Реклама
Реклама
Реклама

Місто Балашиха: клімат, екологія, райони, економіка, кримінал і пам'ятки

  1. Загальні відомості та історія Балашихи "Ласкаво просимо!" Історія Балашихи, цариці Підмосков'я,...
  2. населення Балашихи
  3. Райони та нерухомість Балашихи
  4. інфраструктура міста
  5. Підприємства та робота в Балашисі
  6. Кримінал
  7. пам'ятки Балашихи

Загальні відомості та історія Балашихи

"Ласкаво просимо!"

Історія Балашихи, цариці Підмосков'я, багата цікавими фактами і знаменними подіями. Так, перша згадка про неї припадає на XVI століття, однак до цього про заселеності даної території свідчать археологічні експонати, що доводять важливу роль селища в складі Московського князівства. У середні століття і більш пізній період на місці теперішньої Балашихи розросталися численні села і села, що належали в той час знатним дворянам або багатим купцям. Так-так, до історії Балашихи доклали руку такі відомі прізвища як Голіцини і Трубецкие.

З розвитком промисловості з середини XIX століття до самої революції Балашиха славилася своїми тканинами, що випускаються місцевої ткацької фабрикою. Разом з цим набирало обертів будівництво доріг, що сприяло економічному і демографічному зростанню.

З приходом до влади «червоних», що входять нині до складу Балашихи села, перейменували в робочі селища і почали активний розвиток текстильної промисловості на базі дісталися в спадок від буржуїв фабрик. У 30-і роки були відкриті «завод Авіапрому №219», ремонтно-механічний завод Авіапрому і побудований аеродром. Таким чином, основне населення було або льотчиками, або звичайними робочими, або колгоспниками, зайнятими в господарствах довколишніх сіл.

У 1939 році Балашиху нарешті офіційно зарахували до ряду міст, а в 1941м вона стала районним центром.

У 1939 році Балашиху нарешті офіційно зарахували до ряду міст, а в 1941м вона стала районним центром

Площа Слави в радянські часи

Під час війни цариця Підмосков'я зазнала значних втрат, але основні військові заводи вціліли, завдяки перенесенню виробництва в інші куточки країни.

Повоєнний, та й весь радянський період, в цілому, Балашиха продовжила своє інтенсивний розвиток. Населення постійно збільшувалася, місто перетворювався. В наш час число жителів Балашихи теж тільки зростає, як правило, за рахунок тих, кому не вистачило місця в Москві, а ось промисловість не розвивається, а просто міцно стоїть на ногах.

Клімат і екологія Балашихи

Клімат в Балашисі помірно-континентальний і, приблизно, однаковий з московським. Зими в місті супроводжуються помірними морозами і періодичними снігопадами. Літо ж радує балашіхінцев теплим сонцем і дощами різної тривалості. Якщо звернутися до статистики, то середня температура січня становить 10С °, а липня - +17 С °. При цьому не потрібно забувати про те, що погода - дівчина з характером, тому несподіванки не виключені. Наприклад, пару років тому в квітні лежав сніг, і стовпчики термометрів опустилися нижче нуля, а в середині літа жарило до +30 і ні краплі дощу.

Що стосується екологічної ситуації, то вона в місті і районі не найкраща.

Наступ зими в міському парку

Припустимо, повітря вже давно містить в собі самі різні хімічні домішки. Даний факт пов'язаний не тільки з викидами місцевих підприємств і вихлопними газами транспорту, але і з південно-східним напрямком вітру, який приносить в місто частина шкідливих викидів з Москви.

Крім цього активно вирубуються ліси, і забруднюється Пехорка. До речі, цікаво те, що в різних рейтингах підмосковних міст, що стосуються екології, Балашиха або займає місце нижче 10го, або зовсім в них відсутній.

населення Балашихи

Балашиха завжди була і залишається найбільшим містом Підмосков'я. У зв'язку з цим чисельність її населення поступово тільки зростає, і тут вже навіть не зрозумієш: чи то це Балашиха так само собою розростається, то чи просто в Москві всім місця не вистачає, хоча, швидше за все, тут одне на одне накладається.

За останніми даними в місті проживає більше 247 тисяч чоловік, при цьому в середньому за рік населення збільшується на 10 тисяч. Звичайно, якби ці цифри досягалися природним приростом населення, то Балашиха вже давно була б «матір'ю міст руських», однак на ділі все куди сумніше. По-перше, цифри є офіційними, а значить, їх достовірність вже знаходиться під питанням. По-друге, сюди слід додати масу нелегалів, які «у списках не значаться».

До речі, приїжджі, здебільшого, із Середньої Азії буквально заполонили місто, і це викликає велике невдоволення корінних балашіхінцев. До слова, якісь таджики можуть спільними зусиллями купити квартиру в якомусь із мікрорайонів, а потім в ній замість 2-4 чоловік проживає справжня комуна, до чого постійно розростається. Ясно, що це просто жахливо, особливо, якщо ти «красивий девушка» і думаєш, як би прошмигнути повз таких сусідів до себе додому. Далі до населення Балашихи необхідно зарахувати приїжджих з країн колишнього союзу (українців, білорусів і т.д.). Даний контингент більш-менш спокійний і невибагливий, як би висловилися в програмі про тварин, «живе зграйками», але проблем створює куди менше за інших.

Даний контингент більш-менш спокійний і невибагливий, як би висловилися в програмі про тварин, «живе зграйками», але проблем створює куди менше за інших

День міста

Корінні балашіхінци - народ різношерстий. До них себе може зарахувати і звичайний трудяга з заводу, і успішний бізнесмен, і військовий, і підліток-хіпстера, і бабуся «божий одуванчик». По своїй поведінці і культурному розвитку люди в принципі мало відрізняються від тих же москвичів, хоча це не застраховує вас від зустрічі з місцевими маргіналами і відщепенцями, які теж трапляються. Загалом, як скрізь.

Райони та нерухомість Балашихи

Карта Балашихи

На сьогоднішній день наше місто включає в себе наступні мікрорайони: Балашиха-1, Балашиха-2, Балашиха-3, Балашиха-Парк, Перлина Балашихи, Південний, Північний, Первомайський, Новий світ, Мирський проїзд, Салтиковка, Щітніково, Зоря, 1го травня , Авіаторів, Гагаріна, Дзержинського, Микільсько-Архангельський і мікрорайон Микільсько-Трубецького, який раніше був селом. Крім цього місто оточують селища Горбово та Березки.

Мікрорайон Балашиха-1 є діловою частиною міста або його центром. Він включає в себе частину шосе Ентузіастів, вулиці Перемоги, Миру, Маркса, Крупської, Флерова, Західну і інші. Будучи в цьому мікрорайоні, можна побачити адміністрацію міста, податкову, спортивний комплекс «Балашиха Арена», парк відпочинку, розважальний центр «Люксор», а також торгові центри, кафе, ресторани. Крім цього привертає увагу акуратні тихі дворики близько величних «сталінок» і скромних «хрущовок».

З точки зору місцевого жителя, перша Балашиха, безумовно, гарна ще й тим, що має відмінне транспортне сполучення, тому що через цю частину міста проходить маса автобусів і маршруток, що йдуть як в столицю, так і в інші райони міста. Крім цього в біса Балашихи-1 входить станція «Горенка», що робить доступними приміські електрички.

Що ж стосується і жителів і житлового фонду, то він повністю відповідає своєму «центральному» статусу: проживають тут здебільшого корінні балашіхінци, вірніше їхні нащадки в будинках радянської будівлі. Багато такі будови вимагають ремонту, однак квартири від цього не дешевшають: однокімнатна на вторинному ринку буде коштувати більше 3,6 мільйона рублів.

Багато такі будови вимагають ремонту, однак квартири від цього не дешевшають: однокімнатна на вторинному ринку буде коштувати більше 3,6 мільйона рублів

Сквер по вул. Крупської (Балашиха-1)

Мікрорайон Балашиха-2 або 20-й мікрорайон - це найстаріша частина цариці Підмосков'я, яка склалася ще до початку минулого століття. На сьогоднішній день вона включає в себе вулиці Калініна, Кудаковского, Крупешіна, Свердлова, Зарічну та інші. Говорячи про другий Балашисі, хочеться сказати те, що вона кілька разів піддавалася реконструкції, і цей процес вже здається нескінченним. Наприклад, в цій частині міста на місці старих старих будинків красуються сучасні висотки, що є сусідами з літніми панельками в 5 поверхів. Незважаючи на це, проблеми, як біля будинків, так і у їх жителів залишаються однаковими: брудні під'їзди, застряють ліфти, викручені або НЕ вкручені кимось лампочки на сходових майданчиках ...

Вартість квартир тут різна, наприклад, елітна однокімнатна квартира в будинку з конс'єржкою і всіма зручностями обійдеться в 4,6 мільйона рублів, а точно така ж за площею квартира, але для «простих смертних» буде коштувати приблизно на мільйон менше.

Вартість квартир тут різна, наприклад, елітна однокімнатна квартира в будинку з конс'єржкою і всіма зручностями обійдеться в 4,6 мільйона рублів, а точно така ж за площею квартира, але для «простих смертних» буде коштувати приблизно на мільйон менше

У другій Балашисі

Третя Балашиха також переживає складні часи реконструкції, причому дуже цікавим чином. Наприклад, якщо в попередньому районі дійсно будівлі, певні під знесення, були знесені і на їх місці розгорнуто будівництво, то тут будинки, які як би підлягають знесенню, як стояли, так і стоять. Ходять чутки, що вся проблема полягає в зміні плану забудови міста, але багато місцевих жителів вважають, що «тут вам нечисте», а якщо просто, то компанії-забудовники через вічну конкуренції ніяк не можуть приступити до виконання своїх прямих обов'язків. Поки ж крім хорошої інфраструктури мікрорайону, жителі Балашихи-3 радіють найпростішим речам, до слова, вчасно вивезеного сміття або установці домофонів в новобудовах. 1-кімнатна квартира тут буде коштувати близько 3,3 мільйона.

вул. Чехова (Балашиха-3)

Балашиха-Парк або Поле чудес - новий мікрорайон, який тільки знаходить свій зовнішній вигляд. Складається він із сучасних висоток, які ще або продовжують будуватися або з тих, в яких вже туляться молоді сім'ї. Остаточне оформлення району на карті міста планується тільки років через 10. Це якщо до офіційної дати (2020-го року) додати невелику похибку в кілька років, яку, швидше за все, не ізбежать.В Загалом, мікрорайонів подібних до цього можна знайти безліч в будь-якому російському місті.

Інфраструктура тут досить розвинена, але шум за вікном нескінченний, гаряча вода з перебоями і постійні з'ясування відносин із забудовниками явно заважають спокійному життю. До речі, ціни на 1-кімнатні квартири тут починаються від 4х мільйонів рублів.

До речі, ціни на 1-кімнатні квартири тут починаються від 4х мільйонів рублів

Поле Чудес

Мікрорайон «Перлина Балашихи» як би офіційно вважається молодим і країнам, що розвиваються, хоча, насправді, це старий і добре всім відомий мікрорайон Зеленівка, який також трохи «осучаснився». Якщо раніше ця частина міста була неблагополучною і жили в ній люди не самого вищого світу, то сьогодні в рекламі даного району легко можна знайти такі словосполучення: «історичний центр», «упорядкований мікрорайон», «унікальна архітектура» ... Забавно навіть. Яку «унікальну архітектуру» можна знайти в типових висотках? Хоча, можливо, вона криється в цінах на квартири від 3-х з половиною мільйонів рублів ...

Мікрорайон «Південний» (нікому не потрібний) є найбільшим в місті і його прийнято називати Балашиха-8. Завдяки своїм значним розмірам цей район поєднує в собі всі види житлових будинків: радянські 5-поверхівки, більш пізні 9-поверхівки і сучасні висотки. Живуть тут люди різні, але здебільшого небідні. Інфраструктура претензій ні у кого не викликає, хіба що непогано було б відкрити «Ашан» на районі і роботу ЖКГ поліпшити. Вартість однушки в Південному - від 3,2 млн. Рублів.

Мікрорайон «Новий світ» - сусід другий Балашихи, який її навіть чимось нагадує. По-перше, тут можна помітити схожий план забудови, наприклад, знайти два однакових будинки в цих мікрорайонах не складе труднощів. Причому вони будуть виглядати як брати не тільки через типового проекту, а й через однакового обслуговування комунальними службами. По-друге, тут теж дуже багато об'єктів соціального обслуговування: магазинів, кафе, перукарень і т.д.

Величезний плюс Нового світла - близькість до зеленої зони і зони відпочинку. А величезні мінуси: погане освітлення вулиць, забруднення набережної відпочиваючими в теплу пору року, наплювацьке ставлення комунальників. Загалом, як зазвичай. До речі, Новий світ - великий за площею мікрорайон і продовжує розширюватися. Новобудови, як гриби, ростуть уздовж берега Пехорки, але на вартість житла цей факт не особливо впливає. На даний момент 1-кімнатна на вторинному ринку із середнім ремонтом обійдеться в 3,5 мільйона.

На даний момент 1-кімнатна на вторинному ринку із середнім ремонтом обійдеться в 3,5 мільйона

Новий Світ

Мікрорайон Північний і мікрорайон Зоря - це місце проживання військових. Раніше вони були закритими селищами, однак зараз виглядають як цілком упорядковані частини міста зі своїми порядками і укладом життя. Все чистенько і акуратно. Живуть військові. Однокімнатна квартира буде коштувати близько 3-х з половиною мільйонів.

мікрорайон Зоря

Мікрорайон Авіаторів також будується для військовослужбовців, тільки розташовується він набагато північніше двох попередніх і межує з Балашиха-парком. Слід зазначити, що даний мікрорайон дуже впорядкований і подобається не тільки військовим, але і цивільним, які не проти прикупити собі тут квартирку. На радість чи на нещастя, поки (до приватизації) тут навряд чи можна щось придбати.

Мікрорайони «Мирський проїзд» і «Салтиковка» продовжать розкривати вам місця дислокації військових та їх сімей в Балашисі. Крім цього ви дізнаєтеся про те, що для цих частин міста характерна розвинена інфраструктура, зручне транспортне сполучення і свої проблеми, наприклад, відсутність своєчасного прибирання снігу, яке сприяє заторам на дорогах. З цікавих фактів можна сказати про те, що Салтиковка є одним з найбільших військових містечок в Підмосков'ї, проте в цей же час в селищі є і приватний сектор. Ціна квартири тут стартує з 3.5 мільйона.

Мікрорайон ім. Дзержинського раніше теж був окремим військовим селищем, проте мінімальна відстань, що розділяє його зі столицею, внесло свою лепту в його історію. Сьогодні цей мікрорайон має дві головні особливості: пробки на Горьківському шосе і жителі-нелегали з усіх кінців нашої неосяжної батьківщини. До речі, 1-кімнатну квартиру тут можна придбати приблизно за 3,2 млн.

Будинок-вінегрет (мкр. Дзержинського)

Первомайський мікрорайон він же просто Первомайка розташовується навпроти першої Балашихи на іншій стороні Горьковського шосе. До його достоїнств слід віднести зручне транспортне сполучення (до МКАД всього близько 5ти км.) І досить розвинену інфраструктуру. З іншого боку близькість до Москви викликає жахливу перенаселеність району, наприклад, в дитячих садах і школах місць не вистачає, а тих же кафе з магазинами греблю гати. Будівництво, звичайно, йде - будинки зводяться, але в цей же час старий житловий фонд не ремонтується і нові соціальні установи не з'являються. При цьому квартири тут залишаються найдорожчими, і однокімнатна економ-класу спокійно може обійтися в 4,5 - 5 мільйонів рублів.

Первомайка

Мікрорайон 1-го травня дуже важливо не переплутати з попереднім Первомайським мікрорайоном, адже це дві різні частини міста. 1-го Травня - район молодий, який ще у всю будується. Однак незважаючи ні впорядкованість цього кварталу, головна проблема балашіхінцев, які проживають тут, - це величезна кількість приїжджих, які розмножуються з неймовірною швидкістю і практично захопили район. Сміття в під'їздах, автомобілі на тротуарах і вибоїни на дорогах здаються в порівнянні з ними справою важливість справ, як і вартість квартири в 3,5 мільйона рублів.

Мікрорайон 1-го травня

Щітніково або Бурштиновий продовжує список нових мікрорайонів міста, відмінною рисою якого є підвищений рівень криміналу. У цій частині Балашихи процвітають квартирні крадіжки, викрадення авто, хуліганство. ... До речі, глянувши на карту, ви побачите, що Щітніково розташовується недалеко від 1го травня. Автоматично виникає питання: може бути, це злісне дитя гір чекає вас в темному провулку в той час, як ви йдете в свою нову квартиру за 3 млн. Рублів?

Мікрорайон ім. Гагаріна, що розташувався на півночі Балашихи, - все ті ж новобудови з поки що ні сформованою інфраструктурою. Мінуси, думаю, вам вже зрозумілі, а ось до плюсів цього мікрорайону раніше відносили хорошу екологію - близькість Щітніковского лісу. Правда, в зв'язку з ростом продажу нерухомості район почали більш активно забудовувати, а ліс вирубувати. У підсумку, ні кола ні двора. А забудовники пропонують вже квартири, в середньому, за ціною від 40 тис. Рублів на кв. метр.

Микільсько-Трубецького раніше було селом, а в даний момент є будівельним майданчиком. Відповідно до договорів і обіцянкам, даним компанією-забудовником, тут з'явитися упорядкований житловий мікрорайон з усім необхідним. Що ж поживемо - побачимо, якщо, правда, дочекаємося, адже терміни здачі знову затримують.

Микільсько-Трубецького

Микільсько-Архангельський або, як його люблять називати городяни, «13-а лінія» знаходиться недалеко від в'їзду в Балашиха і межує з Салтиковкой і мікрорайоном ім. Дзержинського. Раніше, ще в радянські часи, він вважався непоганим районом, проте сьогодні більшість балашіхінцев дотримуються зворотної думки. Сумний вираз обличчя викликає житловий фонд, який потребує ремонту, дороги, про які скоро залишиться один спогад, вирубка березового гаю. Загалом, дивлячись на цей мікрорайон, приходиш до висновку, що вчора все-таки було краще, ніж сьогодні, та й житло тоді коштувала менше.

Що ж стосується селищ, оточуючіх Балашиху, то слід згадаті Горбово та Березки, Які є одними з найбільшіх и упорядкованімі. Обидва вони раніше були звичайними дачами заможних москвичів або балашіхінцев, однак зараз на місці простих будиночків красуються сучасні таун-хауси, найскромніший з яких буде коштувати в районі 8ми мільйонів. Ось так. До речі, Берізки розташовуються на заході недалеко від Салтиковка, а Горбово навпаки на сході подалі від Москви.

інфраструктура міста

Стан міського парку

Інфраструктура Балашихи - одне з найболючіших місць міста, яке обговорювалося, обговорюється і обговорюватися буде, але тільки від цього мало що зміниться.

Почати варто з житлово-комунального комплексу. Отже, різні мікрорайони міста обслуговуються різними організаціями, які хоч і називаються по-різному, але працюють досить схоже. Напевно, якби цю сторону життя досліджували відомі британські вчені, то вони б з'ясували, чому складно додзвонитися в службу і викликати сантехніка, чому холодна вода в деяких з районів має дивний осад, а гаряча періодично пропадає, чому сніг швидше йде, ніж забирається, чому в квартирах взимку доводиться не знімати верхній одяг, чому ці вічні проблеми не закінчуються? Дійсно, робота ЖКГ викликає у місцевих жителів суцільний негатив: гроші платяться, але нічого не робиться.

Іноді навіть дорога додому перетворюється на справжній квест: спочатку пробиваєшся до під'їзду через стоять на тротуарах авто, потім трясешься в поржавіли ліфті і думаєш про те, щоб якось не загрузнути, потім опиняєшся на брудній сходовій клітці. ... І мешканці за це платять! Залежно від обслуговуючої організації від 5 тисяч рублів на місяць.

Станція «Горенка»

З транспортом в місті та ще біда. З одного боку його вистачає, тобто в Москву ви зможете дістатися і на особистому авто, і на автобусі, і на електричці. В цей же час величезний пасажиропотік є причиною пробок, наприклад, в'їзд в місто - це суцільний транспортний колапс.

Крім цього Балашиха влаштована так, що з одного її мікрорайону в інший пішки добиратися незручно, доводиться користуватися маршрутками, а тут буває всяке: і 20-хвилинне очікування на зупинці, і повна затурканість салону.

Також цікавий той факт, що через велику кількість пробок в місті ті, хто відвозять дітей в садок на машині, втрачають більше часу, ніж тим, хто відводить їх пішки. В середньому, різниця в часі може бути близько 20-ти хвилин. Що стосується дорожнього покриття, то воно потребує ремонту, але ремонт мало, що вимагає коштів, так ще й остаточно погіршить ситуацію на дорогах: об'їзних шляхів немає.

У плані забезпеченості школами, дитячими садами і поліклініками в Балашисі немає проблем тільки в старих мікрорайонах, але тут теж свої нюанси. Наприклад, в деяких дитячих садках місце можна знайти тільки по блату, а в черзі до лікаря провести вічність. У нових мікрорайонах все тільки будується або тільки обіцяється. Наприклад, повинен був бути зведений дитячий сад, а побудували чергову висотку. Кажуть, що з часом все виправитися, залишається тільки чекати.

Підприємства та робота в Балашисі

Балашиха є дуже розвиненою в економічному плані, тому для того, щоб влаштуватися на роботу і непогано заробляти навіть не обов'язково кожен день їздити в Москву і назад.

Такі підприємства як «Балашихинский ливарно-механічний завод», «Московський авіаційно-ремонтний завод РОСТО», «Авіаційна корпорація Рубін» найстаріші і найбільші в місті. Їх діяльність пов'язана з виробництвом різних деталей для літаків і вертольотів. Влаштуватися на ці підприємства можна, тільки необхідно мати громадянство РФ, належну освіту і досвід роботи. Потрібні, як правило, здебільшого робітники: токарі, гальваніки, шліфувальники, електрозварники, термісти і т.д. З більш солідних вакансій пропонують інженерів і менеджерів, але, працюючи на цих посадах в Балашисі, ви будете заробляти менше, ніж в столиці.

Хімічна промисловість представлена ​​ВАТ «Кріогенмаш», ВАТ «Лінде Газ Рус» і «Балашихинський досвідченим хімічним заводом». Працевлаштуватися на дані підприємства, і стати справжнім пролетарем ніколи не пізно, адже вакансії, наприклад, фрезерувальника і стропальника завжди відкриті. Якщо у вас є всі документи і досвід, тоді вперед - до відділу кадрів, там вас зустрінуть з радістю, проте в майбутньому вас чекає важкий і шкідливий для здоров'я працю.

Якщо у вас є всі документи і досвід, тоді вперед - до відділу кадрів, там вас зустрінуть з радістю, проте в майбутньому вас чекає важкий і шкідливий для здоров'я працю

Складські приміщення ВАТ «Кріогенмаш»

Продовжує список «Балашихинський автомобільні крани і маніпулятори». Завод великий, раніше був зовсім бронетанкових ремонтних заводом, а зараз випускає автокрани і деталі до них. Влаштуватися сюди - не проблема. Умови такі ж, як і на вищезазначених підприємствах.

Також робочі постійно потрібні на «345 механічний завод» і «183 механічний завод», що виробляють бетон і бетонні вироби. Праця важка, оплачується, так собі, але, як говориться: «хто не працює, той не їсть».

Справжніми хлібними місцями вважаються «Балашіхахлеб» і лікеро-горілчаний завод «Урожай», але про працевлаштування на них припадає лише мріяти.

Реальне місце для роботи в Балашисі - це будівництво. Уже традиційно сюди можна влаштуватися як офіційно, так і неофіційно (саме так і працює більшість приїжджих), однак це справжнє рабство.

Що стосується сфери обслуговування, то без зайвих проблем можна стати співробітником однієї з великих торгових мереж, наприклад, «М-Відео» або «Сьомий континент». Будете продавцем, мерчендайзером, охоронцем або прибиральником з соціальним пакетом і в молодому дружньому колективі.

Якщо ж роботи до душі в Балашисі не знайдете, їдьте в Москву, адже саме так і поступає частина місцевих жителів.

Кримінал

Кримінал в Балашисі більше, ніж кримінал. Наприклад, ще за радянських часів у нас були власні маніяки-різники С. Ряховский і О. Кузнецов, які, слава Богу, вже отримали по заслугах.

У 90-ті роки в місті орудували кілька організованих злочинних угруповань, які традиційно займалися вбивствами, розбоєм і наданням «даху». Здавалося б, що ті часи вже давно канули в Лету, однак не так давно жителів міста потрясло жорстоке вбивство підприємця і його дочки. Все в кращих традиціях жанру: зайшов чоловік в магазин купити продуктів, вийшов, почав укладати покупки в авто і отримав кулю не тільки в лоб, а після і його дочка вирушила за ним в інший світ. На даний момент ведеться розслідування.

До речі, до поліції особливого довіри теж не залишилося. Співробітники органів не тільки беруть хабарі і покривають злочинців, але й самі ті ще кримінальні елементи. Наприклад, пару років тому кілька міліціонерів попалися на продажу наркотиків, а, як пізніше з'ясувалося, вони і самі їх вживали. Такі ось справи.

Крім цього Балашиха не залишилася осторонь від дрібного хуліганства, квартирних крадіжок і різних видів шахрайства.

пам'ятки Балашихи

У Балашисі досить багато пам'яток, на перегляд яких може піти не один день. Це пов'язано як з багатою культурною спадщиною міста, так і з розвиненим торгово-розважальним комплексом.

По-перше, в межах Балашихи знаходяться садиби Пехра-Яковлевское і Горенка, які представляють собою пам'ятки архітектури класицизму. Звичайно, деяким вони можуть здатися малоцікавими, але відвідати їх варто через те, щоб побачити те, як добре раніше жили знатні дворяни, і то, як у нас ставляться до культурної спадщини: реставрації немає, а екскурсію вам доведеться проводити самому собі самостійно .

Також Балашиха славиться православними храмами, яких налічується не багато і не мало, а всього 14 штук. Прямо справжня підмосковна земля обітована! Найбільшим є храм Михайла Архангела, побудований ще в XVII столітті в Микільсько-Архангельському. Церква вражає не тільки архітектурою і іконами, а й унікальною атмосферою, відчувши яку, буквально відроджують духовно.

Церква вражає не тільки архітектурою і іконами, а й унікальною атмосферою, відчувши яку, буквально відроджують духовно

Храм Преображення Господнього в Пехра-Яковлевском

Познайомитися з історією міста можна в місцевому історико-краєзнавчому музеї. У його залах вам розкажуть про самі різні сторони життя Балашихи. Спеціально для цього навіть були розроблені програми «Стара Балашиха», «Міські садиби», «Світ навколо нас» і т.д. Слід зазначити, що музей досить великий (включає в себе 4 зали), і крім постійних експозицій в ньому проводяться різні виставки. Знаходиться він в центрі міста на перетині проспекту Леніна і вулиці Биковського.

Якщо ж ви бажаєте провести час в Балашисі більш активно, тоді відвідайте спортивний комплекс «Балашиха-Арена», де можна не тільки покататися на ковзанах, а й посидіти в затишному кави за чашкою чаю.

До речі, про їжу. Якщо ви шанувальник фаст-фуду, тоді можете вгамувати голод в місцевому «Макдональдсі», а якщо ж ви бажаєте приємно провести час і добре пообідати, тоді найкраще заглянути в ресторан «Ля Прованс», який знаходиться біля площі Слави. Цей заклад порадує вас хорошою європейською кухнею і приємною атмосферою, які будуть просто як бальзам на душу після виснажливої ​​культурної програми.

Що стосується нічного життя, то найкраще зупинити свій вибір на клубі «Pride», який вважається в місті самим модним. Тут вас чекає гарна музика, непогані шоу-програми, відмінний бар і пристойний контингент, наприклад, в «Прайд» можна зустріти кого-небудь із зірок шоу-бізнесу. Знаходиться клуб на вулиці Радянській на території колишньої бавовнопрядильної фабрики, знайти його не складе труднощів.

Яку «унікальну архітектуру» можна знайти в типових висотках?
Рублів?