Реклама
Реклама
Реклама

"Двері Білорусії" показала залежність продажів від реалізації інфраструктурних проектів в Україні

Торгово-промислова група "Двері Білорусії" зафіксувала в період з квітня по серпень 2017 року (порівняно з аналогічним періодом 2016 г.) стійке зростання продажів виробленої продукції в тих регіонах України, в яких високими темпами реалізуються інфраструктурні проекти.

І це закономірно, так як міжкімнатні двері виконують не тільки функцію з розділення кімнат, тепло - і звукоізоляції приміщень, є не тільки важливим декоративним елементом будь-якого простору, а й додатково служать одним з показників фінансової успішності власників приміщень. Справа в тому, що міжкімнатні двері встановлюються на завершальній стадії будівництва будівлі або ремонту будь-якого приміщення. І споживач, який пройшов всі етапи будівництва, ремонту і довів свій об'єкт (будинок, квартиру, офіс) до завершальної стадії - покупки і монтажу міжкімнатних дверей - є фінансово стійким людиною або компанією. Таким чином, стабільне зростання продажів дверей є своєрідним індикатором зростання добробуту населення.

Ремонт, реконструкція, будівництво автомобільних доріг, мостів, транспортних розв'язок, привабливих туристичних об'єктів і зон відпочинку веде до розвитку багатьох галузей промисловості, туризму, зміцненню транзитного потенціалу держави, активізації будівництва різних об'єктів уздовж доріг, річок і морів, сприяє притоку інвестицій, економічного зростання , створення нових робочих місць і поліпшенню добробуту громадян - потенційних покупців дверей та іншої продукції.

Наведемо кілька фактів за період 6 місяців, з квітня по серпень 2017 р в порівнянні з аналогічним періодом 2016 р:

  • У Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій та Одеській областях, де почалися роботи по реалізації проекту транснаціонального автомобільного коридору GO Highway, який з'єднає українські чорноморські порти Одеси, Миколаєва та Херсона з польськими портами Гданська, Гдині на Балтійському морі, кількісне зростання продажів "Дверей Білорусії "в середньому склав + 6%.
  • У Харкові та Харківській області, де ефективно розвивають транспортну інфраструктуру, кількісне зростання продажів дверей торгової марки "Двері Білорусії" склав + 8%. І це незважаючи на те, що в Харкові - високий рівень конкуренції з продажу дверей через розміщення там декількох великих фабрик з виробництва.
  • У Києві, де високими темпами реконструюються і ремонтуються радіальні проспекти, вулиці, кільцева дорога, транспортні розв'язки, розвивається інфраструктура прибережних територій річки Дніпро, а також створюються сприятливі умови для ведення бізнесу, кількісний ріст продажів дверей торгової марки "Двері Білорусії" склав + 15% . І це при кількісному зростанні продажів нашої продукції + 3% в цілому по Україні, а також + 3% в середньому по Київській області (без Києва) в цьому періоді, хоча економічний потенціал Київської області значно вище.
  • Крім зростання продажів кількості вхідних і міжкімнатних дверей торгової марки "Двері Білорусії" в Україні зріс також середній чек.

Наведені приклади вказують на позитивні тенденції, але навіть в успішних регіонах ще є резерви для подальшого розвитку. Наприклад, в даний час місто Київ має 6 основних широких в'їздів - виїздів (від 4 до 8 смуг руху), а реальних стратегічних маршрутних напрямків 8. Крім того, поетапне будівництво Великої кільцевої дороги Київської агломерації ще не розпочато. Цей дисбаланс уповільнює економічне зростання; гальмує поставки сировини, матеріалів, продукції і послуг; переміщення персоналу та транспорту по Київській області та столиці України.

Нижче представлений адаптований на фрагменті мапи проект напрямків кільцевих і радіальних автодоріг м.Києва та Київської області, який створений на базі існуючих проектів і реальних автодоріг. На цьому проекті графічно позначені деякі напрямки існуючих автодоріг (у вигляді суцільних ліній) і автодороги, які необхідно добудувати (переривчасті лінії).

Торгово-промислова група Двері Білорусії зафіксувала в період з квітня по серпень 2017 року (порівняно з аналогічним періодом 2016 г

Ремонт широких радіальних автодоріг Київської агломерації в 6-ти стратегічних напрямках планомірно ведеться в 2016-2017 р Виїзд на 7-е напрямок Київ - Суми реалізований за допомогою Броварський кільцевої дороги, тому в Київській області необхідно починати з негайного розширення 8-го напрямку - реконструкції двох смугової автодороги Р-04 на ділянці Київ (від Кільцевої дороги) - Софіївська Борщагівка - Святопетровское - Білогородка - Горбовичі - і далі до стандарту не менше 4 (2 + 2) смуг руху тому, що вона є продовженням широкої радіальної транспортної артерії м.Києва (вул. Борщагівська - просп. Космонавта Комарова - просп. Леся Курбаса), і вже сьогодні доходить до майбутньої Великої кільцевої дороги. А також в подальшому може стати частиною міжнародного автобану Київ - Фастів (Р-04) - Вінниця - Молдова (М-21, Е-583). Крім того, сьогодні вже існує дворівнева транспортна розв'язка між Кільцевою дорогою м.Києва та цієї стратегічної радіальної автодорогою (т. Е. Вже є 4-смуговий проїзд під Кільцевою дорогою від просп. Леся Курбаса в районі кільця швидкісного трамвая №3).

Без скоординованих дій обласних та міських органів влади, дорожніх служб по ремонту та реконструкцію Кільцевої дороги Києва Е-40, восьмий стратегічної радіальної автодороги Р-04, а в майбутньому і поетапного будівництва Великої кільцевої автодороги Київської агломерації гармонійний розвиток інфраструктури і комфортне переміщення людей і продукції в Київському регіоні буде утруднено значно.

Столицю України - місто Київ - необхідно в найкоротші терміни звільнити від "вузьких шийок" на в'їздах-виїздах, використовуючи наступний простий і ефективний маршрутний принцип: кожна стратегічна міська радіальна автодорога після перетину кільцевої дороги повинна переходити в обласну автодорогу (міжнародну, національну або регіональну) , і мати від 8 до 4 смуг руху не тільки в місті, а й далі, мінімум на 20-кілометровому прилеглій ділянці обласної автодороги. Транспортна розв'язка між кільцевої і кожної стратегічної радіальної автодорогою повинна бути дворівневою (або багаторівневої), без світлофорів.

Реконструкція (розширення) вузьких стратегічних радіальних автодоріг Київської області, які є продовженням радіальних транспортних артерій столиці України м.Києва, значно прискорить рух транспорту і поліпшить логістичні можливості бізнесу, в тому числі дверного.

Телефон для довідок: +38 (067) 825-36-26
E-mail: [email protected]
сайт: https://dveribelorussii.com.ua