Реклама
Реклама
Реклама

Шопінг та покупки в Сербії. Що купити, привезти з Сербії?

  1. Популярні покупки


Сербія приваблює туристів красивою архітектурою, чудовою природою, оздоровчими курортами. Перебування в цій прекрасній країні не обійдеться без відвідування православних святинь, екскурсій по галереях, музеях і, звичайно ж, шопінгу.

За покупками в Сербії можна йти в торговий центр USCE в Белграді , Де можна зустріти знайомі Sephora, Terranova, Zara, Adidas, Accessorize, Tally Weijl, Lush. Другий заслуговує уваги супермаркет - це «Delta City» в Новому Белграді, також є «Београжданка» і «Міленіум». Тут рекомендується купувати фруктове вино або ракію (сливовицю або Вільямовка), тому що в маленьких магазинчиках їх може не бути, а в дьюті фрі вибір обмежений.

Популярні покупки

  • Взуття, яку хотіли мати всі жінки Радянського Союзу - «Навчаючи Београд»: якість на висоті, але ось моделі - на любителя. У Сербії ще з соціалістичних часів розвинене шкіряне виробництво, тому взуття, сумки, рукавички, ремені - довговічні і міцні. З натуральної шкіри і на 100% вручну роблять опанці - сербські сабо з загнутими носами. Можна купити повнорозмірні, а можна мініатюрні - такий двосантиметровий сувенірчик.
  • Можна привезти вироби з Колубарський мережив - серветки, комірці, скатертини і т.д., але це ручна робота, ірландська технологія в'язання гачком і такі речі досить дорогі.
  • Гарне білизна і трикотаж сербського виробництва Extreme Intimo яскравих і забавних забарвлень. Ці речі краще купувати або в супермаркетах, або в невеликих мережевих магазинах.
  • Сувеніри в національному стилі - пряники-сердечка. У Самборі розписні пряникові серця виготовляють вже близько ста років, і кажуть, там вони найсмачніші. У Новому Саді, в фортеці Петроварадін, можна купити оригінальну футболку з сербської символікою в незвичайній круглої коробці вартістю близько 20 євро. Національний сербський головний убір шайкача - шапочка-пиріжок зеленого кольору, його досі носять вірні традиціям серби, продається у всіх сувенірних лавках.
  • У Сербії багато православних святинь - монастирі Студениця і Сопочани включені до переліку світової культурної спадщини ЮНЕСКО. У церковних крамницях при храмах можна купити православні ікони.
  • У супермаркеті або на продуктовому ринку можна купити глечик з сушеними сливами, істинно сербський сувенір. У багатьох лавочках сербських міст ви можете купити оливкову олію і козячі сири. Це грецькі товари, але такі смачні, і неважливо хто їх зробив - куплено-то в Сербії. Ще можна купити вишитий мішечок з базиліком або справжній мед в глиняних горщиках, корисний і смачний, такий сувенір точно не буде припадати пилом на полиці.

Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 22.05.2014


Фотографії сербських товарів, магазинів і ринків

Популярні статті