Реклама
Реклама
Реклама

Метро в Балашисі на карті Москви: дата відкриття, перспективи будівництва та розвитку

  1. Залізничне сполучення в Балашисі: минуле, сучасність, майбутнє
  2. Метро в Балашисі: можливість побудови і характеристики
  3. Етапи проведення робіт
  4. Метро в Балашисі: причини появи і перспективи району
  5. Останні новини будівництва швидкісного трамвая до Балашихи
  6. висновок

Сьогодні основною сферою діяльності столичного управління транспортом є запуск МКЖД (Мале кільце залізниці) і споруда другої кільцевої Сьогодні основною сферою діяльності столичного управління транспортом є запуск МКЖД (Мале кільце залізниці) і споруда другої кільцевої. Але це тільки найближчі плани. Одним з напрямків розвитку є відкриття метро в Балашисі - на північному сході від центру Москви.

Залізничне сполучення в Балашисі: минуле, сучасність, майбутнє

У Горьковського напряму (одноколійний відгалуження Реутово - Балашиха) багата історія. Гілка була закладена більше 100 років тому (в 1912 році) для перевезення товарів Балашихинський бавовнопрядильної фабрики (мануфактури). У 1935 році гілку електрифікували, а кілька років тому побудували новий вокзал. Введення станції в експлуатацію відбувся в 2003 році. Сьогодні по ній ходять електрички (12-13 пар в день). Маршрут проходить від міста до Курського вокзалу.

У Балашисі розташовується кінцева тупикова станція. Фактично наземні рейки тривають і далі, але на практиці вони не використовуються. Потяги зупиняються в центрі однойменного міста, де знаходиться вокзал. Місця об'єкти:

  • вул. Орджонікідзе;
  • вул. Зелена;
  • військова частина;
  • вул. Радянська;
  • річка Пехорка.

Станція метро на карті, швидше за все, буде розташована там же, де і нинішній вокзал.

Метро в Балашисі: можливість побудови і характеристики

Станція метро в класичному вигляді в Балашисі практично неможлива. Але зате тут є хороша база для створення так званого легкого метро. Розташування населеного пункту і вже існуючих доріг дозволяє не тільки забезпечити грамотну перевезення жителів, але і включити населений пункт в проект по об'єднанню 4 найбільших аеропортів: Внуково, Шереметьєво, Жуковський і Домодєдово.

Імовірно найближча станція метро - Новокосіно в Реутово, з яким вже є ж / д сполучення - і стане попередньої зупинкою на лінії. Метро в Балашисі буде входити в Калінінську лінію, яка дозволяє доїхати безпосередньо до Третьяковської станції.

Час руху по лінії зараз (від центру до Новокосіно) - 22 хвилини. Коли відбудеться відкриття станції метро, ​​поїздка від Балашихи до Третьяковської буде займати близько 25 хвилин, не більше. На лінії також можлива пересадка на Люблінсько-Дмитрівську і на Кільцеву гілки.

Якщо проект втілиться в життя, то хід будівництва буде мати на увазі повну переробку існуючого вокзалу. Це пов'язано з глобальною задумкою: створити кільцеву лінію легкого метро зі станціями в одному стилі. Зараз вокзал складно назвати витвором мистецтва: це класичне функціональне будівля з приємним, але не видатним дизайном.

Етапи проведення робіт

Перший час новини станції метро в місті були позитивними: губернатор Андрій Воробйов заявив, що будівництво станції між Реутово і Балашисі - одне з найбільш логічних варіантів для початку реалізації амбітного проекту з зв'язку великих підмосковних міст Перший час новини станції метро в місті були позитивними: губернатор Андрій Воробйов заявив, що будівництво станції між Реутово і Балашисі - одне з найбільш логічних варіантів для початку реалізації амбітного проекту з зв'язку великих підмосковних міст. Але у проектувальників виявилися свої плани з оновлення станцій метро на карті Москви.

Після початку розмов про ЛРТ (легкорейковий транспорт) в 2013 році, два роки пройшли в обговореннях. І тільки в 2016 були зроблені конкретні кроки: розроблено і майже прийнятий проект. По ньому нова гілка об'єднає Подольск, Домодедово і Раменське. Її планують побудувати до 2028 року. Коли прийде черга Балашихи останні новини замовчують. Експерти називають цифри від 2030-2040 років і далі. Але не потрібно забувати, що все може змінитися. Якщо знайдуться гроші, метро з'явиться значно швидше.

Головною проблемою появи нових станцій на карті Москви і Підмосков'я є необхідність великих вкладень. Вже зараз говорять про пошук співінвестора, готового витратити на легке метро близько 50 млрд. Рублів. Але окупність гілки під питанням, тому і залучення інвестицій дається важко.

Таким чином, метро в Балашисі навіть не почали будувати, хоча вже зрозуміло, де буде розташована станція (район сучасного вокзалу) і те, що як мінімум напрямок Балашиха-Третьяковська буде дуже затребуваним.

Метро в Балашисі: причини появи і перспективи району

Основна причина, по якій було прийнято рішення побудувати легке метро - високе навантаження на радіальні залізничні лінії, яку створює пасажиропотік від аеропортів до найближчих великих міст. Вважається, що організація ліній знизить навантаження на 15%, а час поїздки до аеровокзалу скоротиться в два-три рази. Балашиха є одним з ключових пунктів, який відзначають новини станцій метро.

Але будівництво станції метро в місті вигідно не тільки владі і тим, хто регулярно спізнюється на літаки. Довгий час Балашиха вважалася не дуже престижним районом: добиратися на електричці до Москви незручно, а місця роботи в населеному пункті різноманітністю не відрізняються. Але зараз, коли проект легкого метро майже прийнятий, для власників місцевої нерухомості відкриваються нові горизонти.

Останні новини будівництва швидкісного трамвая до Балашихи

Останні новини будівництва швидкісного трамвая до Балашихи

Грудень 2015:

  • «На сьогодні розроблено та затверджено проект планування лінії швидкісного трамвая від станції метро« Шосе Ентузіастів »до району Іванівське і розглядається подальше продовження до Балашихи. Будівництво планується почати в 2019-2020 роках », - сказав М. Хуснуллін. За його словами, довжина ділянки від станції метро «Шосе Ентузіастів» до району Іванівське становить 6,5 км.
  • «Запуск нової лінії швидкісного трамвая дозволить розвантажити дороги на сході Москви, а також приміські електрички», - зазначив заступник мера.
  • Час у дорозі від початкової до кінцевої зупинки складе близько 15 хвилин. Це дозволить жителям районів Іванівське і Перово економити на кожній поїздці до метро «Шосе Ентузіастів» близько 30 хвилин.

Березень 2016:

  • З настанням тепла будівництво трамвайної гілки в Балашиха активізувалася. Роботи не припиняються і в вихідні дні. Робітники монтують головну опору переходу шляхів через головну залізниці магістраль. Також привезені сталеві балки для майбутніх трамвайних шляхів. Вони будуть покладені на опори і стануть підставою для трамвайного полотна. Також ведуться роботи біля станції Реутово з будівництва терміналів-станцій і підземного переходу між ними.

висновок

Таким чином стає зрозуміло, що найближчим часом для Балашихи в перспективах лише поява легкого метро, ​​що, погодьтеся, як мінімум, теж вельми непогано. При цьому не потрібно забувати, що квартири, які сьогодні стоять відносно дешево, швидко подорожчають, коли відкриють метро. Адже місто стане одним з ключових на лінії. Зросте швидкість переміщення від Балашихи до Москви (зараз до Курського вокзалу їхати трохи більше 40 хвилин). Це означає, що житло стане затребуваним у тих, хто працює в центрі, але не готовий платити величезні гроші за знімання.

Ознайомитися з каталогом нерухомості в Балашисі можна на нашому сайті в розділі Новобудови . Більшість об'єктів підходять під іпотечний кредит і федеральні програми з купівлі житла.

<< Назад