Реклама
Реклама
Реклама

На ринку "Троєщина" підпільно продають жінок

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

25 липня 2011, 9:01 Переглядів:

Ринок «Троєщина». Серед шкарпеток і сорочок можна відшукати і фіктивного нареченого. Фото: Г. Салай.

Купити дружину, а з нею і київську прописку тепер можна прямо на ринку. На одному з найбільших базарів "Троєщина" ми виявили підпільний ринок наречених. Женихи - тутешні продавці з Китаю, В'єтнаму, Азербайджану, які готові платити $ 500-700 за укладення фіктивного шлюбу. Реєстрація оплачується окремо - $ 500. Все це торговцям потрібно для того, щоб спростити процедуру отримання громадянства.

ЕКСПЕРИМЕНТ. Кореспондент "Сегодня" спробувала заробити на шлюбі. Приїхавши на "Троєщину", ми стали прогулюватися по речовим рядах, де торгують іноземці. Спочатку на наші запитання, чи є тут чоловіки, яким потрібна прописка і які хочуть фіктивно одружитися, все тільки підозріло поглядали і говорили: "Не розуміти. Хочеш купити?". Але вже через півгодини ми натрапили на потрібну людину. Продавщиця пересувного бару (візок з чаєм і кавою) підійшла і тихо шепнула, мовляв, охочі фіктивно одружитися є, але для цього потрібно знати, до кого йти.

"Зараз його немає, але ви можете залишити свій телефон", - тихо сказала жінка. За її словами, тутешнім іноземним продавцям постійно підшукують дружин-киянок. Тільки за штамп в паспорті азербайджанці і в'єтнамці можуть заплатити нареченій $ 500-700, а ось китайці платять менше - від $ 300. А прописати новоявленого чоловіка у себе без права на житлоплощу можна приблизно за півтисячі доларів. "Знати мову для того, щоб розписатися, ні вам, ні йому не потрібно, тут є перекладачі, та й вам спілкуватися навіть особливо не потрібно", - сказала продавець. Жінка покликала хлопця з азіатською зовнішністю: "Там у вас комусь прописка потрібна була. Ось дівчина згодна за $ 500. Запитай у своїх". Хлопець радісно закивав і помчав шукати нареченого, а жінка пообіцяла передзвонити. І до вечора виконала свою обіцянку. "Знайшла тобі азербайджанця. Приходь, познайомлю", - повідомила вона.

"ДАХ". Тутешні таксисти розповіли нам, що підпільний ринок наречених діє тут вже давно. "Все просто: тутешня адміністрація веде облік тих торговців, кому потрібно громадянство. Їм підшукують дружин, як правило - з тутешніх продавщиць, які за невеликі гроші і гарантію працевлаштування погоджуються фіктивно вийти заміж", - розповів нам таксист Олександр. Адміністрація ринку так "садить на гачок" посватав продавців і може скільки завгодно підвищувати орендну плату, а також плату за охорону. "До нас зверталися зі скаргами торговці з ринку, яких адміністрація незаконно виселяла звідти. Їхні місця віддавали якимось китайцям, азербайджанцям. Коли ми стали копатися, то з'ясували, що адміністрація ринку заробляє на іноземцях - їх фіктивно одружує, а потім кришує, зрозуміло , за доплату. Я готовий це підтвердити документами ", - говорить правозахисник Едуард Багіров. Правда, керівництво ринку все заперечує. Мовляв, ні про що таке не чули і, тим більше, не мають до цього ніякого відношення.

ЗА фікція не карати

У Центральному столичному загсі нам розповіли, що останнім часом українки все частіше стали розписуватися з іноземцями. "За в'єтнамців наші дуже рідко виходять. Як правило, чоловіками стають китайці, іранці, турки, азербайджанці. Буває, що наречений навіть не знає мови, і за нього заяву пише перекладач. Але сам же чоловік розуміє, навіщо прийшов, тому досить киває" , - розповіла нам співробітниця загсу. У нашій країні немає і покарання за укладення фіктивного шлюбу.

"Швидше за все, ніхто з подружжя не піде в суд доводити, що шлюб був фіктивним. Адже тоді доведеться зізнатися, що метою шлюбу було отримання громадянства або грошей. Але якщо все-таки справа дійде до суду і буде доведено, що чоловік одружився з розрахунку , то покарання він не понесе ", - сказав нам директор юркомпанії" СПФ "Микола Бугайов. Правда, при укладенні такого шлюбу є небезпека, що чоловік потім може претендувати на майно подружжя. В такому випадку убезпечити може шлюбний контракт.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "На ринку" Троєщина "підпільно продають жінок". інші кримінальні новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Браткова Анастасия

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Хочеш купити?