Реклама
Реклама
Реклама

В Одесі собакам зроблять татуювання, а крокодилів розводити заборонять

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

7 квітня 2008, 10:00 Переглядів: 7 квітня 2008, 10:00 Переглядів:   Помітять

Помітять. Стерилізованих Шариков і Тузіков відзначать тавром, фото Ю.Андріанова.

У суботу міські депутати прийняли революційні правила, що регламентують зміст домашніх тварин. Відтепер всім собачникам, мабуть, доведеться виїжджати за місто, щоб вигуляти свого улюбленця. Адже згідно з новим порядком вигул тварин можливий лише в спеціально відведених для цього місцях. Відпустити свого Шарика "в кущики" в парку, в сквері, як це було раніше, виллється його господареві в пристойний штраф. Міські депутати категорично заборонили вигул собак на бульварах, в скверах, пляжах, словом, в громадських місцях. Мало того, господаря собаки депутати зобов'язали прибирати за своїм вихованцем екскременти.

ДЕКЛАРАЦІЯ. Опитані нами одесити, власники собак, все ще спокійно вигулюють своїх вихованців в скверах і парках, про нововведення нічого не чули. "Звичайно, я ніколи не виводжу свою Джессі без повідка. Вона у мене неагресивна, намордник рідко використовуємо. Ну, а екскременти прибирати ... Знаєте, якби були спеціальні майданчики, тоді можна було б і говорити, а зараз це все порожні слова ", - розповідає господиня рудого сетера Валентина, прогулюються зі своєю улюбленицею в парку Перемоги.

Згодна з нею і голова міської Спілки захисту тварин Ірина Момот. За її словами, від декларації до виконання цих правил утримання тварин в Одесі пройде ще дуже багато часу. "Там не говориться про майданчиках для вигулу, хто має право накладати штрафи, хто буде реєструвати собак, в програмі більше питань, ніж відповідей", - говорить Момот.

ТАТУ. Подбали депутати й про бездомних тварин. Нагадаємо, що в місті вже тривалий час успішно працює програма зі стерилізації бродячих собак, яких потім відпускають на волю. Мало того, навіть сам міський голова не так давно удостоївся орденом від німецьких природозахисних організацій, який визнав гуманність і успішність одеської програми. У суботу під час сесії депутати лише на кілька хвилин задумалися над питанням, як не заплутатися і не стерилізувати двічі одних і тих же тварин, адже спеціальної бази даних обліку таких тварин в місті немає. Але потім прийшли до консенсусу - ставити зелену татуювання на череві собаки, щоб не переплутати. Це рішення, незважаючи на те, що викликало спочатку загальний регіт, все ж пройшло.

БЕЗ екзотика. Крім того, в суботу міські депутати раз і назавжди заборонили городянам утримувати вдома великих екзотичних тварин. Утримувати тигра, ягуара, крокодила в квартирі заборонено. Для цього людині потрібно як мінімум відкрити власний звіринець.

"У мене таких проблем ніколи не було. Вдома у мене троє ведмедів, але я дресирувальниця, все в окрузі, в тому числі і влади, знають, що з ведмедиками я часто їжджу на гастролі", - розповіла нам дресирувальниця березня Бужановская.

ВИКЛЮЧИЛИ З ПАРТІЇ ЗА ПИТАННЯ ПРО Маразлі

У минулу суботу відбулася лише перша частина сесії. Друге ж засідання депутатів призначено на 15 квітня - народні обранці розглядатимуть протести прокурора, вирішувати, які вулиці в місті необхідно перейменувати, визначати долю комунальних підприємств і обговорювати земельні питання.

До слова, не обійшлося на сесії і без скандалу. Так, під час обговорення кредиту, який взяла Одеса, слово взяв депутат Олександр Казарновський. Ігноруючи грошове питання, він чомусь почав обурюватися перенесенням пам'ятника градоначальнику Одеси Григорію Маразлі. Уже на другому реченні депутату відключили мікрофон, а потім і зовсім виключили пана Казарновского з фракції "Наша Одеса". Як пояснив потім мер: "Він вийшов на трибуну і абсолютно неприпустимим чином спробував відвернути увагу всього депутатського корпусу від обговорення найважливіших проблем отримання кредиту від Європейського банку. Будь-яка нормальна людина, що виходить на трибуну, може мати будь-яка думка про цей кредит, він може її висловлювати абсолютно відкрито і вільно. Але обговорювати інші питання, які не стоять на порядку денному сесії, і робити це з апломбом не дозволено нікому! ". Едуард Гурвіц наголосив, що пам'ятник Маразлі, перенесений на вулицю його імені з Грецької площі, буде стояти там і далі.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Одесі собакам зроблять татуювання, а крокодилів розводити заборонять". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Юзефчук Олена

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.