Реклама
Реклама
Реклама

У скільки одеситам обійдуться травневі свята

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

30 квітня 2013, 9:21 Переглядів: 30 квітня 2013, 9:21 Переглядів:   Напередодні травневих свят одесити поспішають запастися всім найнеобхіднішим

Напередодні травневих свят одесити поспішають запастися всім найнеобхіднішим. Фото: 24smi.org.

Напередодні травневих свят одесити поспішають запастися всім найнеобхіднішим для приємного відпочинку на природі. У магазинах змітають з полиць не тільки начиння для приготування м'яса на вогні - решітки гриль, шампури і мангали, - а й солідні набори для барбекю. З новинок - спецнабору для пікніка, упакований в окремий кейс, куди входять ізотермічна сумка-холодильник, столові прилади з нержавіючої сталі, тарілки, чашки, склянки, сільнички, ножі, пластикова дошка для нарізування, штопор, відділ для серветок. Коштує така "чудо-сумка" під 1000 гривень, і, як кажуть продавці, особливим попитом такий набір у покупців не користується. "Якщо одноразовий посуд розкуповують одразу, то набори для пікніка можуть знаходиться в магазині рік і більше. Покупці не беруть, тому що дорого. Цей товар розрахований на заможних людей, які можуть витратити на пікнік велику суму. Але ж і якість посуду зовсім інше. До того ж пластиковий посуд після разового використання викидають, а цей набір може служити роками ", - розповіла продавець-консультант одного з гіпермаркетів Ольга.

З сонцезахисних аксесуарів найактивніше беруть парасолі, кажуть продавці. А ось намети і спальні мішки для ночівель - менше. Як і раніше, йдуть на ура недорогі спорттовари: бадмінтон, м'ячі, масажні іграшки для малюків. "Перед травневими святами молоді матусі дуже часто купують для своїх діток масажні м'ячики. Вони безпечні і коштують недорого", - розповіла продавець. В цілому ціни на товари, в порівнянні з минулим роком, піднялися несуттєво: на 5-10%, кажуть торговці. Для тих, хто не хоче витрачати зайвого, слід пошукати товари б / у (можна заощадити до 50%).

А ще - ні в якому разі порушувати правила відпочинку. На штраф можна напоротися, паркуючи машину, розпалюючи багаття і кидаючи сміття в зеленій зоні. "Всі ці порушення тягнуть за собою штраф від 340 до 1360 грн. Розмір штрафу визначає адміністративна комісія", - розповіла завсектором моніторингу міського департаменту екології Катерина Слободян . До слова, мерія організувала для маевщиков кілька спецзон, де на період свят будуть встановлені безкоштовні мангали для всіх бажаючих. "Мангали встановлені для того, щоб відпочиваючі розпалювали багаття в спеціально відведених для цього місцях", - розповіла співробітник прес-служби міськради Наталія Мальцева. У спецзони можна приходити як зі своїми мангалами, так і без, а смажити м'ясо потрібно буде самостійно.

ПІД КЛЮЧ. Для тих, хто не хоче псувати відпочинок нудними покупками і зборами, взяти цей обов'язок на себе пропонують івент-агентства. Організатори урочистостей кажуть, що маївка під ключ останнім часом все більше користується попитом. Замовити послугу за кілька днів до травневих свят практично нереально - в івент-агентствах все розплановано до кінця місяця, запевняють організатори урочистостей. Найпоширеніший вид відпочинку на природі - так званий кейтеринг (виїзний ресторан). Як правило, в таких поїздках додатково оплачується установка наметів. Один намет обійдеться приблизно в 1400 грн, або ж від 80 грн за 1 кв. м. Поїсти шашличка, чи не морочачи собі голову, обійдеться від 450 грн з людини. А ось шоу-програми під час пікніків організаторам святкувань замовляють не часто. Великим попитом користуються спортивні програми з іграми та естафетами. "Як правило, такі програми тривають не менше 6 годин і розраховані на велику кількість учасників. У нас практично завжди популярні спортивні ігри, наприклад," Робінзон "або" Сплав ", коли учасники пливуть по річці на човнах на швидкість", - розповіла співробітниця івент-агентства Наталія. Розім'яти м'язи на природі коштує від 400 грн з людини. Трохи дешевше - барбекю під музику. Час гри виконавця стартує від 350 грн. За виступ колективу доведеться викласти від 1200 до 1600 грн, в залежності від кількості музикантів і використовуваних інструментів.

БЕЗКОШТОВНІ МАНГАЛИ. З 1 по 6 травня одесити зможуть безкоштовно скористатися 16-ю мангалами, встановленими на спеціально обладнаних для цього місцях, повідомляє прес-служба міськради. Майданчики будуть розбиті на території КП "Гідропарк Лузанівка", у кафе-барів "Ковбой", "Нірвана" і "Робінзон"; в лівому крилі пляжу "Аркадія" - за адмінкорпусом КП "Узбережжя" і за огородженій будмайданчиком "Перлина". За два прилади розмістять на пляжах "Дельфін" (у адмінкорпусу) і "Отрада" (між Трасою здоров'я і кафе "Екватор"), а на "Ланжероні" обладнають аж п'ять місць, де можна буде посмажити шашлик. У Київському районі мангали до послуг одеситів на 11-й, 12-й, 13-й, 14-й і 15 станціях Великого Фонтану (по одному). "На території, де будуть проходити маївки, будуть виставлені додаткові сміттєві контейнери і біотуалети. Після закінчення травневих свят на території одеських схилів планується масштабна прибирання", - повідомив віце-мер з питань житлово-комунального господарства Анатолій Орловський.

Після закінчення травневих свят на території одеських схилів планується масштабна прибирання, - повідомив віце-мер з питань житлово-комунального господарства Анатолій Орловський

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У скільки одеситам обійдуться травневі свята". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Інна Квасівка

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ