Реклама
Реклама
Реклама

Двоповерхову залізну дорогу побудують в Балашисі. ВІДЕО

  1. Балашисі додадуть електричок
  2. Будівництво без зупинки руху
  3. Ліфт з естакади
  4. Платформа над шляхами МЦК

Електропоїзди в Балашиха підуть по другому поверху залізниці. Його побудують над шляхами, провідними в Залізничний, в наступному році. Як виглядає естакада для поїздів і де її зв'яжуть з МЦК, дивіться в матеріалі порталу Москва 24. Електропоїзди в Балашиха підуть по другому поверху залізниці

Фото: портал Москва 24 / Юлія Іванко

Балашисі додадуть електричок

З Курського вокзалу в Балашиха щодня відправляється 16 поїздів по одному на годину. З Балашихи в Москву за розкладом - 15 поїздів. Один з найбільших міст ближнього Підмосков'я з населенням 450 тисяч чоловік щодня стикається з транспортними проблемами: забиті автотраси і рідкісні електрички.

Збільшити кількість електропоїздів залізничники поки не можуть. Стримує одноколійний ділянку від Реутово в сторону Балашихи і завантажене Горьковское напрямок, по якому крім приміських електропоїздів курсують швидкісні поїзди "Ластівка" і "Стрижі" в Нижній Новгород.

Фото: портал Москва 24 / Ігор Іванко

Двухпутную естакаду протяжністю 1,7 кілометра зведуть на перегоні Реутово - Балашиха. Залізнична розв'язка замінить існуючу одноколійних гілку і розведе потоки поїздів, повідомила прес-служба Московської залізниці у вівторок.

Після будівництва естакади і другого головного шляху в Балашиха запустять додаткові приміські поїзди. У розкладі польотів коштують не менше 20 поїздів в день в один бік.

Будівництво без зупинки руху

За даними прес-служби МЗ, будівництво на перегоні Реутово - Балашиха не заважає руху поїздів. Роботи ведуть без зупинки руху. Естакада складатиметься з 74 прогонових будов і 55 залізобетонних опор. Столичні залізничники вже звели 25 опор і 24 прогонових будови.

Столичні залізничники вже звели 25 опор і 24 прогонових будови

Фото: портал Москва 24 / Ігор Іванко

Завершити будівництво естакади планується до кінця 2018 року, другий головний шлях від Реутово до Балашихи прокладуть до кінця 2020 року. Додаткові головні шляхи зараз також будуються на Горьківському напрямку МЗ між Москвою і станцією Залізнична.

Ліфт з естакади

На естакаді на другому поверсі залізниці побудують станцію Окружна Свалявського напрямки МЗ. Естакада пройде над шляхами Московського центрального кільця (МЦК) в районі Станційній вулиці. Її довжина складе 360 метрів. Крім приміської платформи на шляхопроводі зведуть два нових шляху.

Приміська платформа, яка готова на 90%, зв'яже залізничну станцію Окружна з однойменною станцією з МЦК. З високої платформи пасажири зможуть спускатися на станцію МЦК на ліфті або по ескалатору. Відстань між станціями буде всього 50 метрів, залізничну платформу перенесуть ближче до кільця на 210 метрів.

Як повідомили порталу Москва 24 в прес-службі МЗ, старі платформи демонтують, а разом з ними і 780 метрів шляхів. До кінця року тут побудують ще одну станцію "Окружна", це буде нова станція метро Люблінсько-Дмитрівській лінії. З залізничною станцією її також зв'яжуть ліфтами і ескалаторами.

Платформа над шляхами МЦК

На другому поверсі поруч зі станцією Верхні Котли Московського центрального кільця буде також розташовуватися нова зупинка - Варшавська.

Це скоротить пересадку з залізниці на друге кільце метрополітену до лічених хвилин. Зараз станція приміських електричок Нижні Котли Павелецького напрямку віддалена від станції МЦК Верхні Котли на 1,2 кілометра. Дві зупинки зв'яже критий пішохідний перехід довжиною 40 метрів. Зручна пересадка знизить навантаження на станції "Павелецька" Кільцевій і Замоскворецкой ліній і "Нагатінський" Тимірязєвська-Серпуховской лінії метро. Зміни чекають пасажирів вже в 2018 році.

Казанцева Світлана