Реклама
Реклама
Реклама

Оголошення про неспроможність в газеті "Коммерсант"

  1. Етапи процедури банкрутства Процес визнання юридичної особи неспроможним досить складний. Для отримання...
  2. Хто є ініціатором подачі оголошення про банкрутство в газету
  3. Процедура подачі заявки про публікацію банкрутства: основні відомості
  4. Яку газету вибрати
  5. Способи і терміни подачі оголошення про банкрутство в газету «Комерсант»
  6. Вартість подачі оголошення

Етапи процедури банкрутства

Процес визнання юридичної особи неспроможним досить складний. Для отримання повної картини в Законі передбачено низку процедур, які можуть бути застосовані до боржників.

  1. Спостереження. Застосовується з метою збереження майна особи заборгував, повного аналізу його фінансових можливостей, складання повного списку вимог з боку кредиторів. На час проведення процедури арбітражним судом призначається тимчасовий керуючий, керівники органів управління боржника продовжують виконувати свої обов'язки, але з встановленими законом обмеженнями.
  2. Фінансове оздоровлення. Застосовується для того, щоб відновити платоспроможність боржника, а також отримати заборгованість згідно з розробленим графіком. Максимальна тривалість процедури - 2 роки.
  3. Зовнішнє управління. Має на меті відновлення платоспроможності особи заборгував. Зовнішній керуючий може бути призначений судом за умови, що раніше винесене рішення про реорганізацію не виконується добровільно.
  4. Конкурсне виробництво. Даний метод діє в умовах, коли боржник був визнаний банкрутом. Конкурсний керуючий призначається судом, до нього переходять всі повноваження в плані управління справами юридичної особи, яка має заборгованість.

Конкурсний керуючий призначається судом, до нього переходять всі повноваження в плані управління справами юридичної особи, яка має заборгованість

Для чого потрібно подавати оголошення про банкрутство в газету

В рамках конкурсного виробництва як одного з методів визначення неспроможності юридичної особи та задоволення вимог кредиторів боржник оголошується банкрутом. Наявне майно розпродається для покриття заборгованості. Підприємство підлягає ліквідації в разі нестачі виручених коштів, залишок боргу списується.

Згідно з чинним законодавством підлягають обов'язковому розголошенню відомості про те, що:

  • до юридичної особи застосовується метод спостереження;
  • боржник оголошується банкрутом, відкривається конкурсне виробництво;
  • вводиться будь-яка з прийнятих в інституті оголошення про неспроможність процедура (в разі, коли кредиторів більше 100 або ж їх точна кількість не може бути визначено через характер діяльності особи заборгував).

Уряд РФ визначає офіційне видання, в якому буде опубліковано всі відомості, які стосуються конкурсного процесу. Також орган встановлює:

  • тираж видання;
  • термін, протягом якого в газеті будуть публікуватися відомості;
  • вартість розміщення і порядок його фінансування;

Інформація також може розміщуватися в електронних ЗМІ (за рішенням Уряду РФ) або в інших засобах масової інформації (згідно з результатами зборів кредиторів).

Як правило, витрати на оприлюднення інформації покриває безпосередньо компанія-банкрут. Є кілька винятків із правила:

  • на зборах кредиторів було прийнято рішення про інше джерело;
  • в разі відсутності достатнього майна оплата проводиться за рахунок коштів особи, яка звернулася із заявою про визнання неспроможним боржника.

Хто є ініціатором подачі оголошення про банкрутство в газету

Згідно з чинним законодавством із заявою про неспроможність боржника можуть виступити:

  • керівна особа підприємства, його представник - при добровільному оголошення банкрутом;
  • співробітники Податкової служби - примусове визнання;
  • вкладники, кредитори

Третє коло осіб отримують право на звернення, якщо борг підприємства перевищує 100 тисяч рублів, а термін заборгованості - не менше трьох місяців.

Процедура подачі заявки про публікацію банкрутства: основні відомості

Чинним законодавством визначається, що в заявці про публікацію неспроможності обов'язково вносяться такі дані про підприємство:

  • Офіційна назва;
  • адреса, згідно з реєстраційними даними;
  • отриманий при внесенні до державного реєстру основний реєстраційний номер;
  • індивідуальний податковий номер;
  • номер особового рахунку по страховці.

Також в повідомленні має бути присутня така інформація:

  • повні відомості про суд, в якому відбувається розгляд;
  • дата кожного засідання аж до винесення остаточного рішення;
  • число, коли позовна заява була прийнята до виконання;
  • номер справи;
  • відомості про саморегульовану організацію.

повні відомості про суд, в якому відбувається розгляд;   дата кожного засідання аж до винесення остаточного рішення;   число, коли позовна заява була прийнята до виконання;   номер справи;   відомості про саморегульовану організацію

Яку газету вибрати

21 липня 2008 року уряд РФ було видано розпорядження, відповідно до якого, а також договором між ФРС РФ і ЗАТ «Комерсант. Видавничий Дім », останній став офіційним виданням для друку інформації про банкрутство. Такий статус зберігається до сьогодні.

Важливе зауваження:

У грудні 2012 року Міністерство економічного розвитку відповідно до чинної на той момент редакції Закону «Про неспроможності» провело відкритий конкурс з метою визначити видання для публікації інформації відповідно до положень цього акту.

Серед учасників - Російська газета і «Комерсант». Перше ЗМІ виявилося переможцем за рахунок суворого дотримання всіх вимог оформлення оголошення. Підписана угода давало Российской газете право протягом п'яти років публікувати повідомлення про неспроможність. Але керівництвом видавничого дому «Комерсант» рішення було оскаржене. В ході довгих судових засідань в квітня 2013 року суд ЗАТ був задоволений повністю.

Способи і терміни подачі оголошення про банкрутство в газету «Комерсант»

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті видавництва, заявка на публікацію повідомлення може бути прийнята по факсу або ж в електронному вигляді. Крім того, в ряді міст РФ функціонують офіси, уповноважені приймати заявки.

«Комерсант» пропонує також спеціальну програму, після скачування якої користувач отримує можливість провести офіційну публікацію всієї інформації, що стосується визнання неспроможності юридичної особи.

Всі повідомлення про банкрутство публікуються в номерах видання, які виходять виключно по суботах. Після закінчення трьох днів як послуга буде оплачена, кошти надійдуть на рахунок видавництва, вся інформація з'являється в спеціальному розділі сайту газети «Оголошення про неспроможність» і доступна для передплатників електронної версії.

Грунтуючись на встановлені законодавством норми, видавництво публікує оголошення не пізніше 10 днів з моменту отримання заявки. Обов'язкова умова - оплата повинна бути проведена за три дні до виходу номера.

Щоб заявка була прийнята, слід надати такий пакет документів:

  • відсканована заявка, завірена підписом замовника;
  • оригінал заявки;
  • судовий акт (копія), згідно з яким арбітражний керуючий отримав свої повноваження;
  • документ (копія), яким підтверджується інформація для опублікування;
  • договір-доручення (замовник - Організатор торгів).

Вартість подачі оголошення

Чинним законодавством публікація повідомлень відноситься до розряду платних послуг. Порядок справляння оплати, її розмір визначається Наказом Міністерства економічного розвитку від 12 липня 2010 року. Публікація офіційних відомостей згідно з цим документом обійдеться в 150 рублів за см2. Розмір ПДВ уже враховано. Також слід пам'ятати, що наведена цифра підлягає щорічній індексації.

На сайті газети «Комерсант» розміщена інформація про виробленої індексації. Починаючи з 7 лютого 2015 року, вартість розміщення оголошення становить 177 рублів 29 копійок за см2. Податок на додану вартість в розмірі 18% вже включений.

Законодавство в сфері банкрутства відноситься до тієї галузі, яка відрізняється динамічністю розвитку. Зміни і доповнення вносяться щороку. Робиться з метою скорегувати існуючі правовідносини і нововведення в області комерції.

Одним з правових інститутів, яких зміни торкнулися в першу чергу, є відповідальність за невиконання обов'язків в рамках законодавства про банкрутство. Федеральний закон від 26 жовтня 2002 роки встановлює такі види відповідальності:

  • цивільно-правова;
  • кримінальна;
  • адміністративна.

Цивільно-правова відповідальність - це обов'язок боржника відшкодувати ті збитки, які були завдані іншому суб'єкту в результаті порушення положень чинних законів. Відповідачем може бути засновник, керівник підприємства, власник майна. Отримані в результаті відшкодування збитків кошти спрямовуються або до складу ліквідаційної маси, або ж перекладається на рахунок кредитора.

Кримінальна відповідальність слід за навмисне банкрутство - створення / збільшення неплатоспроможності (умисне) шляхом фіктивної реалізації майна, підписання угод, про які наперед відомий їх збитковий характер. Необгрунтовані витрати також є підставою для порушення кримінальної виробництва.

Обсяг їх повинен бути таким, щоб їх при оголошенні про неспроможність не можна було покрити власним майном боржника. При цьому судом не враховуються цілі і підстави для виникнення витрат.

Значної шкоди як результат укладення угод, збитковість яких була відома з самого початку, полягає в:

  • майнових збитках кредиторів;
  • несплаті податкових зборів.

Їх розмір повинен бути не менше 250 000 рублів.

Серед інших підстав для кримінального переслідування:

  1. Фіктивне банкрутство;
  2. Неправомірні дії при оголошенні про неспроможність:
    • навмисне приховування інформації про обов'язки майнового плану;
    • знищення майна без законних підстав;
    • задоволення вимог групи кредиторів на шкоду вимогам інших зацікавлених осіб.

Кримінальне покарання передбачає обмеження волі на строк від трьох до шести років - залежно від ступеня винності. Максимум призначають в разі навмисного банкрутства.

Адміністративна відповідальність настає, якщо в діях боржника відсутні ознаки правопорушення згідно зі статтями 196, 197 Кримінального кодексу РФ. Також вона може бути накладена в разі, якщо боржник не подав в Арбітражний суд клопотання про визнання його банкрутом у випадках, наведених в статті 9 Закону про банкрутство. Адміністративне покарання виражається:

  • штрафами в розмірі від 1000 до 10 000 рублів
  • дискваліфікацією на термін від півроку до трьох років.

Застосування різних норм відповідальності дає можливість відновити порушені права суб'єктів, припиняти можливі незаконні дії як з боку боржника, так і з боку арбітражних керуючих , Які можуть стати причиною оголошення про фінансову неспроможність юридичної особи.