Реклама
Реклама
Реклама

Послуги із благоустрою й озеленення громадських просторів столиці - благоустрій та захист навколишнього середовища - ЖКГ і міське господарство - Життя в Москві - МОЛНЕТ.RU

  1. Озеленення вулиць і тротуарів - Тверська вулиця ↑
  2. Озеленення вулиць і тротуарів - Садове кільце ↑
  3. Квіти в місті ↑
  4. реставрація фасадів ↑
  5. благоустрій дворів ↑
  6. пішохідні зони ↑

Благоустрій громадського простору - одна з основних завдань міської влади, і зараз йде робота по її реалізації. Що ж робить місто? Якщо коротко, сили і кошти витрачаються на підвищення якості столичної міської середовища: озеленення і перетворення міста, надання йому більш доброзичливої ​​атмосфери і збільшення ступеня комфорту городян.

Громадські простору - це місця відпочинку городян, їх улюблені майданчики для проведення дозвілля - парки і сквери. В першу чергу місцями відпочинку повинні стати зелені зони і парки міста - вважає влада. Увага до того, щоб міське середовище була максимально доступна і зручна для жителів столиці, - важлива частина міських турбот.

План з благоустрою громадських просторів входить в столичну державну програму «Розвиток індустрії відпочинку і туризму на 2012-2016 роки». Сергій Собянін на початку червня цього року - напередодні своєї відставки - підписав постанову столичного уряду про збільшення в 2013 році обсягу фінансування програми. Додаткові кошти будуть спрямовані на заходи з благоустрою скверів і озеленених територій вздовж Садового кільця. А загальний обсяг бюджетних асигнувань на програму «Розвиток індустрії відпочинку і туризму ...» в 2013 році становить 21,8 мільярда рублів.

Благоустрій громадського простору - це особлива сфера нашої роботи. Без активної участі людей тут взагалі нічого хорошого зробити неможливо. Більш того, в цій сфері шкідливо навіть починати якийсь проект, не порадившись з людьми. Жителі самі хочуть брати участь у вирішенні питань, як буде виглядати їхній двір або найближчий сквер. І ми намагаємося надати їм таку можливість.

За два з половиною роки був проведений досить великий обсяг роботи. Облаштовано 50 парків крокової доступності, на новому якісному рівні було виконано благоустрій міських парків культури. Очищені від сміття охоронювані природні території. У дворах було капітально відремонтовано майже 5 тис. Дитячих спортивних майданчиків. Ще 6 тис. Таких об'єктів, включаючи міжквартальні ігрові містечка, вуличні тренажери, було встановлено вперше. До цього можна додати масовий ремонт і благоустрій шкільних стадіонів, а також створення районних ковзанок зі штучним льодом для активного відпочинку жителів в зимовий період.

- З виступу С. Собяніна на засіданні Громадської палати м Москви 4 липня 2013 року.

Міська влада піклуються про вигляд столиці. Ця турбота, зокрема, проявляється в збереженні і розвитку ситуації, естетики міста.

Озеленення вулиць і тротуарів - Тверська вулиця

З 1 березня цього року в столиці проходить експеримент з озеленення Тверській вулиці. Плани робіт з благоустрою, як повідомляє портал mos.ru , Озвучив навесні глава Департаменту природокористування і охорони навколишнього середовища А.Кульбачевскій. Від Пушкінської площі до Манежній площі планується розмістити дерева і чагарники. Згідно з проектом озеленення, по обидва боки Тверській вулиці від Манежній площі до Пушкінської буде розташовано по 30 дерев. Також на Тверській вулиці планується розмістити лави і урни.

А.Кульбачевскій також зазначив, що озеленення ділянки Тверській вулиці від метро «Пушкінська» до «Білоруської» намічено на 2014-2015 рр.

Озеленення вулиць і тротуарів - Садове кільце

Не за горами озеленення Садового кільця. Уздовж тротуарів Садового висадять дерева, встановлять лавочки. Озеленення тротуарів планується почати не раніше майбутнього року, а в поточному році влада озеленюють сквери: території на Зубовском, Смоленськом і Новінському бульварах, Великій Садовій вулиці, Комсомольському проспекті. У скверах висадять липи, бузок і квіти ...

Роботи з облагороджування зазначених територій планується завершити до вересня цього року.

Озеленення вулиць і тротуарів - Арбат
Озеленення вулиць і тротуарів - Арбат

У березні 2013 року глава муніципального округу Арбат Євген Бабенко поділився інформацією, як повідомляло агентство РІА Новини , Що існують ідеї по вертикальному озелененню вулиці, які ще належить розглянути. Більш того, другий рік поспіль продоложалось розвиватися місцева ініціатива - програма висадки іменних дерев.

Місцева влада небайдужі до вигляду свого округу і прислухаються до пропозицій жителів округу. У червні цього року, як повідомляє « Вечірня Москва », На розгляд депутатів муніципального освіти« Арбат »мешканкою Арбата, архітектором Іриною Соколової, була внесена ідея розбити сади на дахах будинків, а глухі торці будівель або озеленювати, або закривати прибудовами. Ідея знайшла підтримку, і з'явився проект з озеленення двадцяти дахів. В першу чергу пропонується озеленювати нежитлові будівлі. За проектом на даху повинен з'явитися газон і доріжки, а також ліхтарі для освітлення висвітлювати міні-парку. Звичайно, це проект, і питання про його реалізації поки відкрите, але, тим не менш, увагу місцевих влесті до ініціативи жителів показово, що не може не радувати. А експериментальне озеленення одного даху буде проводитися в будинку за адресою Арбат, 19 - двоповерховій прибудові між будинками №№ 17 і 21. Результати експерименту москвичі зможуть побачити вже цієї осені.

Квіти в місті

Багато уваги приділяється «зеленої» частини міста - газонах і квітковому оформленню об'єктів озеленення. Адже це не просто декорація - це одна з осіб столиці!

Щорічно квіткове оформлення міста проводиться за спеціально розробленими проектами. Численні клумби і квіткові композиції все частіше радують городян оригінальністю виконання. І з кожним роком площа квітників збільшується: на 20 тисяч квадратних метрів за останні два роки, а до 2016 року планується розширити цю площу до понад 600 тисяч квадратних метрів.

Де конкретно планується висадити квіти в найближчому майбутньому
Де конкретно планується висадити квіти в найближчому майбутньому? У ЦАО зараз приводять в порядок кілька скверів. У реконструйованому Новопушкінському сквері (реконструкція буде завершена до 25 серпня 2013 року - прим. Ред.) З'являться газони і квітники, будуть висаджені 28 дерев і більше тисячі чагарників. З'являться клумби і в Пушкінському сквері, а також в ньому відремонтують фонтан, доріжки і встановлять нові урни та лавки.

Благоустрій паркових територій

Пристосування парків, паркових зон, скверів і бульварів до організації відпочинку та дозвілля населення - один з пунктів виконання програми з благоустрою столиці. У парках і на природних територіях створюється нова інфраструктура відпочинку: пішохідні та велосипедні доріжки, лижні траси, катки, футбольні поля, дитячі майданчики, куточки для тихого відпочинку.

За минулі 2,5 року виконано благоустрій Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького, парку «Сокольники», інших парків культури і відпочинку, а також реконструкція Бульварного кільця і ​​50 міських парків в різних районах міста.

Основним завданням 2013 року є створення 49 нових «народних парків» в місцях, запропонованих москвичами. Детальніше про боагоустройстве парків Москви читайте в матеріалі « Затишна Москва - благоустрій міських парків ».

реставрація фасадів

З 2011 року, коли Урядом Москви було поставлено завдання підвищити екстетіческую привабливість центру міста, пройшло вже достатньо часу. Що ж було зроблено за більш ніж два роки? За період 2011-2012 років в рамках програми з благоустрою центру міста відремонтовано фасади 376 житлових будинків. А в 2013 році поряд з ремонтом житлових об'єктів планується провести ремонт фасадів і інших конструктивних елементів об'єктів нежитлового фонду. Таким чином, до кінця 2013 року будуть відремонтовані фасади 498 будинків.

Уже три роки йде масова реставрація фасадів історичних будівель всередині Садового кільця. За цей час оновлені більше 800 будівель. Виконана реставрація Тріумфальної арки, музею «Бородінська панорама» і пам'ятників героям Великої Вітчизняної війни 1812 року.

Стандарти благоустрою повинні бути однаково високими для всього міста: центру, спальних районів, Нової Москви.

- С. Собянін

Реставраційні роботи тривають і зараз, вони йдуть на 206 московських пам'ятках історії та архітектури. До слова, найбільшим проектом реставрації на найближчі кілька років стане відродження палацу-садиби «Останкіно».

Одночасно вулиці столиці позбавляються, на Родосто москвичів, від більшої частини зовнішньої реклами.

благоустрій дворів

Неохайних і незатишних дворів в Москві бути не повинно, а в Новій Москві якість дворових територій повинно підвищитися до столичного стандарту - так вважають міські чиновники. Тому міська влада займаються створенням умов організації сучасного і комфортного відпочинку населення за місцем проживання.

У 2013 році повноваження і ресурси на благоустрій дворів передані під контроль місцевого самоврядування - це зроблено для того, чтби москвичі самі вирішували, який вигляд надати їх двору або найближчого скверу.

В цьому році в 640 дворах Центрального округу з'явиться нове освітлення. Частина об'єктів відремонтують, частина - озеленять. У поточному році планується упорядкувати понад 190 дворів в центрі міста.

Про результати роботи та подальші плани щодо благоустрою дворових територій читайте в статті « Комфортні двори для москвичів або Благоустрій дворових територій столиці ».

пішохідні зони

Центр столиці стає все більш зручним для прогулянок. До першої пішохідній зоні - Арбату - додалися Камергерский і Столешников провулки і вулиці Кузнецький міст і Рождественка. Влада обіцяє пішохідні маршрути на Знам'янці, Воздвиженці, Великій Дмитрівці, Сретенке і ряді інших вулиць центру. C 1-серпня пішохідної стане Микільська вулиця.

Детальніше про плани з облаштування зон для прогулянок читайте в матеріалі « У Москві з'являться нові пішохідні зони ».

За інформацією, озвученою Сергієм Собяніним, столичне керівництво і далі має намір розвивати програми з облаштування пішохідних зон, озеленення московських вулиць і скверів.

Що ж робить місто?
Де конкретно планується висадити квіти в найближчому майбутньому?
Що ж було зроблено за більш ніж два роки?