Реклама
Реклама
Реклама

Як купувати нерухомість і автомобілі на торгах з питань банкрутства?

  1. Процедура покупки майна на торгах з питань банкрутства: загальні питання
  2. Купівля майна на торгах з питань банкрутства в Росії
  3. Купівля майна на торгах з питань банкрутства в Україні
  4. Способи придбання майна з аукціону
  5. Пошук і покупка інвестиційного об'єкта через посередницькі фірми
  6. висновок

Привіт, друзі. Сьогодні ми будемо говорити про те, як купувати нерухомість і автомобілі на торгах з питань банкрутства. Зі статті ви дізнаєтеся, як проходить ця процедура в Росії і Україні.

Ми поговоримо про загальні етапах процесу і способах придбання майна з аукціону . Ви зможете уявити загальну картину торгах і будете знати, чи варто включати цю процедуру в власний інвестиційний план.

Процедура покупки майна на торгах з питань банкрутства: загальні питання

Аукціон з питань банкрутства - це організована система торгів, яка проводиться з єдиною метою: максимально швидко реалізувати майно боржника і за рахунок виручених грошей погасити заборгованість перед кредиторами.

Торги проводяться в електронній формі та доступні всім бажаючим. Винятком є ​​тільки ті ситуації, коли на аукціон виставляється майно, обіг якого обмежено нормами чинного законодавства.

Якщо ви захочете взяти участь в аукціоні і зробити покупку, то повинні дотримуватися такої схеми:

  • спочатку ви знаходите електронну торгову площадку , На якій будете працювати;
  • після цього уважно вивчаєте її регламент і виконуєте комплекс підготовчих дій, які дозволяє взяти участь в аукціоні;
  • знаходите відповідний інвестиційний об'єкт: нерухомість або автомобіль;
  • подаєте заявку на участь в аукціоні, прямуєте до затвердженого регламенту і чекаєте результатів торгів;
  • якщо все етапу проходять вдало - ви стаєте власником обраного майно.

Привабливість торгів з питань банкрутства в тому, що практично всі об'єкти продається за заниженою ціною. Це означає, що одна правильна покупка автоматично стає вигідною інвестицією.

В одній статті неможливо розповісти про всі тонкощі, прихованих в процедурі банкрутства. Тому щоб краще розібратися в темі, ми рекомендуємо ознайомитися з наступною відео добіркою.

Коли закінчите з переглядом роликів - переходите до наступних розділів. У них на прикладах показано, як придбати власність з аукціону в Росії і Україні.

Які перші кроки зробити, щоб провести першу операцію на аукціоні.

Ризики і обман, який може бути пов'язаний з торгами з питань банкрутства.

Міфи і реальність, які пов'язані з дебіторською заборгованістю.

Новинний репортаж: чи варто купувати заставну квартиру.

Ознайомчий вебінар: як заробляти на торгах про банкрутство.

Консультація адвоката: ризики при покупці квартир боржників, виставлених банком на продаж.

Купівля майна на торгах з питань банкрутства в Росії

Щоб ви могли отримати наочне уявлення про процес, ми розглянемо покроковий алгоритм покупки майна на електронному майданчику Ощадбанку. Сайт: Сбербанк-АСТ.

Почнемо з попередньої підготовки. Як тільки ви перейдете за вказаним URL, вивчіть регламент і всі технічні інструкції. У разі потреби запишіться на вебінар, пройдіть повний курс навчання і задайте всі незрозумілі питання консультанту.

У разі потреби запишіться на вебінар, пройдіть повний курс навчання і задайте всі незрозумілі питання консультанту

Доповнимо розглянутий процес серією відео уроків.

Процедура подачі заявки на участь в аукціоні Ощадбанку.

З чого повинна складатися заявка на участь в аукціоні з питань банкрутства.

Що таке забезпечення заявки на участь в торгах і як відбувається поповнення особових рахунків на електронних майданчиках.

Купівля майна на торгах з питань банкрутства в Україні

Щоб розібратися з особливостями проведення аукціону з питань банкрутства в Україні, ми скористаємося майданчиком ПриватБанку. Вона знаходиться на спеціалізованому сайті: Заставне майно.

В першу чергу виберіть тип майна, який ви хочете придбати: автомобіль або нерухомість.

В першу чергу виберіть тип майна, який ви хочете придбати: автомобіль або нерухомість

Припустимо, ви вибрали квартиру. Перейдіть в розділ «Нерухомість» і за допомогою фільтра налаштуйте параметри пошуку.

Перейдіть в розділ «Нерухомість» і за допомогою фільтра налаштуйте параметри пошуку

Далі ви переглядаєте об'єкти, які виставлені на продаж і пробуєте знайти серед них відповідний.

Далі ви переглядаєте об'єкти, які виставлені на продаж і пробуєте знайти серед них відповідний

Після цього вам потрібно обов'язково зв'язатися з консультантом. Ви повідомите йому координати обраного об'єкта, а він з'єднає вас з ріелтором, який курирує даний регіон.

Тут є важливий нюанс: не всі розміщені на сайті ПриватБанку квартири можна купити. Деякі з них виставлені на продаж в силу того, що це вимагає законодавство України. Тільки ріелтор банку може вам повідомити, які об'єкти проблемні, а з якими все в порядку.

Якщо з обраним об'єктом немає ніяких проблем, то вам потрібно ознайомитися з регламентом аукціону, оглянути квартиру на місці, сплатити обов'язковий збір (200 гривень) і дочекатися дати торгів. Якщо на обрану нерухомість буде кілька претендентів, то переможе той, хто більше запропонує.

Якщо на обрану нерухомість буде кілька претендентів, то переможе той, хто більше запропонує

У цьому відео показана, як відбувається покупка заставного автомобіля через сайт ПриватБанку.

Способи придбання майна з аукціону

Самостійний пошук і покупка інвестиційного об'єкта

Уявіть, що ви потрапили на «Чорну п'ятницю» в гіпермаркет електроніки. Щоб купити крутий гадждет за мінімальною ціною, потрібно досліджувати весь магазин, переконатися в якості сподобалася техніки обійти конкурентів і дістатися до каси. Якщо всі етапи будуть успішно подолані, то ви зробите вигідну угоду без сторонньої допомоги.

Аналогічним чином відбувається самостійна покупка майна на торгах з питань банкрутства. Ви знаходите вигідний об'єкт, виграєте аукціон, проводите оплату і отримуєте у власність обрану нерухомість або автомобіль.

Типова атмосфера в «Чорну п'ятницю».

Через високу конкуренцію і постійно мінливого законодавства, пересічному громадянину складно самостійно придбати вигідний інвестиційний об'єкт на торгах з питань банкрутства. Низька ціна на аукціонах компенсується наступним переліком недоліків:

  • складно оцінити і перевірити реальний фізичний стан купується власності;
  • купуючи нерухомість, ви не завжди зможете заздалегідь визначити розмір заборгованості, який сформували комунальні платежі;
  • якщо один з власників майна не дає згоди на його продаж або до об'єкту прив'язані неповнолітні діти, то в майбутньому не виключені багаторічні судові розгляди.

Щоб уникнути подібних неприємностей, потрібно проводити комплексну перевірку і переконуватися в юридичній чистоті майбутньої угоди. Для цього потрібно розбиратися у всіх технічних нюансах процесу.

Якщо ви хочете швидко вникнути в суть справи, ми рекомендуємо почати навчання з безкоштовної книги Олега Селіфанова «Торги по банкрутству за формулою Доктора Ватсона».

Якщо ви хочете швидко вникнути в суть справи, ми рекомендуємо почати   навчання   з безкоштовної книги Олега Селіфанова «Торги по банкрутству за формулою Доктора Ватсона»

Запишіться на безкоштовний вебінар, який проходить кожен день: «5 кроків формули доктора Ватсона». Ви дізнаєтеся як без ризику і вкладень знайти вигідний об'єкт під готового покупця і прийняти участі в торгах за його гроші. Головний ведучий онлайн вебінару Олег Селефанов - засновник Академії торгів з питань банкрутства.

5 кроків доктора Ватсона

Вебінар: 5 кроків формули доктора Ватсона.

Також рекомендуємо ознайомиться з базовим курсом «7 кроків до великих грошей на торгах з питань банкрутства»

Також рекомендуємо ознайомиться з базовим курсом «7 кроків до великих грошей на торгах з питань банкрутства»

Пошук і покупка інвестиційного об'єкта через посередницькі фірми

Уявіть, що ви знову відвідали гіпермаркет електроніки під час «Чорної п'ятниці». Пам'ятаючи весь негативний досвід, ви не хочете ризикувати і наймаєте на роботу професійного шоппера. Ця людина приймає ваше замовлення і здійснює покупку за своїми налагодженим каналам. За цю послугу ви платите десь 20% від вартості товару та економите масу часу.

Припустимо, ви замовили смартфон, який в звичайний торговий день коштує 1000 $. У «Чорну п'ятницю» його вартість падає на 40% і становить всього 600 $. Професійному шоппера ви платите 20% від товару, що дорівнює 120 $. В цілому смартфон, куплений в «Чорну п'ятницю», вам обходиться в 720 $. Ринкова ціна 1000 $. Економія: 280 $.

Головна перевага професійного шоппера в тому, що він принесе потрібний товар на блюді.

На торгах з питань банкрутства професійними шоппера виступають приватні юристи, ріелтори і посередницькі компанії, які на договірних засадах готові придбати за клієнта будь-який об'єкт. Все це виглядає приблизно так:

  • ви звертаєтеся в компанію, яка спеціалізується на купівлі власності з аукціонів;
    задаєте критерії пошуку;
  • чекаєте, коли агенти підберуть відповідні пропозиції. Під «відповідним пропозицією» тут розуміється власність, яка чиста з юридичної точки зору і максимально відповідає заданим параметрам пошуку;
  • після ви схвалюєте одне з вподобаних пропозицій і проводите оплату;
  • агенти отримують свої комісійні, а ви стаєте власником майна, купленого за заниженою ціною.

Якщо у вас недостатньо капіталу або ви не плануєте в майбутньому брати активну участь в аукціонах з питань банкрутства, то ми рекомендуємо користуватися послугами посередницьких компаній і не займатися самостійною купівлею. Розмір комісійних непорівнянний з тією вигодою, яку вам принесе швидко куплена і юридично чиста власність.

Однак, якщо ви пройдете підготовку і розберетеся у всіх тонкощах процедури банкрутства, то можете стати професійним агентом, який за комісійні допомагатиме іншим бажаючим купувати вигідні об'єкти за заниженою вартістю. Це теж непоганий варіант, для реалізації якого потрібно невеликий стартовий капітал: оплата курсу + відкриття офісу + технічні витрати.

висновок

Ви отримали загальне уявлення про те, як відбувається продаж майна на торгах з питань банкрутства в Росії і Україні. Ми навмисно не заглиблювалися в усі деталі, оскільки вони сильно залежать від норм чинного законодавства і можуть в будь-який момент змінитися.

Тому, якщо ця тема вам цікава, ми рекомендуємо прочитати всі статті розділу « банкрутство »І пройти запропонований базовий курс« 7 кроків до великих грошей на торгах з питань банкрутства ». Підписуйтесь на оновлення та діліться корисним матеріалом в соцмережах. Успіхів!

З повагою, команда блогу Артема Біленко
«Твоя лінія життя в твоїх руках»