Реклама
Реклама
Реклама

У Білогірську на звалищі багато років не проводили переробку відходів, Четвер, 20 Июня 2019. Мій Благовєщенськ

Протягом п'яти років - з 2008 по 2012 роки - звалищем побутових відходів в мікрорайоні Транспортний завідувало ТОВ «Полігон ТПВ». Всі ці роки фірма не займалася рекультивацією, переробкою відходів. Діяльність звалища в результаті була визнана незаконною.

Белогорськоє управління ЖКГ прийняло рішення через суд зобов'язати колишніх господарів звалища її рекультивувати. Земельна ділянка для полігону твердих побутових відходів площею в 40 тисяч квадратних метрів у 2006 році через торги був переданий з муніципального ведення в приватні руки терміном на 25 років. ТОВ «Полігон ТПВ» здійснювало діяльність по захороненню твердих побутових відходів в межах міського округу з 2008 по 2012 роки. Фірма не проводила заходи щодо рекультивації ділянки, що використовувався під захоронення твердих побутових відходів.

Часто протягом всього терміну експлуатації звалище горіла, доставляючи масу незручностей жителям мікрорайону Транспортний. Весь цей час, за умовами договору, підприємець повинен був вести контроль за складом вступників відходів, вести їх поховання і забезпечити початок робіт по переробці паперу, дерева та поліетилену. Однак належним чином вони не проводилися. У березні 2012 року діяльність звалища, розташованої в межах міського округу, була визнана судом незаконною за позовом прокуратури.

В управлінні житлово-комунального господарства відзначають, що Арбітражний суд Амурської області ще в 2015 році задовольнив позов про спонукання до виконання обов'язку по рекультивації території, що використовувався під захоронення твердих побутових відходів. Однак, добровільно рішення суду виконано не було, а в 2018 році судові пристави на адресу управління ЖКГ направили постанову про припинення виконавчого провадження у зв'язку з виключенням ТОВ «Полігон ТПВ» з ЕГРЮЛ, єдиним засновником якого є Катерина Стрільськ.

«Сьогодні відбулася підготовка до судового засідання, яка пройшла без відповідача. За її підсумками призначена дата судового засідання - 26 вересня, - розповіла начальник юридичного відділу Управління ЖКГ Наталія Фахрудінова. - Управління житлово-комунального господарства вважає, що невжиття заходів по рекультивації ділянки вкрай негативно позначається на санітарно-епідеміологічним благополуччя муніципального освіти. Арбітражний суд ще три роки виніс рішення про рекультивацію за рахунок коштів власних коштів. Вважаємо, що його зобов'язані виконати ».

Джерело новини: http://www.amur.info/news/2018/08/22/142452


Переглядів новини: 229