Реклама
Реклама
Реклама

Оголошення про неспроможність в газеті Комерсант: навіщо це потрібно, як його оформити і подати

  1. Що це таке?
  2. Навіщо потрібна публікація оголошення?
  3. Як його оформити?
  4. Способи, вартість і терміни подачі
  5. Що буде, якщо приховати банкрутство?

Неспроможність, також звана банкрутством - визнана арбітражним судом неможливість організації погасити борги перед кредиторами, виконати зобов'язання по сплаті платежів Неспроможність, також звана банкрутством - визнана арбітражним судом неможливість організації погасити борги перед кредиторами, виконати зобов'язання по сплаті платежів.

Банкрутство викликається браком коштів. Якщо підприємство не погашає борги більше трьох місяців з моменту їх виникнення, воно вважається неплатоспроможним.

Зміст статті

Що це таке?

банкрутство буває декількох основних видів:

  • Реальне. Характеризується нездатністю компанії виплатити борги в зв'язку з втратами власного або позикового капіталу.
  • Умовне. Виникає при великому розмірі дебіторської заборгованості. За допомогою антикризового управління можна відновити платоспроможність фірми.
  • Умисне. Виникає в разі навмисного нанесення підприємству фінансового шкоди в особистих інтересах керівництва або інших осіб. Якщо факт такої діяльності виявлено, інформація передається до суду.
  • Фіктивне. Це оголошення про неспроможність платоспроможною компанії, введення в оману кредиторів з метою отримання пільг за зобов'язаннями. Подібна діяльність переслідується законом.

Вся процедура складається з декількох етапів:

Детальна інформація про цю процедуру представлена ​​на наступному відео:

Навіщо потрібна публікація оголошення?

Чинним законодавством визначено необхідність публікації оголошення про банкрутство організації Чинним законодавством визначено необхідність публікації оголошення про банкрутство організації. Так все кредитори та інші зацікавлені особи своєчасно отримують інформацію про початок процедури.

Заявку в друковане видання подає конкурсний керуючий. Згідно із законодавством РФ, правом на публікацію таких повідомлень володіє газета «Коммерсант». Оголошення містить інформацію про порядок продажу активів, умови проведення аукціонів, висвітлює всі етапи конкурсного виробництва.

Як його оформити?

В оголошенні повинні зазначатися відомості про всіх учасників процедури. Інформація про організацію представляється у вигляді реквізитів, які включають:

  • назва фірми;
  • юридична адреса;
  • номер свідоцтва про Державну реєстрацію;
  • ІПН;
  • рахунок страховки.

Крім того, обов'язково зазначаються:

  • дані того арбітражного суду, який виніс рішення;
  • номер справи про банкрутство;
  • інформація про конкурсний керуючому і СРО, в якій він перебуває;
  • дата проведення наступного судового засідання;
  • дата початку обробки заяви про банкрутство судом;

Одночасно із заявкою надаються документи:

  • заповнений в двох примірниках бланк заяви;
  • завірені копії рішення суду;
  • супровідний лист в двох примірниках, в ньому повинні бути вказані надаються документи;
  • квитанція про оплату послуг з розміщення оголошення.

Якщо вас цікавить порядок закриття ІП , Прочитайте цей матеріал.

Про те, як оформити банкрутство фізичної особи, читайте тут .

Способи, вартість і терміни подачі

В газету «Коммерсант» необхідна заявка подається на офіційному сайті через спеціальну електронну форму. До оголошення прикладаються скановані копії документів. Термін розгляду більшості публікацій різниться, він залежить від етапу процесу банкрутства. Найчастіше воно розміщується через три робочих дні після заповнення форми.

рішення про   ліквідації юридичної особи   розміщується протягом двох місяців після його винесення рішення про ліквідації юридичної особи розміщується протягом двох місяців після його винесення. Це повідомлення публікується в газеті «Коммерсант» і журналі «Вісник державної реєстрації».

Відомості про початок процедури спостереження, тобто про вжиття заходів, спрямованих на збереження активів підприємства, повинні публікуватися у відповідності з термінами її проведення. Як правило, спостереження триває до семи місяців.

Про початок конкурсного виробництва і проведенні аукціону повідомляється в термін до десяти днів з дати офіційного визнання фірми неспроможною.

Оголошення друкуються в кожному суботньому випуску газети за умови оплати за три дні до виходу номера. Всі витрати, пов'язані з процедурою, в тому числі плата за розміщення інформації, лягають на підприємство. Вартість квадратного сантиметра оголошення на даний момент становить 200 рублів.

Що буде, якщо приховати банкрутство?

Якщо організація визнана банкрутом, інформація про це повинна бути опублікована в терміни, встановлені законодавством.

Приховування цієї інформації є правопорушенням. Особа, відповідальна за розміщення оголошення, притягається до адміністративної відповідальності та зобов'язано буде виплатити штраф розміром 5 тисяч рублів.

Законодавство РФ забороняє розголошувати відомості про неспроможність фірми до прийняття рішення арбітражним судом.

Про банкрутство зобов'язані знати всі кредитори, держава і зацікавлені особи. Саме тому висвітлення цієї процедури обов'язково для компанії. За допомогою газети «Коммерсант» можна сповістити широке коло осіб про ситуацію в організації.

Що це таке?
Навіщо потрібна публікація оголошення?
Як його оформити?
Як його оформити?
Що буде, якщо приховати банкрутство?