Реклама
Реклама
Реклама

У амурском уряді готують пропозиції щодо збереження поїзда Благовєщенськ - Владивосток

  1. Матеріали по темі

Потяг сполученням Благовєщенськ - Владивосток відправляється з вокзалу через день, вартість плацкартного місця 2 150 рублів, повідомили нам в касі

Потяг сполученням Благовєщенськ - Владивосток відправляється з вокзалу через день, вартість плацкартного місця 2 150 рублів, повідомили нам в касі. Якщо поїзд скасовують, то добиратися до Владивостока благовещенцам доведеться з пересадкою в Хабаровську. Квиток до нього обійдеться в 1 750 рублів, плюс від 1 100 до $ 1 750 доведеться доплатити за дорогу до столиці Примор'я.

Наступний варіант, який є у благовещенцев, - добиратися до Білогірська, а там сідати на потяг, який прямує до Владивостока з Москви, Новосибірська, Новокузнецька або Пензи. Тоді квиток обійдеться приблизно в 2-3 тисячі рублів.

Жителі столиці Приамур'я, а також безлічі прилеглих районів, прийдешніх змін, звичайно, не раді. Інженер однієї з будівельних фірм міста Олександр Яковлєв по роботі часто змушений бувати у Владивостоці - в минулому році столицю Примор'я відвідував щомісяця, закінчував там будівельний об'єкт.

- Проблем ця ситуація додасть. Про зайві витрати на квитки нічого сказати не можу - дорогу оплачує організація, проте вже відчуваю, що доведеться більше часу і сил витрачати на поїздку, чекати пересадки. Ще одне питання - що робити, якщо мій потяг, наприклад, до Хабаровська буде затримуватися, а той, який до Владивостока, вже піде? У будь-якому випадку - поки що більше запитань по цій скасування, - вважає Олександр.

Залишається у благовещенцев ще один - найшвидший варіант: добиратися в Примор'ї літаком. По середах і суботах з Благовещенська до Владивостока літає літак авіакомпанії ІрАеро, вартість квитка 6 625 рублів, політ триває 4 години.

- Рейс йде по маршруту Іркутськ - Чита - Благовєщенськ - Владивосток, у нас тільки проміжна посадка, - розповів начальник відділу перевезень Благовіщенського аеропорту Андрій Забелло. - Виконує рейс повітряне судно СRJ-200, місткістю 50 осіб. І літак практично завжди повний. Рейс всього два рази в тиждень - тому якщо поїзд скасовують, важкувато буде обслужити всіх бажаючих. Збільшувати кількість рейсів до літа перевізник не буде, це розклад дійсно до кінця жовтня. Взимку взагалі був тільки один рейс - по четвергах, і лише в квітні кількість польотів збільшили до двох.

Благовіщенка Валентина Семенова до Владивостока до рідні їздить кожен серпень, і пересідати на повітряний транспорт не хоче - різниця в ціні, за її словами, помітно б'є по гаманцю. При цьому Валентина зазначає, що поїзд більш ніж затребуваний - квитки доводиться купувати за півтора місяці.

- В минулому році не встигла сходити на вокзал в день відкриття продажу, і на наступний день плацкарта вже не було. Цим же поїздом діточок Благовіщенських до моря возять в оздоровчі табори. Народу завжди битком, - поділилася враженнями Валентина Семенова. - На моє щастя в той раз до складу причепили додаткові вагони. Як тепер буду добиратися до родичів - поки не знаю, але переплачувати за дорогу зовсім не хочеться.

У амурском уряді інформацію про скасування поїзда підтвердили, в міністерстві транспорту вже шукають способи вирішення проблеми.

- В даному випадку в зв'язку зі збитковістю рішення про скасування поїзда взяли без урахування думки суб'єкта. Зараз готуємо листи і пропозиції, щоб склад все-таки залишили, - прокоментував ситуацію міністр транспорту і дорожнього господарства Амурської області Сергій Садовніков.

Тим часом отримати офіційний коментар від представників Російських залізниць кореспонденту АП так і не вдалося.

Як дістатися до ВЛАДИВОСТОКА

Поїздом (плацкарта):

Благовєщенськ - Владивосток ≈ 2 150 рублів

Благовєщенськ - Хабаровськ - Владивосток ≈ 2 850 - 3 500 рублів

Благовєщенськ - Білогірськ - Владивосток ≈ 2 200 - 3 500 рублів

автобусом:

Благовєщенськ - Хабаровськ - Владивосток ≈ 2 700 рублів

Літаком: Благовєщенськ - Владивосток ≈ 6 625 рублів

Особистим транспортом: Благовєщенськ - Владивосток ≈ 6,5-8 тисяч рублів


Матеріали по темі

Амурські влада запропонувала зробити причіпні вагони з Благовещенська до Владивостока цілорічними Сьогодні, 14:06 Влітку з Благовещенська до Владивостока пустять замість двох чотири безпересадочних вагони 15.05.2019, 9:08 Тиндінци стурбовані скасуванням поїзда Нерюнгрі - Новосибірськ 17.08.2018, 9:43 Приамур'ї виділив понад 100 мільйонів рублів на дотацію приміських поїздів 07.04.2018, 12:27 Між Благовіщенському і Владивостоком на літо знову пустять купейний вагон 07.02.2018, 11:31 Після статті в АП залізничники обіцяють зробити поїздки амурчан в причіпних вагонах комфортними 03.02.2018, 12:08 Час стоянок поїзда Тинда - Комсомольськ на БАМі збережуть 22.11.2017, 11:10 У наступному році благовещенци знову отримають безпересадочний вагон до Владивостока 15.11.2017, 8:58 Депутати Приамур'я просять РЖД не змінювати графік поїзда Тинда - Комсомольськ 26.10.2017, 18:37 Поїздка з Благовещенська до Владивостока обійдеться приблизно в 3 тисячі рублів 08.06.2017, 11:39 У Приамур'ї відкрили продаж квитків на літній вагон до Владивостока 29.05.2017, 14:51

показати ще

Ще одне питання - що робити, якщо мій потяг, наприклад, до Хабаровська буде затримуватися, а той, який до Владивостока, вже піде?