Реклама
Реклама
Реклама

Популярні системи скління балконів

Засклення балконів створює цілий ряд нових можливостей для організації внутрішнього простору, а також допомагає збільшити розмір власності
Засклення балконів створює цілий ряд нових можливостей для організації внутрішнього простору, а також допомагає збільшити розмір власності. Тому таке рішення має становити особливий інтерес як для власників дуже просторих апартаментів, так і скромних за площею квартир, повідомляє портал ВІКНА МЕДІА.

В даний час найбільш популярною є рамна система скління балконів, проте, безрамне скління знаходить все більше число шанувальників. Щоб перетворити свій балкон на повноцінну з практичної точки зору площа, також не слід ігнорувати якість монтажу і законодавчі вимоги щодо скління балконів і лоджій.
Рамні системи скління балконів

Рамні системи скління балконів добре і довше відомі в Росії, тому замовляються користувачами частіше. Причина такої популярності полягає в основному в більш низькій вартості реалізації робіт. Рамне засклення балконів - це розсувні системи, в яких рами, як правило, виготовлені з алюмінієвих профілів. При цьому для скління можна використовувати різні типи склопакетів. При такій установці можна переміщати вікна в обох напрямках на спеціальних підшипниках розташованих в конструкції будівлі. Хоча рамні системи скління також мають на увазі установку і орних вікон, але користувачі віддають перевагу розсувним.
Вікна обладнані, так званими доводчиками, які заважають відкриттю окремих елементів скління в результаті сильних поривів вітру або несанкціонованих дій сторонніх осіб. Система добре ізолює балкон від дощу і вітру, а також підвищує безпеку дітей, що грають на ньому.
Кількість вікон залежить від довжини балкона, що одночасно позначається на витратах, пов'язаних з реалізацією скління балкона. Вікна можуть бути встановлені від підлоги до стелі або на висоту від перил до стелі.

Для обробки нижньої стінки балкона, тобто відстані до балюстради, існує кілька способів. Однак, найдешевшим і разом з тим дуже практичним рішенням вважаються панелі з ПВХ. Останнім часом досить часто використовується скло або панелі із стільникового полікарбонату. Експерти рекомендують у верхній частині виконати, принаймні, маленький і легкий настил даху балкона.
Скління на основі алюмінієвих конструкцій не вимагає спеціального обслуговування. Однак, слід зазначити, що з плином часу, матеріал окислюється і кілька тьмяніє. Якщо скління балкона виконано належним чином - немає проблеми з очищенням вікон, тому що вони можуть бути видалені за допомогою обережного підйому вгору.
Рамна конструкція не виконується тільки в разі округлих балконів, тому що тоді вони виглядають непривабливо і спотворюють зовнішній вигляд будівлі. У разі ламаних балконів - немає протипоказань щодо рамного скління.
Безрамне скління балкона

Це все ще досить інноваційний метод скління балконів в нашій країні, але використовується все частіше і частіше. Безрамні системи засновані на застосуванні загартованого віконного скла товщиною 6, 8 або 10 мм. Вони характеризуються відсутністю будь-яких стійок, а різні структурні елементи є незалежними один від одного. Загартоване скло дуже стійко до погодних умов, а при поломці не становить загрози для пішоходів під лоджією або балконом.
Система безрамного скління передбачає установку вікон таким способом, щоб утворювалися повністю невидимі і однорідні площині. Після складання всіх панелей формується вузький склопакет, який розташовується на одній з бічних стінок балкона. Завдяки наведеним вище способом скління балкона, забезпечується хороший приплив свіжого повітря в сонячну і теплу погоду. Скло можуть бути встановлені в направляючі, розташовані на стелі і підлозі або стелі і перилах балюстради.
Безрамне системи скління дуже функціональні і забезпечують комфортне користування балконом в будь-який час року. Герметичність скління забезпечують ущільнення з ПВХ. Система підходить для вигнутих балконів, так як скляні панелі без проблем переміщаються через криві і кути.
ВІКНА МЕДІА рекомендує прочитати: Елітна серія безрамного скління Basic Pro запущена в Росії
Дозвіл на засклення балконів

Приймаючи рішення про засклені балкон, слід враховувати, що виконання цього спектру будівельних робіт вимагає виконання певних формальностей. Як правило, конструкція балкона інтегрується в його фасад і впливає на зовнішній вигляд будівлі.
Хоча в даний час будівельне законодавство не містить будь-яких конкретних положень щодо скління балконів, але чиновники однозначно трактують це дійство, як реконструкція, для якої необхідна наявність формального дозволу наглядового будівельного органу. Щоб отримати його, господар змушений пройти через ті ж законодавчі процедури, що і інвестор, який планує побудувати будинок з нуля.
Правда, не всі установи відносяться до скління балконів так строго, і дозволу на його модернізацію не завжди необхідно. В результаті більшість оновлених балконів, з якими ми стикаємося в великих містах, це юридично беззаконні конструкції або самовільне будівництво. Це означає, що управління з нагляду в сфері будівництва може зажадати демонтувати балкон або легалізувати його реконструкцію.
Незважаючи на невпинний контроль, європейські чиновники останнім часом все частіше стикаються з деякими компаніями, які пропонують розсувні системи, тобто ковзаючі склопакети, встановлені на спеціальних напрямних. З правової точки зору таке скління балкона не є стаціонарною частиною будівлі і може бути в будь-який момент демонтовано. З огляду на суперечності в положеннях будівельного законодавства, а місцями вже й неабияк застарілі пункти, важко засуджувати такі дії компаній.
Проте, приймаючи рішення про засклені балкон, не слід ігнорувати більш строгий підхід влади до зовнішнього вигляду фасадів багатоповерхових будинків. Погодивши основні вимоги щодо світлопрозорих конструкцій, користувач убезпечить себе від зайвих витрат часу і грошей на його переробку.

Скління балкона не має сенсу без якісного монтажу

Професійно зроблена система скління балкона або лоджії відрізняється герметичністю, міцністю і стійкістю до несприятливих погодних умов. Все це означає, що балкон може бути практично використаний також в зимовий період. Установка скління балкона зменшує потребу в опаленні будинку, а також знижує рівень шуму, що йде з вулиці. Обидві системи, тобто рамне і безрамне скління можуть замикатися зсередини, що покращує якість забезпечення захисту житла від злому.
Але майте на увазі, що скління балкона має сенс тільки тоді, коли воно здійснюється професійною компанією. Не варто в цьому випадку економити і наймати для цих робіт випадкових людей, оскільки мова йде про безпеку, здоров'я і життя людини. Слід розуміти, що за відсутності гарантій від компанії-виконавця відповідальність за будівництво бере на себе сам інвестор, тобто власник нерухомості.

Про переваги наявності скління балкона можна говорити нескінченно. Засклений балкон може бути використаний в якості оранжереї або зони відпочинку. Фантазії на тему облаштування балкона портал ВІКНА МЕДІА представить в статті «Кімната на балконі».

ВІКНА МЕДІА рекомендує прочитати: Засклення балконів і лоджій ПВХ і алюмінієм