Реклама
Реклама
Реклама

Агентство нерухомості Batumi Realtor в Батумі, Грузія. Оренда, купівля-продаж нерухомості в Батумі. Новобудови в Батумі. Комерційна нерухомість, земельні участкі.Інвестіціі в нерухомість Батумі

Давид Цуркава   Компанії: Батумі Реалтор, Батуміманія, Мега Холдинг

Давид Цуркава

Компанії: "Батумі Реалтор", "Батуміманія", "Мега Холдинг".

Веб сайт: http://www.batumi-realtor.com , http://www.batumimania.com

Як прийшла ідея:

Повернувшись до Грузії зі своєю дружиною 8 років тому, ми були молоді й енергійні і нам довелося починати все з нуля Туризм тільки став розвиватися, і ми пробували себе в багатьох сферах: влітку малювали татуювання із хни туристам на бульварі на лавочці, були вільними художниками, фотографували весілля, робили шкільні листівки першокласникам. Зайнятися ріелторство на той момент здавалося цікавою ідеєю, так як це справа не вимагало особливих вкладень.

Перші кроки і розвиток:

Це був провал - перші 2 місяці я пробігав даремно ... Працював без офісу, маючи тільки ноутбук і фотоапарат. Фотографії квартир я зберігав на робочому столі в "папці", а базу клієнтів записував в звичайний Excell. На третій місяць я закрив першу міні угоду, випадково звівши орендаря з орендодавцем, і заробив перші 230 $! Але радість була не довгою ... Третій місяць був знову не результативним. Клієнти мене просто вимотували, ні краплі не економлячи мій час, а коли я їх зводив з господарем сподобалася їм квартири, то вони всілякими шляхами виходили прямо на власника, залишаючи мене без моєї комісії ...

Друга угода виявилася катастрофою, тому що довелося повертати комісійні неадекватним власникам квартири. Якось мені один з колег, що займається тією ж сферою, заспокоюючи мене, сказав: "Давид, це така сфера - ти або багато чого доб'єшся або зовсім кинеш цю справу ..."

Ми не здавалися)) Через 2 роки, методом проб і помилок, у нас було вже 9 філій по Батумі, 7 сервіс машин, штат з 60-ти чоловік і перший і єдиний сайт нерухомості в Батумі. Плюс нам пощастило - ми потрапили в самий розпал будівельного буму в місті. У місті ми були єдиним агентством нерухомості спеціалізується також і на продажу квартир в новобудовах. У всіх потенційних покупців просто напросто не було альтернатив ні в пошукових системах, ні навіть по приїзду в місто. Ніхто в Батумі не працював з новобудовами крім нашої компанії, ні у кого не було сайту, нормального офісу і тим більше штату, сервіс машин і т.п. Клієнт був приємно здивований, коли на тлі інших агентств у нас їх зустрічали з посмішкою, садили на диван і на величезному екрані за чашкою кави проводили презентацію міста та будівельного сектора, а потім на сервіс машині влаштовували безкоштовний тур по нерухомості.

Ми опинилися в потрібний час в потрібному місці. Плюс нашої "фішкою" завжди були нові технології, ми любили приємно дивувати. Тільки компанії "Орбі Груп", за приблизними розрахунками, ми продали в той час нерухомість на 16,5 мільйона. На той час наше агентство міцно стало на ноги: ми викупили собі центральний офіс, подорожували, купили квартиру, але я розумів, що ця фора нам дана на час. Ми розуміли, що скоро з'явиться 1000 компаній конкурентів, і так само розуміли, що залежимо від іноземних покупців на 99%.

Нашою метою було вийти на місцевого споживача, що давало б стабільний дохід 12 місяців в році. Повірте, це варто було титанічних зусиль. З появою конкуренції і через відсутність хорошого менеджменту в інших філіях, ми закрили всі 8 філій і заново переглянули концепцію агентства. Мене надихали такі світові агентства нерухомості як Remax і Century21, що спеціалізуються на продажу своєї франшизи. Ми вирішили все розписати і у нас вийшов статут приблизно на 350 сторінок))

Наше агентство сново стало розвиватися, ми усунули хаос, успішно відкрили наші 2 перші франшизи в Батумі, які слідуючи чітким інструкціям статуту окупили себе в перші ж місяці роботи. Тепер ми повністю переробляємо вже застарілий сайт, я відійшов від ріелторських справ і займаюся розвитком франшиз, проводжу тренінги персоналу, заснував в Тбілісі (теж методом проб і помилок) компанію Браво Груп, яка рік тому стала працювати тільки над сегментом великих комерційних приміщень. В даний момент вдосконалюю статут компанії "Батумі Реалтор" і отримую дивіденди з центрального офісу і двох успішно відкритих франшиз, працюю над їх розвитком і вкладаюся до Тбіліської компанію Браво груп, яка задала собі високу планку.

Підприємницький дух, настрій, кредо:

Після того, як я відкрив за два роки 3 неуспішних філії в столиці - так як Тбілісі ну ніяк не піддається: це абсолютно відрізняється від Батумі місто, і народ :-), працевлаштувавши і звільнивши рівно 365 осіб (дивилися статистику створених і віддалених акаунтів) , відкривши "Браво груп", через рік переглянувши і вибравши правильний сегмент, - один кличе мене "Рембо", співробітниця "Гітлер", а конкурент "Джеймс Бонд"

У мене дві улюблені цитати. Одна моя, а одна не моя. Так ось та, що моя: "Гроші це результат правильних вчинків". Та, що не моя, але дуже подобається: "Чим більше я працюю, тим більше мені щастить".

Та, що не моя, але дуже подобається: Чим більше я працюю, тим більше мені щастить