Реклама
Реклама
Реклама

Холдингова компанія «Барнаульський верстатобудівний завод» в 2012 році випустила продукції на 2 млрд 200 млн рублів

7 лютого 2013 р 14:47

Такого результату досягнуто в результаті великої роботи по технологічного переозброєння підприємства.

Протягом декількох років Барнаульський верстатобудівний завод реалізує ряд інвестиційних проектів по реконструкції виробництва заводів, що входять в структуру холдингу. Вони спрямовані на кардинальне перетворення виробничих процесів.

Інвестиційний проект «Переоснащення і модернізація інструментального виробництва ЗАТ« Барнаульський патронний завод »отримав підтримку з крайового бюджету у вигляді субсидування частини банківської процентної ставки за залученими кредитами. Загальна сума наданої в 2011-2013 роках держпідтримки складе близько 4 млн рублів.

«Якість продукції, обсяги її виробництва і державна підтримка, яка надається підприємству, нерозривно пов'язані. Забезпечити виробництво продукції, яка затребувана споживачем, можна тільки на сучасній технологічній базі. Покупці із задоволенням беруть продукцію нашого патронного заводу. Значить, потрібно виробляти її більше. Але ситуація, що технологія інструментального виробництва не дозволяла значно збільшити обсяги виробництва продукції, зберігаючи її якість », - розповів генеральний директор ВАТ ХК« Барнаульський верстатобудівний завод »Віктор Яшкін.

Інструмент на підприємстві виготовляли на універсальному обладнанні, при цьому все залежало від кваліфікації робітника. Наскільки гостра сьогодні потреба промислових підприємств в кваліфікованих кадрах, відомо всім. Тому керівництво холдингової компанії прийняло єдине правильне рішення - провести реконструкцію інструментального виробництва. «Ми чітко розуміли, яке обладнання нам необхідно. Кошти на його придбання потрібні чималі. Тому зі своїми пропозиціями щодо реконструкції виробництва ми звернулися в Адміністрацію Алтайського краю. Наші ідеї підтримали, ми отримали дуже дешеві кредити і закупили сучасне обладнання. Сьогодні на стадії виготовлення інструменту ми не залежимо від кваліфікації робітника. На новому обладнанні у нас працюють молоді хлопці, відсотків 80 з них мають вищу освіту. Вони пишуть програми, вводять їх в комп'ютери нових верстатів, і машини роблять нам інструмент швидко і дуже точно. В результаті ми змогли наростити обсяг кінцевої продукції - спортивно-мисливських патронів », - підкреслив Віктор Яшкін.

В результаті ми змогли наростити обсяг кінцевої продукції - спортивно-мисливських патронів », - підкреслив Віктор Яшкін

Такий же спосіб розвитку вибрали в холдингової компанії і для ще одного її підрозділу - ХК «Алтайталь». Бізнес-проект реконструкції Тельферний виробництва запропонували досить переконливий, тому інвестиційна комісія його схвалила. За підтримки Адміністрації краю (підприємству компенсують 2/3 ставки рефінансування по кредитах на придбання необхідного обладнання) вдалося повністю перебудувати виробництво. Сьогодні «Алтайталь» поставляє своїм клієнтам практично всі, що їм необхідно: більше 180 модифікацій талів і кранів загальнопромислового, пожежо- та вибухо-безпечного виконання. Продукція цього підприємства використовується і в атомній енергетиці. «Крім електричних талів ми тепер випускаємо механізми підйому і переміщення вантажів для мостових кранів вантажопідйомністю до 60 тонн. Ще 3-4 роки тому нам це здавалося фантастикою, сьогодні ми це робимо. Держпідтримка дозволила нам досить швидко переозброїти підприємство. Всього на сьогоднішній день на реалізацію двох інвестиційних проектів ми витратили близько 300 млн рублів. 20% цієї суми - наші кошти, решта - кредитні ресурси, які ми отримуємо на дуже привабливих умовах: дві третини ставки рефінансування по ним погашаються завдяки субсидіям з крайового бюджету », - розповів Віктор Яшкін.

Плани розвитку виробництва холдингу реалізованими інвестпроектами не обмежені, керівництво Барнаульского верстатобудівного заводу завершує розробку ще одного масштабного бізнес-проекту. Мільйони одиниць виробленої продукції і мільярди рублів від її продажу - це показники, важливі і для кожного працівника підприємства, середня заробітна плата на якому в 2012 році зросла на 16,5%.

Фото Е. Налимова