Реклама
Реклама
Реклама

На Рубльовці подають лосятину від Михалкова, а сотка землі коштує $ 350 тисяч

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

3 грудня 2010, 7:42 Переглядів:

Дорога, яку зараз називають Рублево-Успенським шосе, була "престижним напрямком" споконвіку. Колись по ній їздили і ходили царі Іван Грозний, Михайло і Олексій Романови, Петро Великий, Катерина Друга ... Та й червоні вожді не стали змінювати напрямку сильних світу цього і першої, в 1918 році, поблизу села Усово, з'явилася дача Йосипа Сталіна, а слідом - і його соратників.

Фотогалерея: На Рубльовці сотка землі коштує $ 350 тисяч, а найдорожча садиба - $ 100 млн

Територіальної одиниці Рублівка офіційно не існує, але вона давно живе за своїми порядками і знайшла негласні кордону: починаючи від 7-го км на захід від МКАД і далі, вглиб по Рубльово-Успенському шосе, а також з огляду на прилеглі шосе - Подушкінское, 1-е і 2-е Успенские. Новий виток розвитку це "держава в державі" придбало приблизно в 1997-му році, коли вже багаті сучасники стали селитися ближче до керівництва країни - на держдачі Барвіха-4 тоді жив президент РФ Борис Єльцин.

Відео: Як живуть VIPи на Рубльовці

"Сегодня" проїхалася від МКАД вглиб Рубльовки, щоб дізнатися, де і як живуть VIPи. У Барвисі мають вдома співаки Борис Моїсеєв і Дмитро Маліков, актор Євген Стеблов, вдова Єльцина Наїна Йосипівна, радник президента Володимир Шевченко , Президент "Лукойлу" Вагіт Алекперов. Лівіше від Барвихи, в Подушкино - вдома актора Леоніда Ярмольника, співачки Лади Денс.

У Жуківці, як підказали місцеві жителі, буквально другий особняк від початку елітного селища займають дочка Єльцина Тетяна з чоловіком Валентином Юмашева. Ще там живуть актриса Тетяна Друбич, художник Ілля Глазунов, співачка Жасмін, ряд великих політиків: Павло Бородін, Сергій Степашин, Владислав Сурков, Сергій Шойгу. До вподоби Жуківка і бізнесменам-мільярдерам, таким як екс-чоловік Крістіни Орбакайте Руслан Байсаров, співвласник фінкорпораціі "Система" Володимир Євтушенков, засновник інвестфонду ТОВ "Група ОНЕКСІМ" Михайло Прохоров (хоча подейкують, що в минулому році він змінив московську прописку на Красноярський край ).

В районі селища Усово - поворот на садибу Ново-Огарьово, де живе прем'єр-міністр Росії Володимир Путін. У Горках-2 - особняк "алюмінієвого короля" Олега Дерипаски, а у теледіви Ксенії Собчак - будинок в Горках-8. У Горках-9 - резиденція президента Росії Дмитра Медведєва. А перед Гірками-10 - поворот на Ніколін гору, де знаходяться будинки музиканта Олександра Малініна, братів-режисерів Микити Михалкова і Андрона Кончаловського, піаніста Миколи Петрова, диригентів Геннадія Рождественського, Юрія Башмета і багатьох інших. "Замкнути" наш вояж варто, мабуть, селищем Бруд, де розташувався будинок Маші Распутіної і маєток Максима Галкіна, де він будує театр для Алли Борисівни.

Відео: Будинки на Рубльовці коштують від $ 1 млн., А селища оточені 6-метровими парканами

РЕЗИДЕНЦІЇ МЕДВЕДЄВА І ПУТІНА


Горки-9. Є де погуляти першим особам

На селища або резиденції, де живуть перші керівники сусідньої держави - в Горках-9 президент Дмитро Медведєв і в Ново-Огарьово прем'єр-міністр Володимир Путін - немає покажчиків уздовж траси, як, втім, немає і таких позначень на карті Підмосков'я.

Тим часом, Ново-Огарьово, побудоване на початку 1950-х, розташоване поблизу селища Усово і жодному з кордонів виходить до Москви-ріки. Головний будинок садиби - двоповерховий особняк з колонами. Залишаючи посаду президента, Володимир Путін віддав перевагу цьому маєтку, бо жив там з сім'єю з часів президентства і до сих пір активно використовує його для робочих зустрічей та прийому офіційних гостей (наприклад, Барака Обами). Кажуть, Путін їздить по резиденції на джипі. На території є теплиці, пташник, басейн, церква, а також великі стайні з породистими кіньми.


У Ново-Огарьово. Прем'єр РФ приймає дорогих гостей

А ось Медведєв, ставши президентом, в Горки-9 переїхав зі своєї дачі "Калчуга", де проживав з того часу, як став керівником Адміністрації президента. Перед тим як Дмитро Анатолійович з сім'єю перемістився в Горки, крім спецзв'язку там з'явилася ще і вертолітна площадка.

Саме кортежі перших осіб держави, в які ходять 7-8 машин, не рахуючи супроводжуючих міліцейських, і є причиною злощасної притчі во язицех - рублевских пробок. Як розповіли нам рублевци, поки Путін і Медведєв виїжджають зі своїх будинків на броньованих "Мерседесах" в Москву, шосе перекривають даішники (стоять через кожні півкілометра). Причому, якщо рух на шосе обмежена 60 кілометрами на годину, то кортежі проносяться зі швидкістю рази в два більшої. До слова, "Сегодня" також потрапила в пробку, рухаючись від Гор-2 в сторону Москви - простояли добрих дві години. Як потім підтвердили нам постові, проїжджав прем'єрський кортеж. "Якщо виїжджає Путін, то стояти доводиться довше, ніж якщо Медведєв, - поділилися з нами спостереженнями водії. - А найчастіше початок пробки припадає на час з 11.30 до 12.30, саме в цей період даішники частіше перекривають трасу".

КОТЛЕТИ З ЛОСЯ МИХАЛКОВА


"Царське полювання". Дерев'яні фігурки і ялинка в головному залі

Питні заклади на Рубльовці розташовані і вздовж шосе і на закритих територіях. Популярними є "Дворянське гніздо" в Горках-2, "Вітерець" - там же. Останній належить синові Микити Михалкова Артему, який він відкрив спільно з уже "досвідченим" ресторатором Аркадієм Новиковим. В "вітерцем" часто влаштовують покази гучних світових кінострічок.

Дуже популярний заклад - ресторан "Царське полювання" в Жуківці (володіння того ж Новикова ). Заходимо всередину, на вході - швейцар у вушанці з підібраними "вухами", пальто, з-під якого - червоні шаровари. У костюмах з елементами російського національного (вишиті сорочки, дівчата - в сарафанах, хлопці - в шароварах з поясами і червоних чоботях), зустрічають гостей офіціанти. Біля входу - кахельна піч, а перед гардеробом в передбаннику - три великих фотографії, на яких зображено, як там приймали Єльцина з дружиною і інших гостей. На стінах розвішані опудала дичини, столи, опори, різьблені фігурки - все дерев'яне, а начиння - глиняна. А ще на вході в головний зал (заходили на початку листопада) красується вбрана ялинка.

Меню - до пари, пропонують, наприклад, заячі печінки, обсмажені на розпеченій сковороді з гранатовим соусом (ціни ми перерахували з рублів на гривні) - 190 грн., Навариста шурпа з козулі - 200 грн., Смажена спинка плямистого оленя під узваром з брусницею - 425 грн., пара рум'яних рябчиків з соусом з білих грибів - 363 грн., пельмені з дичини - 190 грн., котлети з лося господарства Микити Михалкова з товченої картоплею і шпинатом - 270 грн., мисливські котлети з дичини (оленина, дикий кабан) - 240 грн. На замовлення клієнтів можуть засмажити на рожні і порося, і ягняти (960 грн.).

За словами офіціантів, найчастіше там люблять бувати Михалкова, регулярно заїжджають Федір Бондарчук, Олексій Панін, актриса Олеся Судзиловська. Медведєва там не пригадують, а ось Путін "здається, у нас був".

ЗА АРХІТЕКТОРА І ЛІС - ДОПЛАТА

Фешенебельні селища (клас "де-люкс" - де особняки від $ 1 млн і вище, а найдорожчою тут вважається садиба Євразія, вартістю в $ 100 млн) на Рубльовці оточені парканами висотою до 6 метрів. З чого складається ціна на будинок за таким парканом?

"Найдорожча складова на Рубльовці - земля. Ще в 1997-му" сотка "коштувала приблизно $ 25-50 тисяч, - розповів нам Євген Лукінов з агентства нерухомості, який вже 15 років торгує будинками і землями, в т.ч. і на Рубльовці . - А 2000-го криза закінчилася і ціна стала рости, в 2002-му "сотка" коштувала там вже від $ 200 тисяч. Зараз користуються попитом ділянки вартістю від $ 1 500 000. Сьогодні "сотка" в Барвисі (7 км від Москви) варто $ 350 тис., на Ніколіна горі (22 км від Москви) - $ 120 тис., а в Чігасово (27 км) - до $ 60 тис. Участок для рублевського будинку може складати і гектар, але б дет не менше 25 "соток" землі. Тому що про заходи пожежної безпеки до паркану потрібно витримати не менше трьох метрів з одного боку будинку, і 5-6 метрів - до дороги. На останньому "плямі" будуємо сам будинок. За ім'я архітектора, який побудував котеджне селище або особняк, доведеться доплатити 10-15% від загальної вартості будівельно-монтажних робіт. Багато будинків там побудовані дуже модним Олексієм Івановим, або ось Олена Барене побудувала котеджне селище в стилі "Шале". Є селища в силі неокласицизму, є - готика ... Але при всій різноманітності багато покупців потім перебудовують будинки "під себе". Я, наприклад, знаю одного великого банкіра, який побудував абсолютно круглий будинок: він вважає, що кути - концентратори поганої енергії. У них же все по фен-шую. Якщо ділянка розташована серед соснового бору, то може коштувати до 30% дорожче, ніж той, який в поле, а за змішану зону націнка - 10-15% вартості ".

Середня площа будівель - 1000 кв. м. "Крім того, на території садиби, як правило, - гараж на кілька машин, - продовжує Лукінов, - будиночок для прислуги, сауна або лазня, часто - басейн. А в планування входить кабінет, хазяйська спальня з окремим санвузлом, 5 10 спалень для інших домочадців і гостей, вітальня, тренажерний зал, більярдна кімната і винний льох, у багатьох є зали для картинних галерей. З внутрішньої обробки популярна ліпнина на стелях, тиснення золотом, шовкові шпалери і оформлення кімнат в різних стилях - східному, китайському ... ". Особливу увагу рублевци приділяють охороні. Для селища "де-люкс" - відеоспостереження по всьому периметру, охорона на в'їзді в селище і ділянок зокрема, дротові системи по контурах як селища, так і власних ділянок, а також є подвійні паркани, між якими бігають собаки.

МІСЦЕВІ ТОРГУЮТЬ І СЛУЖАТЬ


Бабусі. Працювали на дачах Радміну, тепер торгують яйцями по 100 рублів (25,5 грн.) За десяток

Місцеві жителі Рубльовки живуть і в приватних будиночках (у кого ще дивом не купили ділянку), і в багатоповерхівках - словом, скрізь, крім закритих селищ. Досить великий мікрорайон - Горки-10. Там і вдома з квартірамі- "готельками", і з більш сучасними багатоквартирними комплексами, і приватні будиночки. Тут вже ціни на продукти близькі до тих, що в центрі Москви (в матеріалі все перераховано на гривні за курсом НБУ). Фрукти на місцевому ринку коштують лише на 3-5 грн. / Кг дорожче, ніж на наших розкладках у метро, ​​а свіжа свинина (реберця) - так і зовсім від 37-38 гривень. А ось і риночек, де бабусі торгують домашніми заготовками - варенням, соліннями і іншою їжею. Накручують жорстко: блюдце квашеної капусти, 450-грамова баночка щавлю або десяток яєць - все по 25,5 гривень. А 330-грамова баночка малини - вже близько 40 гривень!

"Все зі своїх городів, які у нас забирають ці багатії прокляті!" - не визначилася відразу, то скаржитися, то чи хвалитися, баба Ганна. Правда, прокльони на адресу багатіїв тут незрозумілі: всі ці бабусі, за їхніми ж визнанням, все життя пропрацювали спершу на міністрів Союзу - на їх дачах і в санаторіях, маючи в порівнянні з багатьма іншими жителями країни і хороші знайомства, і хороші зарплати. Тепер же, обслуговуючи багаті будинки, годуються їхні діти, а у самих бабусь купують продукти "все знамениті, що тут живуть". І продаючи свої земельні ділянки, такі бабусі стають чи не мільйонерами. За їх словами, сьогодні багаті платять обслуговуючому персоналу "по-різному": "У мене знайома працює прибиральницею в будинку, - каже баба Ася, - так їй за день платять 2-3 тисячі (до 750 гривень. - Авт.)"; "А моїй знайомій, - каже її подруга, - всього 1200 (300 гривень. - Авт.)".

"Тут було близько 150 дач міністрів в 50-х роках, - розповідає баба Ганна. - Пам'ятаю, як в 47-му ми водопровід їм копали. Синку мій зараз працює в" Соснах "(пансіонат. - Авт.) - меблі робить. а дочка будинок прибирає. Платили довго 1500 в день (400 грн.), а тепер перейшла туди, де 4000 (1000 грн.) платять ".

За визнанням бабусь, їх знайома дівчина там в перерахунку на гривні нині отримує 10 000 в місяць, а ось інша - вже дві тисячі євро (понад 21 тисячі гривень), а "всяким іноземним нянькам по п'ять тисяч євро платять". В хорошому особняку можуть бути кухарі, офіціанти, швейцар, водії, садівник, няня або гувернантка, дівчина там, прибиральники і, звичайно, охорона - 10-12 чоловік вважається нормальним штатом помічників по дому. За їх же визнанням, зараз все більше в пошані темношкірі гувернантки: "Понавипісивают собі, де вже нашим прилаштуватися?". На білбордах по шосе ми і справді бачили не одну рекламу з пропозиціями найняти своїм дітям филиппинок. "Чому саме їх?" - поцікавилася "Сегодня", зателефонувавши по одному з номерів. "Тому що вони - хороші носії англійської мови, - сказали нам на іншому кінці дроту. - До того ж дуже чемні. І істотно дешевше цінують свою працю, ніж американки або англійки".

"СЕЛО РОЗКОШІ" І ІНФРАСТРУКТУРА

На Рублево-Успенському шосе можна купити все необхідне, не виїжджаючи до Москви, включаючи послуги. Є там торгові центри, аптеки, банки, стоматологічні, медичні центри, гастрономи. При в'їзді в Барвиху по праву руку - "Барвиха Luxury Village" ( "Село розкоші"). Це концертний комплекс, куди квитки можуть коштувати і 25 тисяч гривень (за столик), і більше, з залом на 750 місць, де співали живцем Елтон Джон, Пласідо Домінго, Хосе Каррерас ... А далі, по цій же стороні дороги, йдуть бутики - Gucci, Prada, Chopard, салони Frette, Bvlgari, Ferrari, Maserati ... Все 37 салонів вдають із себе ансамбль з дерев'яних будівель у формі квадратів і зроблені з канадського кедра.

Найвідоміший гастроном - "Жуковка Гурме". Ми відразу попрямували до стелажів з сирами. Французькі - в великому асортименті! Спробували перевести ціни в гривні і спершу здивувалися - як-то в середньому відсотків на 20-30 дешевше виходило, ніж в київському супермаркеті. Придивилися: так це ж за 100 грамів (близько 100-120 грн.)! Ковбаси продаються від 63 грн. / 100 г, шоколад в середньому - 75 грн., Тобто плитки і по 125 грн., Або ось упаковка "Рафаелло", яке у нас коштує гривень 26 за коробочку, там коштує 400 рублів, тобто на наші - всю сотню.

Уздовж шосе стоять намети, де торгують переважно азербайджанці фруктами, квітами і консервацією. Квіти там стоять, приблизно як і в центрі Москви. Зовсім інша річ у "Гурме", де гілка орхідеї - 400 грн., Невелика кошик з троянд та інших квітів - 2275 грн. А в салоні "Незвичайні букети" можна замовити композиції, букети, подарунки на будь-який випадок - з огляду на стать, вік, рід занять одержувача і привід ... І вкластися від пари сотень гривень до десятків тисяч.

З консервації - цілий "город" в банках з огірків, помідорів, перцю, баклажанів, цукіні і всяких асорті. Маленька баночка з овочами коштує від 25 гривень, трилітрова банка з помідорами, наприклад, - 125 грн.

САЛОН КРАСИ. Пам'ятаючи, що обов'язковий пункт у розпорядку дня рублевской дружини - відвідування салону краси, ми зайшли в один з них - мережі Aldo Coppola. "Напевно, у вас тут багато знаменитостей обслуговується?" - питаю на вході в комплекс. "Так все, хто живе тут, все і є, - каже охоронець. - Наш салон адже сама Путіна відкривала! Тому всі вони сюди і їдуть". З знаменитих клієнток салону - Наталя Корольова, Крістіна Орбакайте, Лоліта Мілявська, Анастасія Волочкова.

Привести себе в порядок за один присід обійдеться більше, ніж річна зарплата середньостатистичного українця. Так, підстригтися жінці обійдеться до 2300 грн. (Всі ціни перераховані на гривні за курсом НБУ. - Авт.), Пофарбувати волосся хною - до 3660 грн., Омолодитися лазером - 5985 грн. Зробити манікюр коштує 1100 грн., Але покрити нігті, наприклад, французьким манікюром - ще 335 грн., А ось художній розпис одного нігтя - 200 гривень! Таким чином, манікюр з розписом буде коштувати 3100 грн. Педикюр без покриття - 1700 грн., А "по повній" - 3700 грн. Цікавий пункт "епіляція бікіні або під пахвою", де один квадратний сантиметр коштує 162 гривні. "Округливши" навскидку зони до 20 см, отримуємо 3240 гривень. Ми спробували прикинути, скільки коштує навести красу дамі на світський прийом, включивши туди стрижку, вечірню зачіску, макіяж, декорування декольте, манікюр і педикюр з розписом нігтів, а також епіляцію ніг і інтимних зон (див. Інфографіку). Вийшло 22 169 грн. Однак!

ЗА ТАНЕЦЬ КОЗИ - 6250 ГРН. Багато обивателів, надивившись скетчкому "Наша Раша", вважають, що і звалища на Рубльовці - елітні. Але їх там немає зовсім. Сміття з баків вивозять на полігон під селищем Часци.

Уздовж дороги, Звичайно ж, маса білбордів, де рекламуються бутікі одягу і взуття, годинник найдорожчих марок, турфірми, но найчастіші щити - з рекламою котеджних містечок. А ще - щити з новомодної послуги зоопсихолога. Ми зателефонувалі за Вказаним номером, и женщина, что уявити Анною, пояснила нам, что Говорити тут доводитися здебільшого про собак и кішок. Писав, гавкає, лякається, є якісь проблеми в поведінці - це до зоопсіхології. Если ж тварина нужно відресіруваті, то - до тренера. Анну НЕ збентежів наше замовлення, коли ми сказали, что Ведмідь нужно "поясніті", хто его господар, а козу хотілося б Бачити Танцююча для гостей. Уточнивши вік кози, вона відповіла: "Незвичайний, звичайно, замовлення. У мене не було досвіду роботи з такими тваринами, як ведмідь. Але є контакти людини, який працював в цирку, у нього багатий досвід спілкування з дикими тваринами. А ось що стосується кізоньки, то тут все простіше, я б взялася навчити її танцювати, ми могли б все організувати буквально на наступному тижні. Думаю, вкладемося в 10 занять (плюс-мінус пару, залежить від характеру тварини), вартість одного - 2500 рублів (625 гривень . - Авт.) ".

Поговоривши з покупцями фешенебельних торгових центрів, ми з'ясували, що сьогодні на Рубльовці модні тварини - це міні-конячки. Наприклад, породи Фалабелла (висота в холці - 50-75 см, вага близько 50-60 кг). Популярними є і коти найбільшої породи мейн кун (вагою до 15 кілограмів), абессінскіе кішки, ящірки агами, а також все частіше багаті люди набувають кіз - модний сільський стиль життя, така собі "витончена простота".

ХРАМ ПРЕМ'ЄРА ТІЛЬКИ ВІДКРИЛИ


Усередині храму - лепота!

У кожному селищі на Рубльовці - церковця або капличка. А ось в Усова височіє собор побільше. У його дворі - гарненька дитячий майданчик для малюків, на території - кілька охоронців. Воскові свічки там - від 7,5 до 100 грн. звичайні, а по 175 грн. - великі, з візерунками. Продає їх Наталя розповіла нам, що освячений цей храм лише 5 липня цього року. Охрестити дитину в ньому коштує 700 грн., А повінчатися - близько 890 грн.


Чиїм піклуванням - сказано

Але як тільки мова зайшла про те, на чиї гроші збудовано церкву, Наталія насупилась: "Будь ласка, до настоятеля з цим питанням. Жертводавець був один, більше нічого не скажу!". Напруженість в поведінці Наталії розкрилася при прочитанні таблички біля входу, де сказано, що храмовий комплекс був побудований "піклуванням голови уряду Російської Федерації Володимира Володимировича Путіна".

ДЕШЕВІ ОФІСИ, А ВІЛЬНИХ КОМУНІКАЦІЙ - НІ


"Резиденція на Рубльовці". Офіс обходиться в $ 13 тисяч на місяць

Офісних містечок на Рубльовці мало. Наприклад, до них відноситься "Резиденція на Рубльовці" в селищі Усово, де розташовані головні офіси великих інвестфондів "Icon private equity", "Marshall Capital Partners", та ін. Оренда офісів там дешевше, ніж в центрі. "Наш офіс займає близько 200" квадратів ", - розповіла нам прес-секретар" Icon private equity "Катерина Романовська. - І обходиться в місяць близько $ 13 тисяч".

Окремо варто розповісти про адміністраціях селищ. "Купуючи будинок, ви стаєте членом якогось чи то кооперативу, то чи некомерційного партнерства, які обслуговують селище, - проконсультував" Сегодня "ріелтор Євген Лукінов. - Крім будинків це і соціальна інфраструктура всередині поселення - магазини, масажні кабінети, басейни, СПА-салони і так далі, і, звичайно, інженерні комунікації. Будь в селищі 10 будинків або 100 (максимальна кількість), внески на обслуговування розкладаються на всіх ". Щомісячна плата для бізнес-селищ - 6300-7500 грн., А для елітних - до $ 5000. Ціни диктують керуючі селищами.

На сьогодні Рублівка заселена дуже щільно, майже відсутні вільні потужності з комунікацій, жителів дістають пробки. І Вип'єм поступово освоюють інші шосе - Калуське, Новоризьке (там живуть Андрій Макаревич, актори Сергій Светлаков, Олександр Балуєв, купили особняки Діма Білан і Валерій Меладзе). Але основна маса рублевцев за спостереженнями ріелторів поки переселятися не збирається.

Читайте найважлівіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "На Рубльовці подають лосятину від Михалкова, а сотка землі коштує $ 350 тисяч". інші Світові новини Дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Медведєва Олена

Если ви нашли помилки в тексті, віділіть ее Ведмедики и натісніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати ПОВІДОМЛЕННЯ про помилки автора?

Віділіть некоректно текст ведмедика

Дякуємо! ПОВІДОМЛЕННЯ Відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

З чого складається ціна на будинок за таким парканом?
За їх же визнанням, зараз все більше в пошані темношкірі гувернантки: "Понавипісивают собі, де вже нашим прилаштуватися?
Quot;Чому саме їх?
Quot;Напевно, у вас тут багато знаменитостей обслуговується?