Реклама
Реклама
Реклама

Торги по банкрутству. Інструкція по застосуванню

  1. Що відбувається коли організацію оголосили банкрутом?
  2. Що приваблює учасників ринку на торги з питань банкрутства?
  3. Що ж ви можете придбати на аукціонах?

Торги по банкрутству - це одна з процедур конкурсного виробництва, в результаті якої буде реалізовано майно банкрута, а кредитори отримають частину коштів. Торги по банкрутству - це одна з процедур конкурсного виробництва, в результаті якої буде реалізовано майно банкрута, а кредитори отримають частину коштів

Торги по банкрутству. Інструкція по застосуванню.

На даний момент в Росії банкрутом може стати будь-яка людина, організація та індивідуальний підприємець.

Не обов'язково ініціатором процедури банкрутства буде хтось, кому заборгували. Їм може бути навіть сам банкрут в тому випадку, коли його «дістали» кредитори і він розуміє, що відновити своє фінансове становище не вийде.

Що відбувається коли організацію оголосили банкрутом?

Арбітражний суд РФ своїм рішенням вводить в відношенні боржника процедуру банкрутства, яка має кілька стадій.

Основною метою є відновлення платоспроможності організації. Але найчастіше все закінчується розпродажем майна банкрута - це і називається торгами з питань банкрутства.

В результаті цієї процедури все майно боржника за винятком його єдиного житла виставляється конкурсним керуючим на продаж.

Торги по банкрутству проводяться на спеціалізованих електронних майданчиках. Анонс продажу майна банкрута відбувається в місцевих ЗМІ та газеті «Комерсант».

Обов'язковою також є публікація інформації про торги в Єдиному федеральному реєстрі відомостей про банкрутство.

Обов'язковою також є публікація інформації про торги в Єдиному федеральному реєстрі відомостей про банкрутство

Торги по банкрутству анонсують на Федресурсе, в Комерсанті і на ЕТМ

Щорічний обсяг подібних торгів - це десятки мільярдів рублів. З кожним днем ​​в Росії стає на сотню банкрутів більше і майже все їхнє майно може потрапити на торги з питань банкрутства.

У зв'язку зі зміною в законодавстві подібні аукціони стали популярні серед інвесторів, готових вкласти від декількох тисяч до десятків мільйонів рублів в майно банкрутів.

Що приваблює учасників ринку на торги з питань банкрутства?

  1. Торгів дуже багато. Щосуботи виходить черговий випуск газети «Комерсант», в якому публікуються тисячі нових оголошень по всіляких лотам . Ці публікації унікальні і ніколи не повторюються.
  2. Банкрутство фізичних осіб лавиноподібно збільшило число об'єктів, які виходять на торги з питань банкрутства.
  3. Простота участі в подібних аукціонах. Все що вам потрібно, це кваліфікована електронно-цифровий підпис учасника торгів, реєстрація на електронному майданчику і невеликий пакет документів , Підготувати який може абсолютно будь-яка людина.
  4. Схема проведення торгів унікальна. Спочатку проводиться аукціон на підвищення ціни, якщо на ньому об'єкт не знаходить нового власника, ціну знижують на 10% від початкової і знову проводять повторний аукціон на підвищення.

Але сама магія відбувається на третій стадії продажу банкротних майна, яка називається публічну пропозицію.

Але сама магія відбувається на третій стадії продажу банкротних майна, яка називається публічну пропозицію

Приклад падіння ціни майна на публічній пропозиції

Тут організатор пропонує вам графік зниження ціни, і ви самі можете вибрати з якої з них вам цікаво купити даний лот. Часом ціну знижують до 1%, а іноді і до 0,01% від початкової ціни майна.

Що ж ви можете придбати на аукціонах?

  1. Квартири - це вічна цінність. Тільки на аукціонах з питань банкрутства ви зможете придбати житло за 20-30% від її ринкової вартості.
  2. Автомобілі - це друга вічна цінність, володіти якою прагне більшість громадян. На торгах з питань банкрутства можливий серйозний дисконт від ринкової вартості автомобіля, але часто необхідно дуже ретельно підходити до оцінки технічного стану до торгів.
  3. Спецтехніка і комерційний транспорт - це величезний масив об'єктів. Ціни на них падають значно сильніше, ніж на легковий транспорт. Якщо ви є власником бізнесу в цій сфері - аукціони з питань банкрутства для вас просто знахідка.
  4. Земельні ділянки - земля під ІЖС і сільгосппризначення зустрічається в кожній десятій торговельній процедурі. Попит на неї не такий великий, а часом і взагалі відсутній, звідси і феноменальне падіння цін на торгах.
  5. Комерційна нерухомість, будучи невід'ємною частиною більшості бізнесів, також потрапляє на торги з питань банкрутства. Розмір падіння ціни на об'єкт залежить від регіону його розташування і маси інших характеристик. Але ціни тут завжди цікаві.
  6. Устаткування, ресурси, метали і ПММ і тп.

Це лише невеликий перелік того, що щодня продається на торгах з питань банкрутства.

беручи участь в торгах з 2012 року, я давно зрозумів всю силу даного інструменту навіть у нинішній не надто стабільний в плані фінансів час.

Якщо ви хочете дізнатися більше про аукціони, скачайте абсолютно безкоштовно мій «Покроковий план для старту на торгах з питань банкрутства» .

Спасибі, що читаєте мій блог. З повагою, Куклін Вадим.

Що відбувається коли організацію оголосили банкрутом?
Що приваблює учасників ринку на торги з питань банкрутства?
Що ж ви можете придбати на аукціонах?
Що відбувається коли організацію оголосили банкрутом?
Що приваблює учасників ринку на торги з питань банкрутства?
Що ж ви можете придбати на аукціонах?