Реклама
Реклама
Реклама

Горьковское шосе 🏠 тисячі Новостроек

  1. Що зроблено?
  2. Що роблять?
  3. Вже завтра (2017-2018)

інфраструктура інфраструктура   Текст: Саша Зайцева, Євгенія Акімова   70 хвилин - стільки витрачає на дорогу в годину пік автомобіліст, який живе в Балашисі і працює в   Москві

Текст: Саша Зайцева, Євгенія Акімова

70 хвилин - стільки витрачає на дорогу в годину пік автомобіліст, який живе в Балашисі і працює в Москві . Горьковское шосе є частиною траси «Волга» ( «М-7»), яка зв'язує столицю з Уфою і Челябінськом, а потім веде транспортні потоки далі, в Сибір. Ще пару років тому на відстані до 35 кілометрів від МКАД середня швидкість руху в години пік становила всього 21 кілометр на годину, найважча ситуація - на ділянці шосе, що проходить через Балашиху , Там не було заторів тільки у вихідні вранці (дані сервісу «Яндекс.Пробки»).


Інфографіка: Олексій Степікін

За оновлення Горьківка взялися всерйоз: будівництво трьох розв'язок в Балашисі (На перетині з об'їзної шосе, на перетині з Радянською вулицею і на перетині з леоновского шосе), зведення пішохідних переходів, заїздів для автобусів і відмова від частини лівих поворотів і світлофорів. Московська частина траси - шосе Ентузіастів - вже в парадній готовності.


Що зроблено?

Московська частина Горьківської траси перевтілилася - можна більш-менш безперешкодно проїжджати в сторону заводу «Серп і Молот» завдяки новій багаторівневій розв'язки. Число світлофорів скоротилося з 18 до 13, причому 9 працюють в режимі збереження запасу пропускної здатності. На Балашихинском відрізку траса має вже 6 смуг. У підсумку, швидкість транспорту в години пік на Горьківському напрямку значно збільшилася:


  1. Введено в роботу один з трьох основних об'єктів реконструкції, це суттєво прискорило і спростило рух в місті звична пробка від вулиці Радянської до об'їзної стала значно менше.
  2. Завершено спорудження дублера Горьковського шосе на ділянці від МКАД до Купавенского проїзду.
  3. Зміна схеми руху дозволило ліквідувати світлофор на перехресті з об'їзної шосе - це підвищило швидкість транспортних потоків.
  4. У підестакадного просторі облаштований пішохідний перехід, регульований пішохідним світлофором.
  5. Завершено оновлення шосе Ентузіастів в самій столиці - на протязі майже дев'яти кілометрів тут розширена проїжджа частина, так що рух від МКАД до станції метро «Шосе Ентузіастів» помітно спростилося (зокрема, побудовано три підземні переходи).

В добу між Балашиха і Москвою проходить всього 26 електричок (для жителів Митищах, наприклад, доступні 435 рейсів). Балашихинський електропоїзди - самі повільні: до Москви йдуть 40 хвилин.

Що роблять?

Зараз реконструкція Горьковського шосе йде за трьома напрямками: будівництво розв'язок в 4 км від МКАД (примикання об'їзної шосе), в 6 км (перетин з Радянською вулицею) і в 7 км (примикання леоновского шосе).

Вже завтра (2017-2018)

  1. Дорожники обіцяють, що пробка повністю зникне після того, як тимчасова «крива» схема руху з Москви перетвориться на «пряму». Зараз для повороту на Об'їзне шосе водієві потрібно з'їхати на дорогу-дублер і повернути праворуч, розвернувшись під естакадою.
  2. Планується відкрити ще дві естакади на 21-му кілометрі (перетин з вул. Радянської) і на 23-му кілометрі (примикання леоновского шосе). Це розв'яже транспортний вузол на під'їзді до Москви, дасть можливість більш вільного руху нутрії столиці і створить сприятливі умови для проїзду в місто з області і регіонів.

Післязавтра (2020 - 2022 рр)

Створено проект швидкісного трамвая, який зв'яже Москву , Балашиху і Нову куповану. Він буде схожий на легке метро: лінія пройде по естакадах і тунелях, а водночас такий трамвай зможе відвезти до 600 пасажирів. Його швидкість складе 100-110 кілометрів на годину, і в такому випадку шлях з Балашихи до Москви займе близько 20 хвилин. Будівництво планується почати в 2020 році, вихід трамвая на рейки попередньо запланований на 2022 рік.
Є також плани по будівництву платного дублера Горьковського шосе. За попередніми даними, траса пройде в обхід Балашихи і Ногінська з виходом на Казань. На трасу довжиною 37 кілометрів буде потрібно близько 40 мільярдів рублів, половина коштів буде позикової - інвестори повернуть їх за рахунок оплати проїзду (1,5 рубля за кілометр).


Що зроблено?
Що роблять?
Що зроблено?
Що роблять?