другому мікрорайоні в цьому році будуть виконані роботи по освітленню мікрорайону, а також зроблять водовідведення, що дозволить уникнути підтоплень прибудинкових територій в негоду. Дані роботи пройдуть паралельно з благоустроєм дворів. На цьому акцентував увагу глава міста Василь Тихонов. Такий підхід дає впевненість, що після завершення робіт на об'єкт, де укладений новий асфальт або проведено озеленення території, не прийдуть ресурсопостачальними організації міняти, наприклад, магістральні мережі.

Також керівник муніципалітету рекомендував представникам компаній, що управляють, де проходить благоустрій, утримувати в належному стані те, що вже зроблено, а також звернув увагу, що проводити роботи необхідно так, щоб мешканці не відчували незручностей.

Як запевнив заступник голови міста, директор департаменту ЖКГ Максим Коротаєв, виходячи з досвіду минулого року, благоустрій у другому мікрорайоні буде проходити етапами - від двору до двору. До того ж тут планують раціональний підхід до прибудинкових територій і поряд з дитячими містечками для маленьких жителів встановлять також спортивні майданчики для жителів постарше.

«Марафон благоустрою» повинен завершитися в кінці літа. Приймання робіт за участю власників та представників громадських, відбудеться у вересні.

Приймання робіт за участю власників та представників громадських, відбудеться у вересні