Реклама
Реклама
Реклама

Список Шиндлера, Банди Нью-Йорка, К-19 - найкращі фільми з Ліамом Нісоном

  1. Актор зіграв в десятках кінофільмів, але саме ці ролі запам'яталися глядачам найбільше
  2. "Список Шиндлера"
  3. "Банди Нью-Йорка"

Актор зіграв в десятках кінофільмів, але саме ці ролі запам'яталися глядачам найбільше

Ліам Нісон.

Фото: Getty

Відомий британський актор Ліам Нісон 7 червня святкує свій День народження. Ми зробили традиційну добірку фільмів з талановитим актором.

"Список Шиндлера"

Хоч до цього фільму на рахунку у Нісона було безліч ролей, світову славу, премії "Оскар", BAFTA і "Золотий глобус" він отримав саме після фільму "Список Шиндлера". У картині Ліам зіграв Оскара Шиндлера, який врятував понад тисячу польських євреїв від загибелі під час Голокосту. Фільм - історіяческая драма Стівена Спілберга, заснована на романі Томаса Кеніллі "Ковчег Шиндлера".

За сюжетом, Шиндлер, член нацистської партії, процвітаючий фабрикант прибуває до Кракова, щоб організувати фабрику з виробництва емальованих виробів. Після того, як туди ж прибуває офіцер СС Амон Гёт, який повинен відправити євреїв в Аушвіц, Шиндлер остаточно вирішив допомогти їм.

"Банди Нью-Йорка"

У цьому фільмі Ліам зіграв "Священика" Валлона. Це історичний фільм Мартіна Скорсезе, який був номінована на "Оскар" за кращу чоловічу роль, а також отримав "Золотий глобус" за кращу режисуру.

Фільм оповідає про Нью-Йорку в 1863 році. В диких трущобах міста діє тільки закон сили. Тут йде в хід будь-яку зброю, ніхто не вважає втрат і не оплакує загиблих. В одній з жорстоких сутичок від рук ватажка "корінних американців" - М'ясника Білла гине ватажок банди "ірландців" Веллон.

У картині Ліам Нісон зіграв командира / старшого помічника командира АПЛ К-19 капітана третього рангу Михайла Поленина. У розпал протистояння холодної війни СРСР будує нову підводний човен, озброєну ядерною зброєю і оснащену атомним реактором. Але, ніщо не вічне і не ідеально. Під час походу відбувається аварія системи охолодження реактора, починаються справжні проблеми.

Нагадаємо, нещодавно голлівудський актор Ліам Нісон зявіл, що більше не буде зніматися в бойовиках і трилерах .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні