Реклама
Реклама
Реклама

Громадська муніципальна комісія розглянула додаткові заявки курганців на благоустрій дворових територій

Комфортна міське середовище

Комісія з розгляду та оцінки заявок про включення дворових територій багатоквартирних будинків в муніципальну програму «Формування комфортного міського середовища на території міста Кургану на 2019-2022 роки» вивчила пакети документів, надані громадянами. Відбір пройшли близько 160-ти нових заявок.

Заступник голови комісії, заступник Керівника Адміністрації міста Кургана, директор Департаменту розвитку міського господарства Роман Сергеечев нагадав, що в липні 2018 року, виходячи зі сформованої практики реалізації програми, а також з урахуванням рекомендацій Міністерства будівництва і житлово-комунального господарства Російської Федерації і депутатського корпусу були уточнені критерії відбору дворових територій для участі в програмі. Серед них - наявність або відсутність незаконних будов на присадибній земельній ділянці, тривалість експлуатації МКД, активність жителів в питаннях утримання спільного майна, як організаційна, так і фінансова. Новим критерієм стала участь мешканців у різних міських програмах: в конкурсах на надання грантів Глави Кургану, на кращий благоустрій дворових територій «Улюблене місто - Зелений двір», в проведенні Днів сусідів, свят мікрорайонів і т.д. Це було зроблено для того, щоб виділити і заохотити найбільш активних, ініціативних власників житла - громадян, які використовують різні механізми, щоб зробити свій двір затишніше, а дозвілля дітей та дорослих - цікавіше і різноманітніше.

Додатковий набір заявок від зацікавлених осіб був оголошений з 20 липня по 20 вересня 2018 року. В цілому надійшло 192 пакета документів від заявників, які вперше вирішили взяти участь в програмі. Всі вони були уважно вивчені на предмет відповідності вимогам постанови Адміністрації міста Кургана від 19.07.2018 року №4545 «Про затвердження порядку поведінки відбору дворових територій багатоквартирних будинків для включення в муніципальну програму« Формування комфортного міського середовища на території міста Кургану на 2019-2022 роки » і Житлового Кодексу Російської Федерації. В результаті 33 заявки було відхилено.

Також надійшли 55 доопрацьованих пакетів документів з числа тих, що були подані в 2017 році. Кожен з них поряд з заявками 2018 року, оформленими належним чином, пройшов оцінку за затвердженою бальною системою. В результаті складено рейтинг дворів, рекомендованих до участі в програмі. Туди ж увійшли заявки 2017 року, які громадяни не побажали доповнювати, хоча були повідомлені про таку можливість. Ознайомитися з підсумковим списком територій, які комісія рекомендувала включити в муніципальну програму на 2019-2022 роки, можна в розділі «Формування комфортного міського середовища» офіційного сайту МО місто Курган www.kurgan-city.ru .

На засіданні було підкреслено, що говорити про те, в якому саме році буде упорядкована та чи інша територія, яка не потрапила на перші позиції списку, поки рано, адже обсяг робіт щорічно буде визначатися виходячи з обсягів фінансування, виділеного з бюджетів різних рівнів.

З огляду на те, що оновлені умови програми передбачають фінансову участь власників багатоквартирних будинків при проведенні робіт з благоустрою з додаткового переліку (облаштування парковок, дитячих і спортивних майданчиків та ін.), Було запропоновано встановити термін збору коштів на співфінансування - 1 лютого 2019 року.

Крім того, заступник голови Курганської міської Думи, координатор проекту «Міське середовище» в Курганської області Ігор Прозоров виступив з пропозицією підходити до благоустрою територій комплексно і по можливості об'єднати заявки, що надійшли від жителів сусідніх дворів.

Муніципальну програму по формуванню комфортного міського середовища на 2019-2022 роки, що враховує рекомендації громадських діячів, планується прийняти не пізніше грудня 2018 року.



Помітили помилку?


Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Помітили помилку?