Реклама
Реклама
Реклама

Квитків на поїзди немає в продажу - Укрзалізниця назвала причини - відео

  1. Орфографічна помилка в тексті:

23 листопада 2018, 08:12 Переглядів:

В Україні утворився дефіцит ж / д квитків на святкові дні. Як повідомили в "Укрзалізниці", продаж проїзних документів, які будуть курсувати після 9 грудня, розпочнеться тільки з наступного понеділка. Тим часом, черги до кас тільки ростуть. Журналісти "Сегодня" з'ясовували, чому перевізник притримує квитки.

"Дивлюся розклад. Я насправді трохи шокована, бо немає вільних місць, ніде немає", - каже Ксенія, яка не може купити квитки в Дніпро.

Дівчина шукає квитки на поїзд додому. Вона здивована - до свят більше місяця, а ось вільних місць немає.

"Я знаю, що ходять маршрутки. Але вісім годин їхати в Київ з Дніпра - це важко", - зазначає Ксенія і все ж шукає альтернативу поїзду. - Якщо не з'являться [квитки] тут, то буду якось автобусом їхати ".

Як потрапити до рідного Луцька на свята, думає і студент Марк Пилипчук.

"Хочу взяти на Новий рік, на 29 грудня. В електронній програмі їх не було. Але, можливо, в касі скажуть, що вже є", - вважає Марк.

В "Укрзалізниці" визнають: квитків поки що дійсно немає. Продаж призупинили через запуск поїзда "Київ - аеропорт Бориспіль". Відновлять 26 листопада.

"Призначення цього поїзда істотно вплинуло на графік в київському вузлі, що спричинило за собою невеликі зміни графіка по всій Україні", - пояснює директор департаменту внутрішніх і міжнародних пасажирських перевезень Олександр Красноштан.

Залізничники обіцяють: в кінці грудня з Києва призначать ще й додаткові поїзди - не менше 30 пар. Правда, квитки на них з'являться не за 45 днів, а після того, як розкуплять місця на поїзди, которіе є в графіку.

Якщо дістатися поїздом не вдасться, можна поїхати на автобусі. Квиток Київ - Львів коштує 450 гривень. Стільки ж коштуватиме дорога до Одеси. Доїхати до Дніпра можна в середньому на сто гривень дешевше. Найдорожчий і найдовший маршрут - Ужгород. Автобус зі столиці потягне на 700 гривень.

Поїхати можна і попутної машиною
Поїхати можна і попутної машиною. Це заощадить кілька годин, але ціна приблизно дорівнює "автобусній".

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні подорожчали квитки на потяги . Т ари на пасажирські перевезення виріс на 12%. Сумарне зростання за рік складе близько 25%, адже перший етап підвищення - теж на 12% - відбувся 30 травня.

При цьому з 1 вересня ціни на пасажирські залізничні перевезення були знижені. Це сталося в рамках початку дії коефіцієнта 1,02 індексації до тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні за календарними періодами. З 1 жовтня коефіцієнт знову знизився - до 0,93.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" збиралася підвищити ціни на пасажирські залізничні перевезення з 1 квітня 2018 року. При цьому глава Мінінфраструктури України Володимир Омелян відзначав, що для підвищення цін на ж / д квитки УЗ повинна збільшити рівень комфорту в поїздах . Після цього підвищення тарифів було відкладено, але пізніше його все одно схвалили.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Україні виник дефіцит квитків на потяги: як виїхати на Новий рік". інші Новини транспорту дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.