Реклама
Реклама
Реклама

Скоригований проект підготовки і благоустрою території

Скоригований проект підготовки і благоустрою території на ділянці станцій Вулиця Старокачаловская-Битцевский парк

/ Жовтень, 2014 / Комітет міста Москви по ціновій політиці в будівництві і державній експертизі проектів (Москомекспертіза) повідомляє про коригування проекту підготовки і благоустрою території на ділянці від станції "Вулиця Старокачаловская" до станції "Бітцевський парк" Бутівської лінії московського метрополітену.

У проект підготовки і благоустрою території Бутівської лінії метро на ділянці від станції "Вулиця Старокачаловская" до станції "Бітцевський парк" внесені коректування.
У 2011 році проект був розглянутий держексперт, на нього було видано позитивний висновок держекспертизи. Проект передбачає 2 етапи будівництва. До складу обох етапів включені роботи з перекладки і посилення інженерних комунікацій над перегонами лінії метрополітену, винесення інженерних комунікацій у станції "Битцевский парк", благоустрою ділянки робіт від тупиків за станцією "Вулиця Старокачаловская", благоустрою станції "Лісопаркова", включаючи вестибюль №2.
"Коригування раніше узгодженого проекту проведена в зв'язку з уточненням кількості фактично розташованих діючих інженерних комунікацій, що зносяться будівель і споруд; зміною напрямку і способів прокладки інженерних комунікацій, умов експлуатуючих організацій та землекористувачів; пристроєм вуличного освітлення, мережі пішохідних доріжок і малих архітектурних форм на ділянках благоустрою ; благоустроєм території в зоні виконання робіт ", - розповів голова Москомекспертізи І.М. Солонніков.
Відповідно до коригуванням виносу і перекладання з технічної зони будівництва тунельних ділянок метро підлягають мережі водопроводу (1539,3 м), господарсько-побутової (394 м) і дощової каналізації (835 м), електричних кабелів різної напруги (5,4 км), мережі зв'язку (13,1 км), теплові мережі (тисячу триста шістьдесят дві м).
Відповідно до проекту озеленення та благоустрою в зоні будівництва додатково планується висадити 451 дерево та 3755 кущів, а також облаштувати газони та квітники на площі понад 140 і 1,75 тис. Кв. м відповідно.
За словами глави відомства, за підсумками коригування та експертизи вартість зменшена на 266,6 млн. Рублів.

Комітет міста Москви по ціновій політиці в будівництві і державній експертизі проектів (Москомекспертіза) є підвідомчим Уряду Москви функціональним органом виконавчої влади міста.
Москомекспертіза здійснює функції з вироблення державної політики та нормативно-правового регулювання у сфері кошторисного нормування і ціноутворення в містобудівному проектуванні, проектуванні і будівництві об'єктів державного замовлення міста Москви, організації та проведення державної експертизи проектів документів територіального планування, державної експертизи проектної документації та результатів інженерних вишукувань.

Контактна інформація:

Комітет міста Москви по ціновій політиці в будівництві і державній експертизі проектів (Москомекспертіза)