Реклама
Реклама
Реклама

Оплата комунальних послуг через Ощадбанк. ЖКГ через Ощадбанк Онлайн.

  1. Способи оплати ЖКГ через Ощадбанк
  2. Оплата житлово-комунального господарства через Ощадбанк Онлайн

Сбербанк з кожним разом надає своїм клієнтам все більше можливостей для здійснення комунальних платежів і робить цю послугу ще зручніше. Детально про всі способи оплати ЖКГ в цій статті.

Одна з найпопулярніших послуг, що надаються в Ощадбанку - оплата житлово-комунальних послуг. Сбербанк Росії має договори з багатьма постачальниками послуг ЖКГ, а також має найбільшу кількість відділень по країні, тому багато хто воліє оплачувати комунальні платежі саме в Ощадбанку. З кожним разом банк надає своїм клієнтам все більше можливостей для здійснення комунальних платежів і робить цю послугу ще зручніше з впровадженням нових технологій.

Способи оплати ЖКГ через Ощадбанк

Способи оплати ЖКГ через Ощадбанк

Фахівці Сбербанк розробили кілька варіантів доступу до послуги оплати житлово-комунальних послуг, зробивши її доступною як для літніх людей, так і для зайнятих просунутих користувачів смартфонів і ПК.

Стандартний спосіб оплати ЖКГ - каси в відділеннях Ощадбанку , За зверненням до відділення банку до одного із співробітників з квитанціями для оплати комунальних послуг. Однак при цьому за переказ грошей постачальнику комунальних послуг буде стягуватися комісія, і складе від 1 до 3% при обмеженні в 2000 рублів.

Інший спосіб оплати - банкомати і термінали самообслуговування . Щоб скористатися цим способом, вам буде потрібно квитанція для оплати житлово-комунального господарства і дебетова карта або готівкові. У працюючих тільки з картами банкоматами потрібно вибрати меню платежів ЖКГ, вибрати постачальника послуг, ввести свій ІПН або відсканувати штрих-код, якщо в банкомат вбудований сканер, і підтвердити переказ суми з карти. У терміналах, які приймають готівкові платежі, можна діяти за тією ж схемою, в кінці внісши купюри в купюроприймач.

Комісія на платежі через банкомати Сбербанк оплата ЖКГ залежить від постачальника послуг, однак не може перевищувати 1% від суми переказу або 500 рублів.

Оплата житлово-комунального господарства через Ощадбанк Онлайн

Оплата житлово-комунального господарства через Ощадбанк Онлайн

Найзручніший на сьогоднішній день спосіб оплатити комунальні послуги - система онлайн-банкінгу Сбербанк Онлайн . ЖКГ можна оплатити не виходячи з дому в будь-який час доби при наявності підключення до інтернету.

Перш за все вам потрібно бути зареєстрованим в системі онлайн-банку. Якщо у вас вже є дебетова карта Ощадбанку , Ви можете скористатися найближчим банкоматом і, вибравши відповідне меню, отримати роздруківку з логіном і паролем для входу в особистий кабінет, які потім можна змінити за бажанням. Також зареєструватися можна прямо з дому - якщо до вашої карті прив'язана послуга «Мобільний банк» . Реєструючись в особистому кабінеті, введіть номер карти - і на ваш мобільний прийде повідомлення з даними для входу. Інший спосіб дізнатися свій логін і пароль для інтернет-банкінгу - звернутися до фахівця в відділенні банку, який надасть вам не тільки дані для входу, а й інструкцію з використання сайту.

Після того, як ви отримали доступ до особистого кабінету Ощадбанку, ви можете користуватися його послугами - в тому числі і оплатою ЖКГ.

Для того, щоб оплатити ЖКГ через онлайн-банк, потрібно:

  • Пройти в меню «Платежі та перекази»,
  • Знайти пункт «ЖКГ»,
  • Вибрати необхідну послугу і її постачальника,
  • Заповнити форму квитанції,
  • Підтвердити операцію надісланим на ваш номер СМС-паролем.

Пройти в меню «Платежі та перекази»,   Знайти пункт «ЖКГ»,   Вибрати необхідну послугу і її постачальника,   Заповнити форму квитанції,   Підтвердити операцію надісланим на ваш номер СМС-паролем

Ви також можете зберегти шаблон заповнення квитанції, щоб кожного разу не вводити дані і змінювати тільки суму до оплати.

Оплатити комунальні послуги через Ощадбанк можна і з екрану мобільного телефону - для цього розроблено додаток Сбербанк Онлайн для смартфонів на платформах iOS, Android, Windows, яке можна завантажити в магазинах, прив'язаних до цих платформ, або ж на офіційному сайті банку.