Реклама
Реклама
Реклама

Переплутані паспорта і перевага в ручній поклажі

Житель Красноярська вимагає вибачень від «Трансаеро»

В рубрику «Допомога Зала» звернувся турист Юрій К., який також є і турагентом, який розповів про неприємний казус, що стався з ним і його дружиною при поверненні з відпочинку в Таїланді рейсом а / к «Трансаеро». За його словами, на етапі реєстрації співробітники авіакомпанії переплутали паспорта і необгрунтовано причепилися до ваги ручної поклажі. Подробиці в оповіданні самого Юрія:

«9 березня ми з дружиною поверталися до Красноярська після місячного відпочинку і лікування в Таїланді «9 березня ми з дружиною поверталися до Красноярська після місячного відпочинку і лікування в Таїланді. Коли прибули в міжнародний аеропорт Бангкока Суварнабхумі, дружина з ручною поклажею залишилася в кріслі, а я з багажем і паспортами попрямував до стійок реєстрації «Трансаеро» - ми так робимо завжди в наших подорожах, щоб не штовхатися в черзі удвох.

Через півтори години підійшла моя черга. Взагалі ми обидва вже зареєструвалися на рейс онлайн, так що мені потрібно було тільки здати багаж і отримати посадочні талони, але тут почалися перші складнощі. За правилами авіакомпанії, ми могли здати по 25 кг багажу на двох, а у нас було в загальному підсумку 47 кг. Але співробітниця аеропорту заявила, що перевага 7 кг і я повинен заплатити 5,6 тисячі бат (близько 11 тисяч рублів). Хвилин десять довелося доводити, що переваги немає, але в підсумку дівчина погодилася, що була не права.

А далі почалося таке, що повністю зіпсувало весь відпочинок і результати лікування - мені повернули тільки мій паспорт і посадочний талон, а документи подружжя немає, заявивши, що вона сама повинна підійти і забрати їх, так як за правилами авіакомпанії на стійку реєстрації пасажир повинен особисто підходити і співробітник повинен бачити, що це дійсно він. На моє прохання повернути паспорт, щоб дружина з ним підійшла за посадковим талоном, мені відповіли відмовою. Замість того щоб сперечатися, я підійшов до російськомовному представнику авіакомпанії і попросив розібратися в ситуації - ми подорожуємо дуже часто, і подібних вимог ні разу не було, тим більше ми заздалегідь зареєструвалися на рейс і могли самі роздрукувати талони. Але співробітник перевізника просто сказав: мовляв, читайте все на сайті, і все. Після такої відповіді розмовляти з ним більше не було про що, так що я відправився за дружиною. Хвилин через п'ять вона підійшла до стійки, забрала паспорт з посадковим, і ми пішли оформляти повернення ПДВ.

Про повернення ПДВ нам довелося забути, і ми побігли до тієї самої «відповідальної» співробітниці зі стійки реєстрації, яка особисто звірила фото на паспорті з особою моєї дружини. Далі почався консиліум, в ході якого абияк, але все ж таки вдалося довести, що паспорт і посадочний не наші, так як ми з дружиною повинні сидіти поруч, а не в різних кінцях салону. Найсмішніше, що в цей час пасажирка з паспортом моєї дружини спокійно пройшла прикордонний контроль.

Далі вони щось нібито вирішували. Але коли до закінчення посадки на рейс залишалося менше 30 хвилин, замість вирішення проблеми з паспортом тайці почали на нас «наїжджати». Вірніше, на нашу ручну поклажу - сказали поставити на ваги, так як, на їхню думку, речей занадто багато.

Я виконав їх вимогу, і виявилося, що ручній поклажі у нас було 17 кг на двох. Тоді зажадали поставити на ваги ще й сумку з верхньої зимовим одягом, так як вона, за їхніми словами, входить в ручну поклажу, в результаті стало 23 кг. Тут же тайці заявили, що ми можемо провезти не більше 5 кг ручної поклажі на людину, дістали прайс і нарахували за перевищення 8000 бат, тобто близько 16 тисяч рублів. Це за ціною рівносильно квитках Красноярськ - Бангкок. У нас, звичайно ж, такої суми з собою не було, так що довелося одягати на себе всі зимові речі, щоб хоча б не платити за цю сумку.

Тим часом до закінчення посадки залишалося вже 15 хвилин, але паспорта так і не було. Тоді ми вирішили залишити коробку з орхідеями, які везли для батьків в честь 8 березня (мінус 6 кг) і викинули ще деякі речі. У підсумку ми стояли перед зграєю представників «Трансаеро» в зимовому одязі і з рештою 10 кг ручної поклажі на двох, але паспорта так і не було.

І лише за п'ять хвилин до завершення посадки нам принесли паспорт і сказали: якщо за п'ять хвилин встигнете добігти і сісти на борт, значить, вам пощастило. Тепер уявіть: ми в зимовому одязі, але вже без нічого бігли через весь аеропорт Бангкока ... Я думав, серце у мене відмовить.

До нашого великого щастя, деякі пасажири затрималися в dutyfree, і ми встигли на борт.

Після всієї цієї принизливої ​​історії у мене кілька запитань. Хотілося б почути коментарі від московського офісу Туристичного управління Таїланду з приводу безпеки перельотів - хто повинен відповідати за всю цю плутанину з паспортами? Від керівництва авіакомпанії «Трансаеро» хотілося б почути вибачення і коментар по всьому, що сталося, а також дізнатися, як саме розрахована вартість наднормативного багажу в 1600 рублів за 1 кілограм і чи потрібна перевізнику після таких тарифів державна підтримка? »

Редакція Hotline. travel звернулася за коментарем до представників «Трнасаеро» і турофіса Таїланду. На даний момент відповідь надала тільки авіакомпанія, виклала своє бачення цього конфлікту:

«По претензії пасажирів, що летіли рейсом UN726 Бангкок - Красноярськ 9 березня, повідомляємо наступне.

Присутність пасажира особисто на реєстрацію з паспортом є обов'язковою вимогою при авіаперевезеннях.

Співробітниця міжнародного аеропорту Бангкока Суварнабхумі на стійці реєстрації дійсно помилково обміняла паспорта двох пасажирок. Але паспорта були повернуті обом власницям працівниками аеропорту за 50-60 хвилин до вильоту. Цього часу цілком достатньо для проходження всіх предполітних формальностей.

За інформацією представництва авіакомпанії в Таїланді, основна суть конфлікту полягає в тому, що пасажири намагалися безкоштовно провезти ручну поклажу вагою 36 кг, з яких тільки 6 кг доводилося на зимові речі, які не враховуються.

Решта ручна поклажа склала: 14 кг - чемодан, 6 кг - сумка з квітами, 6 кг - світильник в коробці, 4 кг - ще одна сумка. При цьому нормою безкоштовного провозу ручної поклажі по придбаних пасажирами квитків було 5 кг на людину - тобто 10 кг на двох. Офіційна інформація про це розміщена на сайті авіакомпанії.


Проте персонал пішов їм назустріч, і пасажири були допущені до польоту.

На жаль, іноді мають місце випадки, коли пасажири намагаються провезти набагато більше багажу або ручної поклажі, ніж передбачено нормами для придбаних ними квитків. Коли такі спроби не вдаються, пасажири прагнуть у всьому звинуватити авіакомпанії або працівників аеропортів. Можна зробити висновок, що і на цей раз ми зіткнулися з подібним випадком.

Ми пропонуємо пасажиру направити офіційну претензію в претензійний відділ нашої авіакомпанії за адресою: [email protected] » .

Перед публікацією ми донесли відповідь авіакомпанії до звернувся в рубрику Юрія К., який пояснив, що ж саме було в їх ручної поклажі:

«Не дивлячись на те, що пише авіакомпанія, паспорт принесли нам не більше ніж за 10 хвилин до закінчення посадки, а віддали взагалі за 5, так як представник« Трансаеро »ще заповнював нам картку для проходження паспортного контролю.

З приводу претензій - на ручну поклажу увагу звернули безпосередньо під час ситуації з паспортом, а ніяк не раніше, причому до кінця посадки залишалося хвилин 30. Причому зробила це та сама дівчина, яка і заварила всю кашу спочатку.

Так, вони правильно пишуть про вагу, але є такий перелік: «Понад встановлену норму додатково до дозволеного багажу« У кабіну »можна взяти з собою наступні предмети: дамську сумочку (була у валізі), парасольку, букет квітів, верхній одяг, портативний комп'ютер , фотоапарат (це було в рюкзаку, який важив 4 кг), друковані видання для читання в польоті (лежали у валізі), телефон стільникового зв'язку (теж лежали в рюкзаку) ». Крім того, у валізі були необхідні мені ліки.

Все що реально відносилося до ручної поклажі - це світильник, пластиковий глечик від блендера, пластикова підставки для брошур рекламних матеріалів в офіс і штук шість шматків подарункового мила - все це ми просто побоялися здавати в багаж, так як є негативний досвід.

Мені від авіакомпанії нічого матеріального не треба, вони і так в держпідтримки потребують. Я хочу визнання провини в діях співробітників, а також вжиття заходів щодо недопущення подібного надалі - як з моєю родиною, так і з моїми туристами, які користуються послугами даної авіакомпанії.

Показово, що жодного слова вибачень за те, що сталося сказано так і не було ... І все ж хотілося б отримати відповідь, звідки взявся тариф за 1 кг наднормативного багажу в 1600 рублів? »

Хотілося б почути коментарі від московського офісу Туристичного управління Таїланду з приводу безпеки перельотів - хто повинен відповідати за всю цю плутанину з паспортами?
І все ж хотілося б отримати відповідь, звідки взявся тариф за 1 кг наднормативного багажу в 1600 рублів?