Реклама
Реклама
Реклама

Барвиха не хоче об'єднуватися

Одинцовский район хочуть перетворити в єдиний міський округ Одинцово. 15 муніципалітетів проголосували за, проти одна Барвиха. Що кажуть мешканці цього невеликого, але дуже відомого сільського поселення? Одинцовский район хочуть перетворити в єдиний міський округ Одинцово

Фото: Олексій Філіппов / ТАСС

Одинцовский район, де розташоване барвіхінскій поселення, хочуть перетворити в єдиний міський округ Одинцово. У нього, як передбачається, увійде і Звенигород. Але Барвиха єдина проголосувала проти.

Ідея перетворити Одинцовский район в міський округ обговорювалася вже давно. Влада пояснювали її бажанням прибрати диспропорцію: мовляв, одні поселення, наприклад Барвиха, не знають, на що витратити гроші, а іншим не на що побудувати дитячі майданчики. А так все буде в єдиному котлі.

Деякі поселення, наприклад Кубинка, раді: керівники скаржаться, що Міноборони не виділяє гроші на військові містечка, а так, може, щось і перепаде. Але при входженні в міський округ будуть втрачені сільські пільги, а в Барвисі дозволять будувати висотки, говорить мешканка Ірина Бузина:

За словами місцевих жителів, пенсіонери та інваліди отримують доплати від адміністрації Барвихи, також є пенсійні пільги з податку на землю і нерухомість - всього цього вони бояться втратити.

Крім Барвихи «лакшері» є і Барвиха звичайна, де живуть звичайні сільські жителі. При цьому з бюджету Барвихи - а це близько 800 млн рублів - щорічно в бюджет Підмосков'я віддаються чималі суми в розмірі 200-300 млн рублів, говорить депутат сільського поселення барвіхінскій Валерій сенкью:

Але поки результати такі: 15 муніципалітетів Одінцовського району проголосували за об'єднання в міський округ, проти - одна Барвиха. Правда, місцеві ЗМІ звертають увагу , Що слухання проходили в незручний час - о 17 годині в будній день, і більшість жителів взагалі не знали про те, що відбувається.

А ось актор Леонід Ярмольник, що живе в селі Подушкино, підтримує об'єднання в міський округ:

Жителі Барвихи сподіваються провести референдум, але він поки під питанням - документи не передані в виборчком. Підсумкове рішення прийматимуть місцеві депутати. І Одинцовский район може стати міським округом вже в грудні, якщо, звичайно, на це не вплинуть жителі одного невеликого, але дуже відомого сільського поселення.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Що кажуть мешканці цього невеликого, але дуже відомого сільського поселення?
Ru в ваші джерела новин?