Реклама
Реклама
Реклама

Часто задавані питання

  1. Чому потрібно оплатити залізничні квитки протягом 15 хвилин?
  2. Чи можна оплатити заброньовані на сайті OZON.travel залізничні квитки готівкою в салонах «Евросети»...
  3. Чи можу я купити електронний квиток на потяг, який прямує з України в Росію?
  4. Що таке електронна реєстрація на поїзд?
  5. Чи можна забронювати на вашому сайті ж \ д квитки в Європу?
  6. Чому в одному і тому ж купейному вагоні місця різної вартості?
  7. Як купити квиток зі знижкою на верхню полицю купейного вагона?
  8. Як пройти або скасувати електронну реєстрацію?
  9. Як дізнатися, пройшов я електронну реєстрацію чи ні?
  10. Як дізнатися, чи доступна на моєму поїзді послуга електронної реєстрації?
  11. Чи можу я повернути куплені у вас ж / д квитки в касу на вокзалі?
  12. Чи можу я здати квиток в будь-якій касі, або потрібно звертатися в касу повернення?
  13. Чи можу я повернути ж / д квиток після відправлення поїзда?
  14. Чи можна повернути ж / д квиток після проходження електронної реєстрації?
  15. Чи можу я забронювати два нижніх місця в одному купе?
  16. Чи можу я сісти в поїзд, пред'явивши роздруківку з номером замовлення ж / д квитка, який ви надіслали...
  17. При введенні паспортних даних я помилився в написанні прізвища. Що робити?
  18. Коли починається продаж ж / д квитків?
  19. Як оформити відрядження при покупці електронного залізничного квитка?
  20. Чому у мене не виходить купити квиток в Калінінград?
  21. Як вплине проведення в РФ Кубка конфедерацій FIFA2017 на залізничне сполучення?
  • Чому потрібно оплатити залізничні квитки протягом 15 хвилин?

    Ця вимога Російських залізниць (РЖД).

  • Чи можна оплатити заброньовані на сайті OZON.travel залізничні квитки готівкою в салонах «Евросети» або через термінали QIWI?

    Ні, через занадто короткого терміну дії броні оплатити квитки на поїзд можна тільки банківською карткою або електронними грішми WebMoney і Яндекс.Деньги. Тільки в цьому випадку ми можемо гарантувати, що оплата надійде вчасно і квитки будуть своєчасно оформлені. Як оплатити ж / д квитки ?

  • Чи можу я купити електронний квиток на потяг, який прямує з України в Росію?

    Так, на ті потяги, які доступні в нашій системі і є в списку варіантів переїзду. Але квиток на бланку РЖД може бути отриманий тільки на території Росії. Таким чином, якщо ви зараз перебуваєте в Росії, ви можете придбати зворотний квиток з України на нашому сайті, роздрукувати його через термінал на вокзалі на території Росії до початку поїздки і згодом успішно ним скористатися. Але якщо в момент покупки ви перебуваєте на Україні, ви зможете скористатися тільки квитком з пройденої електронною реєстрацією . Поїздів, які підтримують таку послугу, в міжнародному сполученні поки не дуже багато, всі вони позначені в списку варіантів жовтим написом "Електронна реєстрація".

  • Що таке електронна реєстрація на поїзд?

    Електронна реєстрація дозволяє сісти в поїзд, маючи на руках лише паспорт, на який був заброньований квиток, і распечать на звичайному принтері електронний квиток ( "Контрольний Купон з посадковим купоном електронного квитка" в термінології РЖД). Електронна реєстрація доступна на частини внутрішніх російських поїздів, а також на окремих поїздах міжнародного сполучення, що прямують до Білорусі, Латвії, України (і назад) - все такі поїзди виділені в списку варіантів жовтим написом «електронна реєстрація». Після того, як ви оплатите такий квиток на нашому сайті, електронна реєстрація буде пройдена автоматично. У вашому особистому кабінеті поруч з номером замовлення з'явиться посилання «Скасувати електронну реєстрацію». Скасувати електронну реєстрацію можна не пізніше, ніж за одну годину до відправлення поїзда з початкової станції прямування. Детальніше про електронну реєстрацію.

  • Чи можна забронювати на вашому сайті ж \ д квитки в Європу?

    На нашому сайті ви можете забронювати квитки на потяги , Такі по Росії, СНД і в Прибалтику (Естонія, Литва, Латвія), а також до Фінляндії. Залізничні квитки в інші країни за межами колишнього СРСР можна купити тільки в спеціалізованих міжнародних касах РЖД.

  • Чому в одному і тому ж купейному вагоні місця різної вартості?

    Вартість квитка в купейному вагоні залежить від типу місця - верхні полиці дешевше нижніх. Різниця в ціні може досягати 30%, залежно від конкретного поїзда, дня тижня та інших умов.

  • Як купити квиток зі знижкою на верхню полицю купейного вагона?

    При бронюванні виберіть поїзд, в якому вартість залізничних квитків в купейному вагоні показана, як діапазон цін з досить великою різницею. Менша цифра і є вартість верхньої полиці в купейному вагоні цього поїзда. Виберіть купейний вагон, в якому є вільні верхні полиці. Не забудьте вказати бажаний тип місця - «верхнє».

  • Як пройти або скасувати електронну реєстрацію?

    Після оплати замовлення на нашому сайті електронна реєстрація на потяг в більшості випадків відбувається автоматично. У вашому особистому кабінеті поруч з номером виконаного замовлення з'являється кнопка «Електронна реєстрація». Розкривши її по стрілочки вниз, ви побачите статус електронної реєстрації для кожного з пасажирів, а при бажанні - зможете її скасувати або пройти. Пройти і скасувати електронну реєстрацію на поїзд ви можете в будь-який момент, але не пізніше, ніж за годину до відправлення поїзда з початкової точки слідування.

  • Як дізнатися, пройшов я електронну реєстрацію чи ні?

    На сайті OZON.travel знайдіть замовлення в загальному списку замовлень в Особистому кабінеті. Праворуч від замовлення ви побачите дві кнопки: «Контрольний купон» і «Електронна реєстрація». Розгорніть блок «Електронна реєстрація», клікнувши на маленьку стрілку праворуч - поруч з ім'ям пасажира ви побачите його статус електронної реєстрації. Перевірте також і контрольний купон - відразу під блоком з датами поїздки і даними пасажира є рядок «Статус електронного квитка». При пройдену реєстрацію значення цього поля буде «Електронна реєстрація пройдена». Щоразу після проходження або скасування електронної реєстрації, контрольний купон буде оновлюватися в Особистому кабінеті і надходити на адресу електронної пошти.

  • Як дізнатися, чи доступна на моєму поїзді послуга електронної реєстрації?

    Електронна реєстрація доступна на деяких внутрішніх російських потягах, а також на окремих поїздах, що прямують до / з України, Білорусії та Латвії. Всі поїзди до служби електронної реєстрації відзначені в списку варіантів переїзду написом «Електронна реєстрація».

  • Чи можу я повернути куплені у вас ж / д квитки в касу на вокзалі?

    Так, ви можете здати квиток, куплений на сайті www.ozon.travel , В залізничну касу. При зверненні в касу уточніть спосіб повернення грошових коштів -в залежності від того, за який час до відправлення або після відправлення поїзда ви звертаєтеся в касу, повернення грошових коштів може бути здійснений або готівкою в момент повернення, або через OZON.travel тим способом, яким був оплачений замовлення.

    Якщо в касі вам повідомили, що повернення буде виробляти фактичний продавець квитків - будь ласка, збережіть квитанцію різних зборів, отриману в касі, і чекайте інформації від OZON.travel про перерахування грошових коштів. Інформація про те, що ви здали квиток на вокзалі, надходить нам від РЖД, як правило, на наступний день. Після цього ми виробляємо повернення грошей за вирахуванням належних штрафів. Ніяких додаткових заяв чи листів в цьому випадку від вас не потрібно.

    Повернення в касі також може бути прийнятий на розгляд в претензійному порядку - в цьому випадку, рішення про повернення буде прийнято РЖД протягом 180 днів після фактичної здачі квитка.

  • Чи можу я здати квиток в будь-якій касі, або потрібно звертатися в касу повернення?

    Якщо на залізничній станції є спеціалізовані каси повернення - звертатися треба саме туди. На тих станціях, де такої каси немає, повернення здійснюється в будь-якому «віконці» кас.

  • Чи можу я повернути ж / д квиток після відправлення поїзда?

    Так, частина грошей за квитки на потяги внутріросійського повідомлення можна повернути. Якщо до відправлення поїзда ви встигли роздрукувати квиток на бланку РЖД - зверніться з оригіналом квитка і паспортом в касу повернення РЖД протягом 12 годин з моменту відправлення поїзда. Повернення коштів за вирахуванням штрафів буде проведений на місці. Повернути квиток з електронною реєстрацією можна в період від 20 хвилин до 3 годин після відправлення поїзда зі станції відправлення пасажира, особисто з'явившись в квиткову касу. При собі необхідно мати оригінал документа, що посвідчує особу та зазначеного при оформленні замовлення. Якщо ви звернетеся в касу поза вказаними тимчасових діапазонів, повернення може бути прийнятий в претензійному порядку - РЖД розглядає такі звернення до 180 днів.

    Зверніть увагу! Квитки на потяги міжнародного сполучення з країнами СНД і Балтії з пройденої електронною реєстрацією не підлягають поверненню менш, ніж за 1 годину до відправлення поїзда з початкової станції прямування і після відправлення.

    Квитки на потяги міжнародного сполучення (далеке зарубіжжя) не підлягають поверненню менш, ніж за 6 годину до відправлення поїзда з початкової станції прямування і після відправлення.

  • Чи можна повернути ж / д квиток після проходження електронної реєстрації?

    Квиток з пройденої електронною реєстрацією можна повернути через OZON.travel не пізніше, ніж за 1 годину до відправлення поїзда з початкової станції прямування. Натисніть на кнопку "Повернення" поруч з цікавлять вас замовленням. В окремих випадках операціяю повернення не вдається провести автоматично - якщо це трапиться, система повідомить вам, що завдання на повернення було передано в обробку оператору. Мінімальна гарантований час ручної обробки заявок - 4 години, тому рекомендуємо вам ініціювати повернення не пізніше, ніж за 4 години до настання "критичного терміну". Якщо заявка сформувалася незадовго до відправлення поїзда - рекомендуємо додатково повідомити про відмову від поїздки по телефону гарячої лінії.

    Якщо ви скасуєте електронну реєстрацію в Особистому кабінеті - час для проведення повернення через OZON.travel ще збільшиться. По квитку зі своєчасно скасованої реєстрацією ми можемо провести повернення аж до відправлення поїзда з вашої станції.

    Якщо електронна реєстрація не була скасована, то повернення квитка проводиться, якщо пасажир в період від 20 хвилин до 3 годин після відправлення поїзда зі станції відправлення пасажира особисто з'явиться в квиткову касу і пред'явить документ, що засвідчує особу, зазначений в електронному квитку. Ви можете звернутися в касу і раніше, ніж через 20 хвилин після відправлення поїзда, але в цьому випадку вашу заяву на повернення буде прийнято "в претензійному порядку" і буде розглядатися РЖД протягом 180 днів.

  • Чи можу я забронювати два нижніх місця в одному купе?

    Так, покупка двох нижніх місць для двох пасажирів можлива.

  • Чи можу я сісти в поїзд, пред'явивши роздруківку з номером замовлення ж / д квитка, який ви надіслали мені по електронній пошті?

    Після того, як ви оплатите замовлення залізничних квитків, вам на пошту надійде контрольний купон електронного квитка. Якщо на обраному вами поїзді доступна послуга електронної реєстрації і ви не скасували її в особистому кабінеті, для посадки на поїзд вам буде досить мати при собі роздруківку даного контрольного купона і документ, що засвідчує особу, вказаний при бронюванні.

  • При введенні паспортних даних я помилився в написанні прізвища. Що робити?

    Внести зміни в особисті дані пасажирів після оформлення та оплати квитка неможливо. Перевізник допускає одну помилку в написанні прізвища або номер паспорта (одна буква або цифра). Якщо ви допустили більш серйозні помилки - куплений залізничний квиток доведеться здати, а потім придбати новий.

  • Коли починається продаж ж / д квитків?

    Продаж квитків на всі потяги у внутрішньому російському і міжнародному сполученні починається за 60 діб до відправлення, за винятком окремих поїздів міждержавного сполучення з країнами СНД і Балтії - продаж квитків на них починається за 45 діб до відправлення.

  • Як оформити відрядження при покупці електронного залізничного квитка?

    Якщо ви купили електронний квиток на поїзд, який ви хочете пред'явити в якості звітного документа, перед посадкою в поїзд ви повинні роздрукувати його на бланку РЖД, що не пізніше, ніж за 1 годину до відправлення поїзда від початкової станції. Оформити відрядження можна тільки при пред'явленні оригіналу квитка на паперовому бланку РЖД. На жаль, в цьому випадку ви не можете пройти електронну реєстрацію на поїзд. Якщо з вас зажадають додаткових підтверджуючих документів, рахунок на утримання агентської збору і товарну накладну, напишіть нам через форму зворотного зв'язку , Вказавши номер замовлення.

  • Чому у мене не виходить купити квиток в Калінінград?

    Тому що поїзди, що прямують в калініградскій область , Проходять через територію Литви, і пасажирам крім звичайних квитка і паспорта необхідно мати дозвіл на транзит через Литву. Купити квиток на поїзд в калініградскій область можна тільки в спеціалізованих касах РЖД.

  • Як вплине проведення в РФ Кубка конфедерацій FIFA2017 на залізничне сполучення?

    На час проведення Кубка Конфедерацій FIFA2017 в Російській Федерації (17 червня - 2 липня) будуть посилені заходи безпеки і змінена схема руху пасажирів на вокзалах Москви і Санкт-Петербурга, а саме на Київському, Курськом, Ярославському, Казанському, Білоруському, Ленінградському, Московському, Ладозькому і Вітебськом вокзалах. РЖД рекомендує пасажиром прибувати на посадку з додатковим запасом часу.

    На період проведення спортивних змагань глядачам, які мають вхідний квиток на матч або документ, який дає право на отримання вхідного квитка на матч, а також персоніфіковану картку глядача (FAN ID), буде надано безкоштовний проїзд на залізничному транспорті в спеціальних додаткових поїздах, що курсують між містами проведення матчів.

    Детальніше про порядок отримання безкоштовних залізничних квитків ви можете прочитати за посиланням.

  • Чому потрібно оплатити залізничні квитки протягом 15 хвилин?
    Чи можу я купити електронний квиток на потяг, який прямує з України в Росію?
    Що таке електронна реєстрація на поїзд?
    Чи можна забронювати на вашому сайті ж \ д квитки в Європу?
    Чому в одному і тому ж купейному вагоні місця різної вартості?
    Як купити квиток зі знижкою на верхню полицю купейного вагона?
    Як пройти або скасувати електронну реєстрацію?
    Як дізнатися, пройшов я електронну реєстрацію чи ні?
    Як дізнатися, чи доступна на моєму поїзді послуга електронної реєстрації?
    Чи можу я повернути куплені у вас ж / д квитки в касу на вокзалі?