Реклама
Реклама
Реклама

ТОП скандальних нічних клубів Криму: від масових розстрілів до інтимних розваг

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

17 лютого 2012, 8:15 Переглядів:

У клубі "86" дівич-вечір закінчився оргією. Фото: А. Лохвицький.

За словами ветерана кримської міліції, який попросив не називати його чин і прізвище, ситуація з громадським порядком на вулицях міст півострова і в розважальних закладах, незважаючи на часті ексцеси, зараз набагато спокійніше, ніж це було 10 років тому.

"Безумовно, нині безпечніше, - говорить ветеран. - Згадаймо хоча б 2001 рік, коли в розшуку перебували 55 осіб, які обвинувачувалися у вчиненні особливо небезпечних злочинів: вбивства, грабежі, розбої. Більшість з них були озброєні, продовжували свої злодіяння, навіть ховаючись від правоохоронців. Небезпечно було! Ідеш, назустріч - начебто нормальна людина. Ти йому: "Здрастуйте!", а він витягує пістолет - і немає тебе в живих. Так вийшло з хлопцями з патрульно-постової служби, вбитими в 2001 році на вул . Гагаріна (Москольцо). Вони підійшли до двох ужчінам (одягненим в капелюхи і випрасуваних костюми): "Здоров'я бажаємо! Сержант Колосов. Пред'явіть, будь ласка, ваші документи ". Ті у відповідь:" Вам паспорт або права? ", Руку в кишеню, дістали стовбури - і поклали пацанів. На очах у всієї тролейбусної зупинки, серед білого дня. У будь-який момент не тільки простого громадянина, але і міліціонера - джерела небезпеки для злочинця - могли вбити! Не можна було спокійно ходити вулицями! - з гіркотою згадує досвідчений оперативник. - Зараз такого, звичайно, немає. але розвивається загальна розхлябаність! Кажуть: "свобода", а я впевнений - безвідповідальність і громадянина, і правоохоронця, і Госс руктури. Школяра не карають, якщо приходить на уроки п'яний або матюкається прилюдно. Наші не займаються громадським порядком - чекають, коли дадуть команду зверху. Один не працює, тому що сторожить дядька з великими грошима. Інший не займається порядком, тому що такий крутий - "займається оперативною роботою". Третій сидить в кабінеті і пише паперу ... ".

Вбивство і підпал в "2 капітанів"

В ніч з 10 на 11 грудня 2006-го тут був убитий бармен, а сам клуб горів. Колишній охоронець клубу, 24-річний хлопець, прийшов сюди, щоб розжитися грошима. Дочекавшись догляду всіх клієнтів, він увійшов всередину і завдав екс-колезі бармену 10 ударів ножем, забрав 800 грн і мобілку. Потім злочинець розлив в кімнатах наявний алкоголь і підпалив його. Вбивця потрапив за ґрати. Після перепланування і до цього дня в будівлі працює бар "100pudoff". У минулі часи в "2 капітанів" виступали Земфіра і Борис Гребенщиков.

Зараз. У тій же будівлі, але з іншого боку - бар "100pudoff". Фото: А. Лохвицький

У клубі "86" дівич-вечір закінчився оргією

Популярний нічний клуб Сімферополя - "86" (зараз - "М-клуб" на вул. Київській) - потрапив до нашого списку завдяки тамтешній "полунички". Про одну з відвертих вечірок стало відомо, коли в інтернет потрапили фотографії з дівич-вечора: в 2007-му тут зібралися студентки вузів АРК і під заклики провідних накачалися алкоголем. Після панянки танцювали на столах, роздягалися за коктейль. На довершення влаштували імітацію оргії зі стриптизерами. І якщо хлопці лише розпусна танцювали, то дівчата дозволяли собі куди більш огидні дії.

На Київській. Скандальний "86" закрили, зараз тут - "М-клуб". Фото: А. Лохвицький

Власника "Z" били на порозі клубу

Нічний клуб "Z" (зараз тут клуб "Rise") на пр-ті Кірова сумно прославився 14 лютого 2010-го: на порозі клубу був убитий його власник росіянин Зайнудін Зайнудін. Компанія міліціонерів влаштувала дебош в "Z", б'ючи людей. Потім харківський майор Віктор Савінов і севастопольський старлей Андрій Каштанов напали на Зайнудінова, коли той намагався їх випровадити. Майстри спорту з рукопашного бою завалили бізнесмена, завдали йому смертельні удари і зникли на авто. Злочинці отримали 8 і 9 років в'язниці.

На пр-ті Кірова. Замість клубу "Z" тут влаштувався "Rise". Фото: А. Лохвицький

Національні розборки в "Коттоне"

До лікарні потрапили 9 людей з пораненнями грудей та черепно-мозковими травмами. На чолі погромників виявився тоді ще член Ради представників кримськотатарського народу при президенті України Куртсеіт Абдуллаєв. Приводом до нападу стало побиття скінхедами 19-річного Ділявера Максудова. Його земляки вирішили покарати кривдників - там, де, за їх припущенням, найлегше знайти бритоголових.

Рок-бар. Продовжив роботу через пару років після побоїща. Фото: А. Лохвицький

Охоронець в "Троє" забив ногами клієнта

Рік тому, 23 лютого 2011-го Ослави клуб "Tроя" (пр-т Кірова), коли його сек'юріті, раніше судимий за розбій 38-річний сімферополець, побив до смерті 27-річного відвідувача. Причиною конфлікту між ними послужили образи молодою людиною бодігарди. Той бив кривдника руками і ногами по голові і тулубу. хлопець втратив свідомість , А злочинець виволік бездиханне тіло на вулицю і кинув неподалік від закладу. Вбивцю затримали, доказ провини - відео камер спостереження, що спрацювали під час бійки.

"Троя". Після трагедії заклад працює в колишньому режимі. Фото: А. Лохвицький

"Звір" зрешетив "Міраж" з "Надією"

Два сімферопольських закладу проходили по зведеннях міліції в лихих 1990-х: кафе-бари "Надія" і "Міраж" зрешетив з автомата один з штатних кілерів кримської ОЗГ на прізвисько Звір, якого засудили до довічного ув'язнення. В "Надії" він влаштовував розправу над конкурентами двічі - в січні і грудні 1995-го: загинула одна людина, більше 10 були поранені. А на місце збору "греків" (вул. Желябова, зараз - магазин) в "Міражі", він з підручними налетів з в лютому 1996-го: від куль "відморозків" загинуло 7 осіб та 8 поранені.

Магазин. Розташовується в приміщенні, де розстріляли людей. Фото: А. Лохвицький

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "ТОП скандальних нічних клубів Криму: від масових розстрілів до інтимних розваг". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Лохвицький Олексій

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ті у відповідь:" Вам паспорт або права?