Реклама
Реклама
Реклама

Метро в Балашиха і Браїлів. Скільки залишилося чекати?

  1. У Балашиху через Перово або Глянув
  2. Боротьба з транспортним колапсом
  3. У Браїлів метро заплановано
  4. Як може піти гілка в Браїлів?
  5. У Браїлів метро заплановано

Будівництво метро в Браїлів значиться в схемі генплану Москви до 2025 року. Проект гілки в Балашиха після 2025 го буде опрацьовуватися. За яких районів можуть піти поїзда за МКАД, читайте в матеріалі порталу Москва 24. Будівництво метро в Браїлів значиться в схемі генплану Москви до 2025 року

Фото: ТАСС / Марина Лисцевої

Метро до Балашихи можуть прокласти від Рязанського проспекту. Нову радіальну лінію на схід Москви і за МКАД планують побудувати від станції "Нижегородська" Третього пересадочного контуру. Про це повідомив заступник міського голови з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін.

За його словами, при будівництві станції "Нижегородська" закладається можливість проведення нової гілки. Для цього метробудівці зводять так звані камери з'їздів. "Фактично це вклад в майбутнє розвиток і будівництво мережі метро. Одна з таких будується на станції" Нижегородська ", - сказав Марат Хуснуллін.

У Балашиху через Перово або Глянув

Фото: Stroi.mos.ru/ Проект станції "Нижегородська"

У Москомархітектуре не виключають того, що лінія простягнеться до підмосковної Балашихи.

Закладається можливість будівництва нової ділянки метро від Третього пересадочного контуру до Балашихи. Остання станція на цьому радіусі буде вже фактично на території Московської області, в Балашисі.
Закладається можливість будівництва нової ділянки метро від Третього пересадочного контуру до Балашихи

Максим Васильєв

глава управління внеуличного транспорту Москомархітектури

Керівник управління внеуличного транспорту Москомархітектури Максим Васильєв припустив, що лінія може пройти через райони Перово або Глянув. Якщо гілка піде через Перово, то вона прийде в південну частину Балашихи, а якщо через Глянув, то в північну. Чиновник також додав, що проект нової гілки буде опрацьовуватися після 2025 року.

Боротьба з транспортним колапсом

Підземна дорога значно полегшить щоденний шлях жителів Балашихи на роботу в Москву. Зараз півмільйонний місто захлинається в пробках .

З Москвою північну частину міста пов'язує Косинська шосе, а південну - шосе Ентузіастів. При цьому для жителів нового мікрорайону Авіаторів в Балашисі Косинська шосе - єдина артерія до столиці. Затори на магістралі в години пік створюють на зупинках величезні черги на маршрутки. Щодня жителі мікрорайону Авіаторів простоюють на зупинках більше 40 хвилин в очікуванні автобусів, в черзі стоять по 80-100 чоловік.

Транспортний колапс в майбутньому лише посилиться, так як в найближчі роки планують здати другу чергу будинків в мікрорайоні Авіаторів. Автотранспорту тут є альтернатива - електропоїзди, але ходять вони вкрай рідко для густонаселеного міста - 12-13 пар електропоїздів в день.

Читайте також

У Браїлів метро заплановано

Після 2025 року метро прийде в Браїлів. Жителі Східного і Західного Браїлів його чекають давно, ще з радянських часів, коли на місці колишнього робочого селища в 1970-і роки минулого століття почали зводити багатоповерхові будинки.

Жителі Східного і Західного Браїлів його чекають давно, ще з радянських часів, коли на місці колишнього робочого селища в 1970-і роки минулого століття почали зводити багатоповерхові будинки

Фото: ТАСС / Артем Коротаєв

Про можливе будівництво метро в Браїлів в 2020-ті роки неодноразово повідомляв заступник мера Марат Хуснуллін.

Через які райони піде гілка в південні райони, поки не відомо: затвердженого плану немає. Однак на схемі Генерального плану Москви до 2025 року будівництво Бірюлевская лінії закладено, причому початок вона бере від станції "Діловий центр" Третього пересадочного контуру. Потім йде через центр міста - Арбат, Хамовники, через Шаболовці, "Тульську" до ЗІЛа. Звідси спускається до "Технопарку" Замоскворецької лінії і йде до станції "Кленовий бульвар" Третього пересадочного контуру. Далі лінія пройде по південних районах: Курьянова, Москворіччі-Сабурова, Царицино.

Як може піти гілка в Браїлів?

Від Царицино шляху, можливо, підуть паралельно залізничній гілці Царицино - Браїлів. За нею зараз ходять тільки пасажирські потяги далекого прямування і вантажні поїзди. Якщо гілка піде по поверхні, будівництво підземного тунелю не знадобиться.

Нарешті, метропоїздів потрапить в Браїлів на першу станцію метро "Браїлів-Товарна". Імовірно, вона розташується біля будинків по Харківській вулиці. Тут гілка поверне на захід і вийде ще до однієї Бірюлевская станції в районі перехрестя вулиць Подільських Курсантів і Булатніковскій.

Фото: ТАСС / Сергій Савостьянов

Потім лінія вийде за МКАД і буде проходити по території Нової Москви. Від Кільцевої автодороги її поведуть за захід до Бутово, але торкнеться вона тільки задвірки району. Огинаючи із заходу Щербинка, вона прийде в аеропорт Остафьево. Орієнтовно, кінцева станція буде розташовуватися в селі Кувекіно, яка межує з рязановський і Десеновскім поселеннями.

Очевидно, що побудувати Бірюлевская гілку за один етап не вдасться, тому її будівництво розділять на три ділянки. Перший почнеться в районі ЗІЛа, спуститься в Браїлів і закінчиться в районі МКАД. Друга ділянка почнеться від МКАД і триватиме до Нової Москву через околицю Північного і Південного Бутово. Останній етап зв'яже Браїлів з центральними районами: гілку прокладуть від ЗІЛа до "Москва-Сіті". На першій ділянці, включаючи дві станції в Браїлів, попередньо планують побудувати дев'ять станцій.

У Браїлів метро заплановано

Будівництво метро в Браїлів - це відносно віддалена перспектива, а ось гілка швидкісного трамвая - реальність завтрашнього дня. Нову трамвайну лінію від станції метро "Празька" до Східного Бірюльова побудують в 2018 році, причому за рахунок коштів міста. Протяжність Бірюлевская трамвайної лінії складе 5,2 кілометра. Шлях трамвая буде швидкісним, тому і зупинок заплановано всього десять, а відстань між ними - близько 800 метрів. Нею буде користуватися приблизно 150 тисяч осіб на добу.

Читайте також


Казанцева Світлана

Як може піти гілка в Браїлів?