Реклама
Реклама
Реклама

Сучасні правила етикету за столом

  1. Правила етикету за столом: сервіровка приладів
  2. 10 золотих правил етики ресторанного застілля
  3. Як вести себе в гостях
  4. Нюанси застільного розмови
  5. висновок
  6. Про правила хорошого тону в громадському транспорті.
  7. Початок відносин. Як вести себе з дитиною?
  8. Чи може домашній кіт знайти дорогу до будинку?
  9. Мережевий етикет
  10. Поведінка вашої дитини за столом під час їжі
  11. Едальня етикет (навіяло)
  12. Куди звернутися?
  13. Книга про правила хорошого тону
  14. 10 золотих правил поведінки на роботі ....
  15. Правила мережевого етикету
  16. Як можна відучити чоловіка плямкати за столом
  17. Як вести себе в гостях
  18. Поведінка за столом під час їжі
  19. етикет
  20. Як вести себе з домробітницею?
  21. Подарунковий етикет - help!
  22. Чоловік "замовкає"
  23. Інтернетний етикет :)
  24. Про старшу сестру.

зміст:

Наш етикет не настільки суворий, як англійська. І все ж правилами хорошого тону за столом нехтувати не варто. Вони існують для людей, які хочуть комфортно почувати себе під час будь-якого застілля. Недарма вважається: хороші манери - візитна картка справжньої леді або джентльмена.

До змісту

Правила етикету за столом: сервіровка приладів

Вдома ми зазвичай обходимося мінімумом столових приладів. Наприклад, часто обідаємо без ножа. Інша справа - трапеза в ресторані. Всі блискучі елементи сервіровки - ножі, ложки та виделки - там кладуть в тому самому порядку, в якому виконують замовлення. Спочатку приносять суп, потім курку, потім рибу і під кінець - десертні страви. Знаючи це правило, першим потрібно брати найдальший від тарілки прилад.

У кожного столового предмета своє розташування і призначення. Перед обідом з правого боку від закусочної тарілки знаходяться ножик і ложка. З лівого боку прийнято ставити пиріжкову, а також класти вилки і одноразову - паперову - серветку.

Десертні прилади покладається розкладати перед тарілкою. За ними виставляється кришталь - келихи і чарки. На закусочної тарілці лежить в згорнутому вигляді тканинна серветка і стоїть фужер.

До змісту

10 золотих правил етики ресторанного застілля

  1. У Росії після закінчення тосту належить подякувати поздоровляє легким кивком голови. У Німеччині обов'язково дивляться в очі тому, з ким цокаються.
  2. Моветоном вважається принести з бару до обіднього столу коктейль.
  3. Не здумайте розкласти на столі особисті речі: гаманець, косметичку, ключі. Лікті також слід прибрати зі столу.
  4. Чи не дуйте за обідом на гаряче блюдо, шлях воно саме охолоне.
  5. Для видалення помади з губ не слід використовувати тканинну серветку. Нею прийнято накривати коліна і витирати рот від залишків їжі. Після їжі її кладуть зліва від себе, а використану паперову - в тарілку.
  6. Правильне користування ножем і виделкою, згідно з європейським етикетом, передбачає постійне перебування їх в руках під час їжі. В Америці можна, відрізавши шматок м'яса, опустити ніж і взяти вилку правою рукою.
  7. Пережовувати їжу потрібно намагатися беззвучно: плямкання, розмови або сміх з повним ротом - табу в пристойному суспільстві.
  8. Якщо в замовленому до обіду стейке виявилися хрящики і один з них ви мовою намацали в роті, вийняти його слід виделкою. А ось кісточку від оливки дозволяється видаляти з рота двома пальцями.
  9. Не треба відсувати від себе тарілку і чашку по завершенні прийому їжі. Залиште всі прилади на своїх місцях.
  10. Не слід після їди класти на тарілці хрест на хрест ніж з виделкою: так клієнти ресторану в деяких країнах дають зрозуміти, що блюдо їм не сподобалося. Розташувати ці прилади потрібно по діагоналі тарілки паралельно один одному.

До змісту

Як вести себе в гостях

Похід в гості - це свого роду тест на вміння поводитися в будь-якому суспільстві. Незважаючи на неформальність обстановки, слід дотримуватися всіх правил етикету. До речі, запрошення на обід для всієї сім'ї - привід дати столову етику своїй дитині. Ще вдома необхідно навчити дітей правильній поведінці в гостях і зверненням із столовими приборами.

Добре б і самим дорослим пригадати основні вимоги столового етикету:

  • запрошення до початку трапези має надійти від господарів, до цього гості спокійно сидять за столом, тримаючи руки на колінах;
  • столові прилади за обідом передають від одного гостя до іншого в напрямку проти годинникової стрілки;
  • не слід протягувати руку за салатницею, що стоїть далеко від вас - достатньо попросити сусіда передати її вам;
  • якщо на десерт подали пончики і джем, потрібно розламати пончик руками на маленькі шматочки і по черзі намазувати їх джемом, відправляючи в рот по одному;
  • тільки проковтнувши їжу і витерши губи серветкою, можна випити води або вина;
  • згідно з правилами етикету, не можна фарбувати губи за столом після їжі: вкрай неприємно бачити дівчину або жінку, що займаються марафет там, де приймають їжу.

Після походу в гості деякі люди відправляють господарям SMS-повідомлення зі словами подяки.

До змісту

Нюанси застільного розмови

Правильна бесіда за столом повинна бути приємна всім присутнім. Про справи дозволяється говорити тільки після закінчення трапези.

Під час їжі забороненими темами є:

  • хвороби;
  • анатомічні особливості чоловіків і жінок;
  • інтимні проблеми;
  • доходи;
  • виробничі конфлікти;
  • релігійні та політичні теми.

Не варто захоплюватися монологом, краще продемонструвати своє вміння слухати. Не рекомендується цікавитися соціальним статусом або віком співрозмовників. Вітається тонкий гумор, доречні зауваження з приводу погоди, мистецтва або культури, але без поглиблення в предмет розмови.

висновок

Правила їдальнею етики не раз знадобляться в житті. Проявивши на званому обіді коректність і чемність, ви справите на оточуючих найвигідніше враження. Після цього вас вважатимуть людиною, з яким приємно мати справу.

огляд

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Коментувати можут "Сучасні правила етикету за столом"

Про правила хорошого тону в громадському транспорті.

Розділ: - посиденьки (Правила етикету в транспорті). Про правила хорошого тону в громадському транспорті. Сучасні правила етикету за столом.

Початок відносин. Як вести себе з дитиною?

Як вести себе з дитиною? Три роки йшли до приймального батьківства, зважилися, зібрали документи. Паралельно в мене летить хліб і ложка. Або ж просто перевертаємо на стіл тарілку супу. При цьому сидить і чекає, щоб дали щось інше.

Чи може домашній кіт знайти дорогу до будинку?

Переживали, що кіт вулиці зовсім не знає. Потім просочила на цьому форумі спосіб з аеревкой, вирішила спробувати. Т. к. Кіт жив в літній кухні, вирішила там ніжки столу обв'язувати. Поставила в центр корм і молоко. Сказала: "Домовик, покажи Кухні дорогу додому".

Мережевий етикет

Сучасні правила етикету за столом. Етикет сучасної жінки. Етикет сучасної жінки. У наші дні мало хто слідує строгим правилам класичного етикету. У жінці більше цінується природність, ніж бездоганні манери.

Поведінка вашої дитини за столом під час їжі

У ресторанах поводиться виключно добре. Користується правильно і акуратно усіма приладами, використовує серветки по назанчения. Завжди чекає поки все доїдять, щоб встати з-за столу. А вдома в цьому сенсі - свобода в поїданні. Я навіть дозволяю будинку в ...

Едальня етикет (навіяло)

Боже упаси, поставити тарілку не в 1.5 см. Від краю столу. Це ж моветон! 3. Будинки їмо як хочемо, а в ресторані ведемо себе пристойно 4. Що-небудь ще? Серветками і рушниками всякими користується досить активно, навіть стілець і підлогу за собою витирає ними.

Куди звернутися?

Як поводитися батькам, якщо дитина краде. Причини дитячого злодійства і помилки батьків у вихованні. Все наїдалися в їдальні, харчування було відмінне. А я боялася, що від голосу цукерку з чужим дядьком піде куди завгодно.

Книга про правила хорошого тону

Сучасні правила етикету за столом. І все ж правилами хорошого тону за столом нехтувати не варто. Ще вдома необхідно навчити дітей правильній поведінці в гостях і зверненням із столовими приборами. Добре б і самим дорослим пригадати основні ...

10 золотих правил поведінки на роботі ....

Сучасні правила етикету за столом. Коротко про секрети сервірування. 10 золотих правил етики ресторанного застілля. Незважаючи на неформальність обстановки, слід дотримуватися всіх правил етикету. Ще вдома необхідно навчити дітей правильній поведінці в гостях і ...

Правила мережевого етикету

Основні правила поведінки дизайнера за столом такі, що їх можна не завжди строго дотримуватися на локальній машині, але Етикет сучасної жінки. У наші дні мало хто слідує строгим правилам класичного етикету. У жінці більше цінується природність ...

Як можна відучити чоловіка плямкати за столом

У нас справа зрушила, коли підріс син. Роблю зауваження йому - тато теж став за собою стежити. 03.09.2003 17:03:43, VAr. Перестати корміть.По принаймні до тих пір, поки не навчиться пристойно поводитися за столом. 03.09.2003 12:10:56, Jules.

Як вести себе в гостях

Як вести себе в гостях. Серйозне питання. Про своє, про дівоче. Обговорення питань про життя жінки в родині, на роботі, стосунки з чоловіками. Як вести себе в гостях. Дуже мене інтеерсует зараз це питання. І цікавлюся цілком серйозно.

Поведінка за столом під час їжі

Сучасні правила етикету за столом. Поведінка вашої дитини за столом під час їжі. У ресторанах поводиться виключно добре. Привчити дитину до гарних манер - завдання не настільки складна, як може спочатку здатися.

етикет

етикет. - посиденьки. Про своє, про дівоче. Обговорення питань про життя жінки в родині, на роботі, стосунки з чоловіками. Сучасні правила етикету за столом.

Як вести себе з домробітницею?

Як вести себе з домробітницею ?. Серйозне питання. Про своє, про дівоче. Як вести себе з домробітницею? Деякий час тому ми взяли домробітницю. Так я періодично співаю чаєм, пропоную відпочити, саджу людини за стіл разом з собою (мені заявили, що цього ні ...

Подарунковий етикет - help!

Подарунковий етикет - help !. Як вчинити?. Про своє, про дівоче. Обговорення питань про життя жінки в родині, на роботі, стосунки з чоловіками. Сучасні правила етикету за столом. Що покласти в кабаретніцу - порадьте.

Чоловік "замовкає"

Питання мій ось у чому: як вести себе в подібних випадках? А в ідеалі, як відучити його від цього? Може, хтось підкаже, а то з 8-го березня вже мовчить ... Так і у нас в серйозних питаннях. Сідаємо "за стіл переговорів" і обговорюємо, намагаючись не підвищувати голос.

Інтернетний етикет :)

Сучасні правила етикету за столом. Етикет сучасної жінки. Етикет сучасної жінки. У наші дні мало хто слідує строгим правилам класичного етикету. У жінці більше цінується природність, ніж бездоганні манери.

Про старшу сестру.

Надін де Ротшильд в Пітері немає!

Правила хорошого тону за столом: як представитися, привітатися, розсадження, звернення і відповідь на ... Етикет сучасної жінки. У наші дні мало хто слідує строгим правилам класичного етикету. Сучасні технології для сучасних жінок.

Як вести себе з дитиною?
Чи може домашній кіт знайти дорогу до будинку?
Як вести себе з дитиною?
Як вести себе з дитиною?
Чи може домашній кіт знайти дорогу до будинку?
4. Що-небудь ще?
Куди звернутися?
Як вести себе з домробітницею?
Як вести себе з домробітницею ?
Як вести себе з домробітницею?