Реклама
Реклама
Реклама

Як протестують в регіонах України

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

23 січня 2014 року, 7:25 Переглядів: 23 січня 2014 року, 7:25 Переглядів:   Донецьк

Донецьк. У східному регіоні в обличчя активістів євромайдан шприцами розпилювали зеленку. Фото & nbsp; А. Худотеплий.

У регіонах теж "Майдані" - з бійками, але без смертей, та й масштаби з київськими непорівнянні.

ДОНЕЦЬК . Вчора в місті в один час пройшли два мітинги - ПР і євромайдан. Близько тисячі прихильників партії влади біля пам'ятника Шевченку підтримали звернення депутатів Доноблсовета до президента і мирно розійшлися, а мітинг сотні євроінтеграторів по сусідству був через годину розігнаний агресивними молодими людьми. Одному з активістів зі шприца в обличчя розпилили зеленку, інший втратив свідомість нібито від удару по голові, але міліціонери, що зробили йому допомогу, заявили, що "ніхто цю людину не бив, він або п'яний, або страждає на епілепсію". У журналістів ТІТУШКИ кидали презервативи, наповнені червоною фарбою. Також під схвальні вигуки: "Шахтарям - слава! Геть з Майдану!" - активісти спалили прапор "Свободи" та похоронний вінок.

ОДЕСА. Тут сотня активістів євромайдан тримала в облозі будівлю облради, штовхаючись з молодими людьми спортивної статури. Незважаючи на облогу, депутати облради прийняли проект "Звернення до президента України щодо забезпечення національної безпеки людини, громадянина, суспільства і держави". У тексті йдеться, що події, що відбуваються в Києві, є спробою державного перевороту і захоплення влади. "Захист національної безпеки України вимагає невідкладного вжиття рішучих заходів", - вважають одеські депутати.

ХАРКІВ. А тут підтримують тільки влада : Вчора на площі Свободи зібралися десятки тисяч городян, щоб послухати заклики до встановлення порядку в столиці і відомі пісні у виконанні місцевих музикантів. "Це мирний мітинг, він проводиться на підтримку президента, адже ми хочемо, щоб вся Україна побачила, як багато людей підтримують курс чинної влади", - заявив організатор заходу, який відмовився назвати нам своє ім'я. Він лише заявив: "Зрозумійте, Майдан в Києві - це не вся Україна".

ЛЬВІВ. Третій день активісти в місті чергували біля виходів військових частин внутрішніх військ та беркутівців, хоча міліція розповсюдила повідомлення, що учасників блокування притягнуть до кримінальної відповідальності. Серед пікетувальників є священики і маленькі діти. Врятуватися від морозу львів'янам допомагали добровольці, які приносили чай, кава, гарячий борщ. Ніякої загрози з боку військових не спостерігалося - навпаки. На виході однієї з військових частин хлопець у формі кинув на землю записку: "Дякую!" і 24 гривні дрібними купюрами, це відображено на фото, розміщене в Мережі. Раніше в соціальних мережах обговорювали, що силовики в цьому місті навіть просять городян їх блокувати.

"Майдан живий, поки годують"

На думку політолога Вадима Карасьова, що відбувається на місцях - це лише слабкі відлуння дій сил, які концентруються в Києві. "Це скоріше моральна і психологічна підтримка Майдану, і заборонити її нереально. Для противаги владі доводиться вживати відповідних заходів і підтримувати тих, хто не сприймає екстремізму, а то і організовувати їх, щоб створити картинку для світових ЗМІ: про те, що в Україні більшість за президента ". Експерт вважає, що протистояння триватиме, поки окремі бізнес-структури і доброзичливці допомагатимуть Майдану матеріально: владу відступити не може, але і застосувати жорсткі заходи (введення надзвичайного стану) теж, побоюючись реакції світової громадськості.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Як протестують в регіонах України". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Симко Тетяна, Олександр Панченко, Дана Жданова, Катерина Фоміна, Максим Іванов

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ