Реклама
Реклама
Реклама

Історія переселенця: як відкрити в центрі Львова кафе і працювати "без алкоголю"

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

5 березня 2015 року, 7:31 Переглядів: 5 березня 2015 року, 7:31 Переглядів:   Руслан Аблямитов

Руслан Аблямитов. Фото: Т. самота.

Руслан Аблямитов - переселенець з Сімферополя. До Львова Руслан приїхав в травні минулого року. За цей час він встиг перевести з Криму сім'ю, відкрити кафе і навіть працевлаштувати кількох місцевих в самому центрі столиці Галичини. Ми зустрілися з Русланом в його кафе, де кожна, навіть найменша деталь, нагадує про Крим .

Причини виїзду з Криму

"Коли в Криму відбулися всі відомі події, мені і моїй родині там стало некомфортно, ми були не згодні з ситуацією на нашій землі ситуацією і вирішили переїхати на материкову Україну. Спочатку це б Київ, я поїхав в" розвідку "в кінці квітня минулого року . Останні скільки років я займався громадським харчуванням, це моє хобі і основний заробіток. За освітою я - менеджер , Але в 90-роки, коли багато татари-переселенці повернулися до Криму з Середньої Азії, я почав вчиться в університеті і підробляти в ресторані офіціантом. Там почав цікавитися кухнею, перейшов на кухню, і мені сподобалося ", - згадує власник закладу.

Там почав цікавитися кухнею, перейшов на кухню, і мені сподобалося , - згадує власник закладу

Фото: Т. Самот

Майже місяць Руслан досліджував "ресторанний" ринок в столиці, але не побачив там для себе місця. "Розумієте, там представлено дуже багато" кухонь ", і в Києві занадто прискорений темп життя. Люди там - індивідуалісти, вони зайняті собою, їм не до інших. Як варіант, з'явився Львів, де вже влаштувалися кілька наших земляків. В результаті, вибір зупинився на західній Україні. Львів - хоч і місто велике, але дуже затишний і теплий, де дуже відкриті і чуйні люди. Крім цього, до нашої появи тут не була представлена ​​кримсько-татарська кухня. Мені тут сподобалося, я почав шукати приміщення під кафе , а потім перевіз дружину і чет верих дітей ", - розповідає Руслан.

Як вдалося відкрити бізнес

"Я не звертався за допомогою ні до влади, ні до благодійних організацій. Місце під кафе в центрі міста знайшов сам через місцевих маклерів. Приміщення підбирав за принципом, щоб якомога менше змінювати дизайн. Я ставлюся до підприємців середнього класу, в Криму ми теж орендували кафе, тому переїхати сюди мені не становило особливих проблем ", - продовжує Руслан.

Коли, в червні минулого року, наш герой визначився з роботою, то перевіз сім'ю. "Ми зняли приватний будинок в передмісті Львова, щоб бути ближче до землі, та й дітям на повітрі краще - у мене дві дочки і два сина. Дві кімнати в будинку - для нас і одна для гостей, адже люди продовжують приїжджати з Криму і їм потрібно десь зупинитися. Ось і допомагаємо. до цього, поки не було нічого свого, майже місяць я жив в готелі "Катерина", що на окружній трасі. Тамтешній директор приймав усіх нужденних і допомагав багатьом переселенцям ", - говорить наш співрозмовник.

Тамтешній директор приймав усіх нужденних і допомагав багатьом переселенцям , - говорить наш співрозмовник

Фото: Т. Самот

За словами Руслана, створити східну атмосферу в столиці Галичини вдалося за допомогою особливих деталей. Це - музика, м'які дивани, картини відомого кримського художника, які там же можна купити. З персоналу - двоє кримчан і двоє місцевих. Як стверджує господар, який і сам нерідко виконує роботу кухаря, львів'яни дуже швидко освоїли східну кухню і вже самостійно можуть приготувати багато страв.

"В релігії мусульман є таке поняття - Бог наказав тобі доля і ти повинен виконувати свою роботу найкращим чином. Я знайшов місце, створив умови, готую смачну їжу - а все інше - в руках Господа", - пояснює Руслан.

Всі рецепти - з кримської "родзинкою"

"Велика частина нашого меню зустрічається в кухні багатьох східних народів - узбеків, вірменів, азербайджанців. Ми вносимо тільки певні" татарські "риси в рецепт чебуреків, шашлику, кебаба або пельменів. З постачанням продуктів проблем немає." Використовуємо баранину, телятину, курку, овочі і спеції. Ніякої свинини і алкоголю ", - розповідає власник кафе.

Ніякої свинини і алкоголю , - розповідає власник кафе

Фото: Т. Самот

До речі, як згадує Руслан, перші відвідувачі дуже довго шукали в меню спиртне і навіть дивувалися, як кафе може працювати без алкоголю. Але потім звикли - тепер приходять цілими сім'ями, з дітьми. Відвідує кафе також багато туристів і мусульман, які знаходять тут "дозволену" кухню.

Про ностальгії за будинком

"Додому хочеться, як будь-якій людині, адже це рідна земля і там залишилося багато родичів. Є ностальгія, ми всі сподіваємося, що ситуація зміниться в кращу сторону. Але Львів- це теж" другий дім ". Ми, як переселенці, робимо все можливе , щоб приносити користь цього міста і людям, не заважати, не дратувати, а саме - допомогти і поліпшити все те, що ми тут знайшли. Якщо стан справ зміниться на користь України, то багато хто, напевно, переїдуть до Криму. Але це не заважає людям продовжувати вести у Львові свій бізнес ", - додав Руслан.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Історія переселенця: як відкрити в центрі Львова кафе і працювати" без алкоголю "". інші Новини Західної України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Тетяна Самот

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ