Реклама
Реклама
Реклама

Підготовка до благоустрою почалася в районі Лісовий вулиці

Фото: Портал мера і уряду Москви

Кілька вулиць у центрі столиці почали готувати до благоустрою. Роботи пройдуть на території колишнього Міуського трамвайного парку, повідомляє прес-служба комплексу міського господарства. Ділянка обмежена Лісовий, 1-й і 2-й Міуському вулицями і Міуському провулком.

"Тут оновлять дорожнє покриття, проведуть заміну інженерних комунікацій, відремонтують водогін і зливову каналізацію. Ширину тротуарів збільшать на 1,5-3 метра. Їх замостять гранітною плиткою білого, сірого і рожевого кольорів", - заявив заступник мера з питань ЖКГ та благоустрою Петро Бірюков . Він підкреслив, що зовнішній вигляд тротуару буде гармоніювати з історичною забудовою: будівлею Міуського трамвайного парку і РХТУ імені Менделєєва.

Розширення тротуарів потребують звуження смуг для руху транспорту, однак їх кількість залишиться тим самим. Під трамвайні зупинки облаштують спеціальні платформи, а навпаки Міуського трамвайного депо буде організований широкий пішохідний перехід. Загальна кількість наземних пішохідних переходів теж виросте.

На виділеній під благоустрій території також планується встановити лавочки та урни, розбити квітники, висадити дерева та чагарники.

Територію колишнього Міуського трамвайного парку площею 2,7 гектара приведуть в порядок. З'являться нові паркувальні місця, а ділянку 2-й Міуському вулиці від 1-й Міуському вулиці до Міуського провулка стане повністю пішохідним. Для прогулянок там з'явиться "зелена" площа з лавками і кленової алеєю.

Заступник мера нагадав, що в 2017 році пройшло благоустрій ділянки Лісовий вулиці від 1-го Лісового провулка до 1-й Тверській-Ямській вулиці. там з'явилися трамвайні колії , Що ведуть до площі Тверська Застава. "У цьому році повністю завершимо ремонт Лісовий вулиці і територій навколо неї", - підсумував Бірюков.

На Лісовій вулиці вже проклали кабельну каналізацію, облаштували ділянку водостічної мережі, встановили оглядові колодязі і зливоприймальні грати. У 2018 року йде заміна ліхтарів на нові з енергозберігаючими лампами.

Роботи з благоустрою проводять з частковим перекриттям руху. Проїхати можна по ділянці 2-й Міуському вулиці від Міуського провулка до 1-ій Міуський вулиці, передбачений об'їзд по Міуському площі.

Поділитися в соціальних мережах: