Реклама
Реклама
Реклама

Код безпеки на карті Visa Сбербанк: де знаходиться і як дізнатися

  1. Що являє собою код безпеки на карті Visa Ощадбанку?
  2. Що необхідно знати про захист?
  3. Що може означати цифрове позначення з обороту карти VISA?
  4. Як використовувати код захисту?

Платіжна система Visa забезпечила доступну перевірку справжності свого пластикового продукту - на кожному примірнику пластикової карти VISA встановлений свій унікальний код безпеки, який безпомилково дозволяє визначити приналежність до системи міжнародних платежів. Сбербанк - найбільша фінансова корпорація Росії, вона дотримується всіх прийняті світові практики шифрування карт, і для багатьох операцій потрібно знати її унікальний код безпеки CVV2.

Що являє собою код безпеки на карті Visa Ощадбанку?

Багато хто купує товари в інтернет-магазинах, і при розрахунку через Ощадбанк, система обов'язково зажадає вказівку ряду цифр, розташованих на зворотному боці пластика, тільки наявність коду дозволить безпечно здійснювати покупки в інтернеті. Весь цифровий ряд записаний особливим шрифтом, відмінним від цифр з лицьового боку.

Останні випуски пластика VISA Сбербанк візуально можуть не мати cvv шифр, але це не означає, що його насправді немає.

Можна подати заявку на присвоєння унікального коду, через кілька днів вам видадуть на руки запечатаний конверт з встановленим шифром карти. Іноді співробітники можуть запропонувати просто випустити новий пластик, вже з нанесеним кодом безпеки.

Що необхідно знати про захист?

Пластикові карти - це ті ж особисті банківські рахунки, і маючи її на руках, можна оплатити дистанційно або в банкоматі послуги, поповнити рахунок телефону або сплатити за куплений товар.

По суті це віртуальні гроші, якими дуже зручно розплачуватися, особливо це стосується торгових інтернет-майданчиків - не потрібно простоювати в чергах, розплачуватися з касиром готівкою, щоб принести додому покупку. Якщо для здійснення операцій через банкомат потрібно вводити пін-код, то для віртуальних покупок використовують cvv кодування рахунку.

Іноді шахраї користуються безграмотністю покупців, і просять надати інформацію про пін-код. Запам'ятайте! У віртуальному просторі не використовується цей метод захисту, і якщо це так - йдіть з сайту якомога швидше.

Що може означати цифрове позначення з обороту карти VISA?

Розшифровка - Card Verification Value, тобто ніколи не повторюються число, яке служить підтвердженням справжності. Якщо вдивитися, то цифри проставлені на якійсь смузі - спочатку йдуть останні цифри, позначені на лицьовій стороні, а потім, на віддалі шифр. Ця магнітна смуга, тобто її можуть зчитувати розрахункові пристрої.

Деякі банки, випускаючи карту, просять її власника поставити свій підпис, і вона також фіксується на магнітній смужці.

Захист пластика інших платіжних систем:

  • MasterCard. У цій системі платежів шифр називається CVC2. Він може бути розташований на лицьовій стороні, в рядку з ім'ям власника і мати опуклу структуру.
  • Карти American Express захищені по системі CID, вони шифруються чотирма цифрами, розташованими на рядку інформації про держателя. Але у нас вони не дуже поширені.

Як використовувати код захисту?

При оформленні покупки товару через інтернет-магазин, Сбербанк просить заповнити уніфіковану форму:

  • Ім'я та прізвище так, як вказано на карті.
  • Термін дії.
  • Цифровий код безпеки, з обороту пластика.

Саме по цих цифрах банк може упевнитися, що карта належить вказаному власнику. Все відбувається за частки хвилини - за спеціальною системою перевірки. І щоб остаточно підтвердити приналежність до конкретного клієнта - банк висилає повідомлення з паролем, яке надходить на прив'язаний номер телефону.

Скоро вже й у нашій країні можна буде замість карти використовувати свій мобільний пристрій - всі дані передаються по штрих-коду, який визначає власника банківського рахунку.

Що являє собою код безпеки на карті Visa Ощадбанку?
Що необхідно знати про захист?
Що може означати цифрове позначення з обороту карти VISA?
Як використовувати код захисту?
Що необхідно знати про захист?
Що може означати цифрове позначення з обороту карти VISA?
Як використовувати код захисту?