Реклама
Реклама
Реклама

У Києві почали прибирати автокав'ярні з газовими балонами

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

27 квітня 2013, 9:06 Переглядів: 27 квітня 2013, 9:06 Переглядів:   Міліція перевірятиме, на чому готують кава на колесах

Міліція перевірятиме, на чому готують "кава на колесах". Фото: Григорій Салай

Після пожежі і вибуху автокав'ярні на Контрактовій площі міліція перевірятиме, на чому готують "кава на колесах". "Забороняти використовувати газові балони на автомобільних кав'ярнях спеціальним розпорядженням КМДА або рішенням Київради немає сенсу, оскільки це і так заборонено законом, - сказав" Сегодня "в.о. першого заступника голови КМДА Анатолій Голубченко. - Перевіряти, ніж обладнані ці машини, будуть главк благоустрою і міліція. Я вже сьогодні бачив, як прибирали автокав'ярні з газовим балоном у метро "Університет". Правда, керівник прес-служби столичної міліції Ігор Михалко зазначив, що будь-які перевірки повинні бути чимось обгрунтовані, наприклад, вирішено ем Київради, так що вони чекають розпорядження.

ФОТО: Міліція почала перевіряти київські автокав'ярні

Нагадаємо, на Контрактовій автокав'ярні згоріла в середу , Причому сталося це на наступний день після заяви київської влади про необхідність навести порядок з мобільними кав'ярнями, які використовують газові балони. Такі "кавоварки" працюють в Києві близько чотирьох років. "У нашій асоціації близько 50 членів, а всього на ринку раз в десять більше машин", - сказав "Сегодня" заступник голови Асоціації мобільних кав'ярень Олексій Буса. За його словами, вони давно намагаються знайти спільну мову з київською владою і виробити взаємоприйнятні правила для машин, обладнаних газовими балонами.

"Мобільні кав'ярні вперше з'явилися в Італії, на вузьких вулицях Неаполя. В Італії навіть в ресторанах кавові апарати працюють від газових балонах, оскільки електрику там дорожче", - говорить бариста Антон. Його автомобіль працює на зрідженому газі, до балона через редуктор підключена кавоварка. А ось Максим, чотири роки продає каву зі своєї машини поруч з КПІ, підключається до міської електромережі: "Мені було б страшно стояти спиною до газового балона".

ГРОШІ . Бариста отримує близько 200 гривень за зміну, виручка мобільної кав'ярні коливається від 400 до 3000 в день. Сьогодні діяльність мобкофеен регулюється тими ж правилами, що і просто торгівля.

ЗАБОРОНУ. "90% мобільних кав'ярень в Києві працюють від газового обладнання. Однак в нашій країні газ можна використовувати тільки для роботи двигуна і обігріву салону. Ми не хочемо заборонити, ми хочемо навести порядок. Чотири місяці просимо "ДержавтотрансНДІпроект" і Держслужбу гірничого нагляду та промбезпеки розробити техумови для такого обладнання, поки відповіді немає. А оскільки немає органу, який бере на себе відповідальність за безпеку використання обладнання, ми вважаємо за необхідне оголосити мораторій на використання газових балонів ", - сказала" Сегодня "глава департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Людмила Денисюк.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Києві почали прибирати автокав'ярні з газовими балонами". інші влада дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Гришина Оксана

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ