Реклама
Реклама
Реклама

Через що Путін наказав заборонити пайове будівництво

Президент Росії Володимир Путін дав уряду доручення розробити план відмови від пайового будівництва. Президент Росії Володимир Путін дав уряду доручення розробити план відмови від пайового будівництва

фото: http://www.minstroyrf.ru

Цей документ опубліковано на сайті Кремля. Згідно проекту, протягом трьох років президент пропонує будівельникам житла відмовитися від залучення коштів населення і перейти до банківського фінансування, "мінімізує ризик для громадян".

Таким чином, уряд, Центробанк і АІЖК повинні представити план до 15 грудня. За даними ЗМІ, гендиректор компанії «НДВ-нерухомість» Олександр Хрустальов раніше пояснив, що зараз близько 90% будівництва житла йде на кошти пайовиків і співінвесторів. При цьому ціни житла на стадії котловану на 40% нижче квартири в готовому будинку.

"Правда.Ру" раніше писала про те, що необхідно близько 3,5 трлн руб. для відмови від пайового будівництва. Про це розповів міністр будівництва і ЖКГ РФ Михайло Мень в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"Люди проінвестували в договори пайової участі 3,5 трлн рублів. Банки повинні відповісти на питання, в який термін вони можуть замістити цю цифру і на яких умовах", - сказав міністр.

Він зазначив, що президент поставив складне завдання - забезпечити можливість поетапного переходу від пайового будівництва житла до проектного фінансування.

"У наступному році ми побачимо вже перспективні плани", - пообіцяв Мень.